Kirjoitukset avainsanalla jalkapallo

Kaksi vuotta sitten, kun Saksa voitti jalkapallon maailmanmestaruuden, olimme Kölnissä asunnon etsintäreissulla. "Jalkapallohullua kansaa", muistan ajatelleeni silloin. Sittemmin miehen kanssa Bundesligaa seuratessa olen vähän itsekin hurahtanut tähän maniaan. Kotijoukkuettamme FC-Kölniä on tullut kannatettua useampaan otteeseen kotistadionillakin. 

EM-kisojen alkaessa on saanut seurata, kuinka jalkapalloteema ja Saksan liput ovat ilmestyneet lähes kaikkialle. Ihmiset ovat ripustaneet lippuja ikkunoidensa alle, autoilla ajetaan liput liehuen ja kauppojen näyteikkunat ovat täyttyneet lippujen lisäksi jalkapalloaiheisista koristeista.

Leipomoissa on tarjolla jalkapalloteemaisia leipiä ja kakkuja, kukkakaupasta voi ostaa jalkapallokoristeisia kukkia ja jopa läheinen solariumliike mainostaa "EM-Aktion" eli EM-kisatarjousta (saksalaiset ovat muuten ahkeria solariumissa kävijöitä).

Kauppojen kassoilla saa jutella jalkapallosta loputtomiin ja tuleepa selvitettyä sitäkin miksei Suomi pelaa kisoissa ja kuinka paljon tärkeämpi urheilulaji jääkiekko suomalaisille on. "Echt!?- todellako!?", asiaa hämmästellään avoimesti. 

Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen aikaan menimme suomalaisseurueen kanssa katsomaan kotimme läheiseen ravintolaan Suomen peliä ja saimme kyllä luvan avata telkkarin, mutta diskomusiikki jätettiin soimaan samaan aikaan taustalle (ja kovaa). Jalkapallopelien aikaan ravintolassa valitsee täysi hiljaisuus, ainoat (ja sallittavat) kuultavissa olevat äänet ovatkin jalkapalloselostus ja ihmisten kannatushuudot. 

Pelejä on mahdollista seurata myös katolilaisen päiväkodin tiloissa
Pelejä on mahdollista seurata myös katolilaisen päiväkodin tiloissa

Tyttömme päiväkodissakin on tällä erää välipalojen teemana "jalkapallo" ja eilen oli ollut tarjolla ranskalaisittain lettuja nutellalla. Täällä Saksassa ollaan siis kisoissa täydellä sydämellä mukana ja mikäli kisoista ei voittoa heru, ei se ainakaan kannatuksen puutteesta jää kiinni! 

 

Kommentit (6)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
1/6 | 

Hauska päivitys! Olen kuullut samaa muualtakin päin Saksaa: Hampurissa asuva ystävä kertoi, että jalkapalloinnostus muuttaa aina koko kaupungin, kun kisat alkavat. Jaan tämän Facebookissa tänään.

Enna_
2/6 | 

Katsottiin eilen saksalaisen poikaystäväni kanssa Portugali-Islanti-matsia ja purskahdettiin molemmat spontaanisti nauramaan, kun selostaja sanoi vahingossa "Finnland" "Islandin" sijaan. Näin paljon meillä luotetaan, että Suomen jalkapallomaajoukkue pääsisi mihinkään isompiin kisoihin. :D

Malvina
3/6 | 

Meidän jengi tippui jo ja myös toinen suosikkini Itaaalia...
En ehtinyt Islanti-innostukseen, vaikka toki kunnioitan suuresti heidän saavutustaan. Suomi ei siihen yllä ennen asennemuutosta.
Meilläkin poika pääsi pelaamaan Valenciassa, Suomessa 98 km/h potkuvoima oli kahdeksanvuotiaana liikaa. Valkku sanoi, ettei noin kovaa saa potkaista, ulos koko jengistä. ?
Salaisuus oli, että meillä jannu pelasi koko ajan kuten oikeissa fudismaissa.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Wau, onpa hieno ja ikimuistoinen kokemus ollut hälle varmasti! 

Itse jotenkin ehdin innostua Islannista ja harmitti, ettei heidän taidot riittäneet pidemmälle. Saa nähdä voittaako Portugali Ranskan.. Jännittävä ilta tiedossa :-D

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram