Kirjoitukset avainsanalla blogihaaste

Juuri nyt meidän ulkosuomalaisten blogien keskuudessa kiertää Liebster Award- blogihaaste. London and beyond- blogin Leena laittoi haasteen minullekin eteenpäin. Näin Espanjan loman jäljiltä pitikin äkkiä suoda ajatus Saksalle, vaikka pääkoppani onkin ihan Valencia- huumassa edelleen... Kysymysten jälkeen löytyvät sitten minun mukaan haastamani blogit. 

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi? 

Saksassa hintataso on edullinen ja tämä mahdollistaa monia kivoja asioita. Myös sijainti keskellä Eurooppaa ja ne jo useampaan otteeseen hehkuttamani edulliset matkat muualle Eurooppaan (paitsi Suomeen ja pohjoismaihin). Saksassa asuminen on kasvattanut itseäni niin monin tavoin. Voinkin sanoa, että Saksassa asumisen ansiosta olen tänään paljon rohkeampi ja sanavalmiimpi kuin kolme vuotta sitten. 

2. Entä ikävintä?

Välillä tuntuu, että elämä Saksassa on täynnä jokapäiväisiä haasteita. Maa on yllättävän byrokraattinen ja vanhanaikainenkin (tiedän, että tästä viimeisimmästä sanasta seuraa pyyhkeitä!). Kuten Leenakin omassa tekstissään mainitsi, käteistä pitää olla aina ja kortilla maksaminen ei ole aina itsestään selvää. Se, että Saksa olisi "järjestyksen maa", on mielestäni täysin urbaania legendaa.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?

Vaikea kysymys.. Ehkä Reinin rannalta Sveitsiin lähtevälle jokiristeilylle. Nämä ovat nimittäin yllättävän kalliita reissuja!

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?

Edellisessä postauksessa ehdinkin jo hehkuttaa Valencian ihanuutta ja sitä, että todennäköisesti tämä on meidän vakituinen kohteemme. Myös Rooman olen aina valmis lähtemään. Lisäksi Etelä- Korea on useasti mielessä, maa teki kaikin tavoin minuun lähtemättömän vaikutuksen yhdeksän vuotta sitten ja haluaisinkin sinne vielä joskus palata. 

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?

Olen alkanut tuntea suorastaan himoa ruokiin, jotka eivät Suomessa asuessa niinkään olleet herkkuja. Maksalaatikko, Hk:n maksamakkara, piimä ja nakit saavat veden herahtamaan kielelle. 

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?

Nähtäväksi jää. Ja jos, niin koska? Miksei, mutta sen aika ei ole ainakaan vielä.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?

Kölniläinen karnevaalikausi tietenkin, mutta myös touko- kesäkuun ajalle sijoittuu useampi pitkäviikonloppu ja se on toki mukavaa!

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

Sopeutuminen Saksaan on ollut yllättävän työlästä, mutta toki palkitsevaakin. Kuvittelin ennen Saksaan lähtöä maan, asioiden ja ihmisten olevan hyvin samankaltaisia Suomeen verrattuna, mielestäni näin ei kuitenkaan ollenkaan ole. Myös se, että lapselle muutto on ollut yllättävän hankala prosessi, on tehnyt omastakin olosta vaikeaa. 

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Ehdottomasti! Jos meille tarjoutuisi esimerkiksi mahdollisuus muuttaa Italiaan tai Espanjaan, en miettisi hetkeäkään. Myös jonnekin päin Aasiaa olisin valmis lähtemään. 

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki? 

Miehen työn vaihtuminen, joka vaikutti ja vaikuttaa edelleen meidän kaikkien arkeen. 

11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?

Suomeen matkustamme heinäkuussa, syksylle on Ranskaan autoiluloma suunnitteilla sekä Italiaan haluan mennä äitini kanssa. Myös Saksaa tahtoisin nähdä lisää ja Hollannissakin olisi kiva pyrähtää. 

Haastan mukaan seuraavat blogit: 

Samalla tontilla bloggaavan Hollanninhippiäisen

Saksassa asuvan Päivin Puolivälissä- blogin

Elämää ja Amerikkaa- blogin

Sveitsistä Martan matkassa- blogin

Mielilandia- blogin Hollannista

 

Kommentit (5)

Anu / Mielilandia
1/5 | 

Kiitos haasteesta, Johanna! Tartun tähän mieluusti.

Tätä oli kiinnostava lukea. Täältä Hollannista käsin Saksa kuulostaa monesti huomattavasti paremmin järjestyneeltä maalta. Täällä on ihmisillä välillä niin rento hälläväliä-asenne, että joskus tuntuu, että asuu paljon eteläisemmässä maassa. :D Mutta taitaa olla, että Pohjoismaat vie voiton molemmista!

Ja tuo on kyllä jännä, miten ulkomailla alkaa kaivata juttuja, joista ei ees Suomessa asuessa niin piitannut. Viimeksi toin tuliaisena Suomesta poronpaistia, vaikken yleensä edes osta tai juuri muutenkaan syö lihaa.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Poro on minullakin aina listalla :-D Ehkä siihen liittyy vain jotain niin suomalaista! Ja minäkun kuvittelin Hollannin olevan niin edistynyt maa :-D

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ystävänpäivän kunniaksi aloitan minäkin osaltani tämän Ystäväkirja- haasteen, joka aina toisinaan eri blogeista ponnahtaa esille. Haaste on kaikille! Voit jättää vastaukset kommenttiboxiin, kopioida omaan blogiisi tai vain muuten omaan käyttöösi. Alla olisi tarjolla kysymyksiä joita olen poiminut eri blogeista ja teksteistä: 

1. Kuvaile itseäsi viidellä sanalla: 

-Impulsiivinen, räiskyvä, huolehtija, avoin ja ihmisrakas.

2. Kolme asiaa, joita ilman et voi elää (perheenjäseniä ei saa mainita) 

-Kahvi, dekkarit (kirjat ja tv- sarjat) ja raitis ilma 

3. Lapsuutesi paras muisto

Yksi lapsuuden parhaista muistoista liittyy siihen, kun perheesemme tuli mäyräkoira ja sain keksiä koiralle nimen. Siitä tuli loppujen lopuksi sitten Jenni. Ihanaksi muistoksi mieleeni on jäänyt myös, kuinka ystävyytemme ensimmäisen lapsuuden ystäväni Erjan kanssa alkoi. 

4. Takana on kauhea päivä, miten rentoudut?

Otan käteeni lasillinen hyvää viiniä (tai toisinaan kupin teetä) ja laitan tv:n täydeltä jännistystä pyörimään koko illaksi. Koen dekkari- sarjojen tuijottelun yhdeksi parhaista tavoista nollata omaa pääkoppaa.

5. Jos sinun pitäisi syödä vain vain yhtä herkkua koko loppuelämäsi, mitä se olisi?

Fazerin pähkinäsuklaata, sitä jossa on sinikeltainen paperi

6. Mitä et missään nimessä voi sietää?

Itsekkäitä ihmisiä, jotka eivät näe omaa napaansa pidemmälle. 

7. Kuinka monessa paikassa/ kodissa olet asunut? 

Olen elämäni aikana asunut neljässätoista eri kodissa ja kuudessa eri kaupungissa/ kylässä. 

8. Haaveita joiden toivot toteutuvan lähitulevaisuudessa?

Haaveilen päivittäin erilaisista matkoista. Hyödyllinen haaveeni on, että viimein saisin mentyä saksan kurssille päivittämään kielitaitoani. Toisinaan haaveilen myös Suomeen paluusta, mutta en ole vielä varma haluanko, että haave toteutuu. 

9. Salaiset paheesi? 

Kotona vain omassa tiedossani olevat suklaa- piilot ja toisinaan "hetken mieliteko"- ostokset, joita aina kadun myöhemmin.

Ihanaa ja rakkauden täyteistä ystävänpäivää 2017! 

Kommentit (9)

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015
1/9 | 

Ai miten hauska! Ystäväkirja palauttaa hetkeksi aina sinne kouluaikoihin, lapsuuteen. :)

Valitsen vain yhden: 

Takana paha päivä: Jos vain mahdollista (ettei puolisko katso jotain tuikitärkeää kokki, matkailu, auton rassaus, mitä ikinä -ohjelmaa) TV:stä tai tallennuksista pyörimään joku dekkari, historiallinen sarja tai vaikka hömppää. Kunhan pää tyhjenee. :)

Alankomaalainen
3/9 | 

Hei! Ihmettelen tätä ystävänpäiväajatusta. Muualla maailmassa 14.2. on Valentino -day, Valentiinin päivä tai Valentijnsdag. Se tarkoittaa näissä maissa rakastavaisten päivää eikä suinkaan mitään ystävän päivää. Useimmiten on tarkoituksena lähettää salaisesti rakastetulle henkilölle kortti tai lahja ilman lähettäjän nimeä. Vastaanottajan pitäisi yrittää arvailla lähettäj(ie)än nimi. Tietenkään minulla ei ole yhtään mitään vastaan suomalaisten keksimää ystävänpäivää. Haluan vain mainita alkuperäisen käytännön. Jos Suomessa omitaan ulkomaalaisia tapoja, olisi ehkä aiheellista miettiä alkuperäistä käytäntöä.

Sain viimeviikolla blogihaasteen Viherjuuria- blogin Heidiltä. Tehtävä oli esitellä aitoa elämää blogissa seitsemän päivän ajalta, kaunistelematta.

Kulunut viikko on ollut omalla kohdallani hieman poikkeuksellinen. Siihen on mahtunut arkea ja juhlaa. Enimmäkseen kyllä aika juhlavalta tämä viikko on tuntunut, koska niin paljon positiivisia ja kivoja asioita on tapahtunut, luukuunottamatta yhtä hiuksia nostattavaa kokemusta. 

Perjantai 9.9.2016 

Lähdimme äitini ja tätini kanssa päiväretkelle Bonniiin. Saksan vanha pääkaupunki on Kölnistä reilun 20 minuutin junamatkan päässä. Olen vain kerran aikaisemmin pistäytynyt Bonnissa ja mietinkin, mikä siinä on ettei tähän viehättävään kaupunkiin tule lähdettyä useammin! 

Kävelimme päivän aikana ostoskaduilla ja ihailimme vanhoja rakennuksia. Välillä pakenimme kuumuutta (plus 32- astetta) kauppoihin. Päivän aikana yleissivistykseni koki muistutuksen siitä, että Beethoven on syntynyt Bonnissa. Syntymäkoti toimii nykyään museona. 

Illalla leivoimme vielä sata korvapuustia seuraavan päivän juhlallisuuksiin.

Lauantai 10.10

Heräsin miehen kanssa aamulla neljän jälkeen. Hän lähti Berliiniin Lollapalooza- festareille Suomesta paikanpäälle saapuneiden ystävien kanssa. 

Itse pääsin myös lauantaina juhlimaan, sillä vietimme samalla uuden kaupan avajaisia ja 6- v. synttäreitä. Sulkemisen jälkeen vietimme vielä kivat henkilökunta bileet. 

Lauantaina äitini ja tätini matkusti takaisin Suomeen ja mieleen jäi haikeus. 

Tämä oli päivä jolloin opin myös saksalaisesta puhelinsysteemeistä jotain uutta. "Welcome to Deutschland!", sanottiin minulle kun kiroilin saksalaisen puhelinoperaattorin asiakaspalveluun epäonneani siitä, etten vielä kahden vuoden määräajan jälkeenkään pääse eroon liittymästäni. Kyllä suututti!

Sunnuntai 11.9

Innostuimme lapsen kanssa lähtemään extempore- retkelle ystävien kanssa Eifelin kansallispuistoalueelle. En täälläkään ollut aikaisemmin käynyt ja Wau- huokauksilta ei voinut päivän aikana välttyä. Jälleen oli tarjolla niin ihania maisemia ja raikasta ilmaakin roppakaupalla. 

Päivän ainoa pettymys oli myöhäinen lounas. Tilasimme nälkäisinä kalliit Schnitzelit, jotka eivät sitten olleet sitä parhaimmistoa.  

Maanantai 12.9

Poikkeuksillisesti olin maanantaina töissä. Tällä viikolla sattuikin kolme peräkkäistä työpäivää. Monelle ihmiselle normaalia, mutta hausfraun arjessa poikkeuksellista. Usempi työvuoro osui kohdalleni, koska osa meidän porukasta on ollut lastenmessuilla töissä  ja osa on rakentanut puitteita tulevan lauantain bloggaaja- tapaamiselle. Silloin meidän kauppa täyttyy Saksan suosituimmista perhe- ja mammabloggaajista. Aika jännittävää!

Tiistai 13.9

Töitä iltapäivällä ja lapsen kanssa rauhallinen illallinen meidän lähelle avatussa ranskalaisessa tapas- ravintolassa. Ihanaa, että kodin lähelle on tullut tällainen paikka!

Meidän arki muutenkin on aika iltapainotteista. Työpäiväni normaalisti alkaa vasta klo 13 ja lapsi menee päiväkotiin klo 12 jälkeen. 

Keskiviikko 14.9 

Töitä aamulla ja sitten lapsen tanssikoulu sekä myöhemmin iltapäivällä suomikoulu. Spontaanisti syötiin vielä illallinen kavereiden kanssa ulkona, sillä eihän yli 30- asteen helteessä voi kokata! 

Torstai 15.9

Päivä kului lapsen kanssa puistoillen. Tänään oli vapaapäivä ja näillä näkyminen tämän vuoden viimeinen tosi kuuma päivä. Ensi viikoksi on onneksi luvattu vielä yli 20-asteen lämpötiloja. Vaikka Kölnissä säät vaihtelevat paljon, tämä on jo omalle kohdalleni sattunut kolmas kaunis syksy. 

Latasin tänään muuten Snapchatin ja minua voi siellä seurata Johanna Cologne- nimimerkillä. Myönnettäköön, että päivän aikana keskityin myös snäppäilemään.. 

Kommentit (0)

Elämä vieraassa kulttuurissa ei aina ole yhtä juhlaa ja ruusuilla tanssia. Vaikeuksien keskeltä tosin pulpahtelee positiivisia ja hienoja asioita useastikin. London and Beyond- blogin Lena heitti haasteen ulkosuomalaisten bloggaajien Facebook- ryhmään kirjoittaa aiheesta "Parasta ulkosuomalaisuudessa”. Aihetta tulee sivuttua aina toisinaan blogissakin eritavoin, mutta varsinaisesti en ole asiaa pohtinut. Oli vaikea löytää yhtä parasta asiaa, joten listasin asiat jotka mielestäni ovat parhaita ulkosuomalaisuudessa: 

1. Levottomuuteni ja kaukokaipuuni ovat rauhoittuneet. Vaikka Suomessa asuessamme matkustelimme suhteellisen usein, mielessä oli aina toiveita ja haaveita arjesta vieraassa maassa.

2. Lapsestamme kasvaa kaksikielinen- ja kulttuurinen. Tämä on asia, joka valkeni minulle Saksaan muuton jälkeen. Mikäli asumme pitkäänkin Saksassa, tulee lapsi oppimaan kielen erinomaisesti ja omaksumaan saksalaisen kulttuurinkin eri tavalla kuin me vanhemmat. 

3. Olen tavannut huikeita ihmisiä, joihin en olisi koskaan tutustunut muuten!

4. Olen oppinut itsestäni ja toisista ihmisistä. En ole enää sama ihminen kuin kaksi vuotta sitten. Saksassa asuminen on tehnyt minusta rohkeamman ja sanavalmiimman. Voisinkin sanoa itsestäni näin, että jotkin särmät ovat hioutuneet, toiset niistä terävöityneet. 

5. Voin ja saan tehdä muuta, kuin koulutustani vastaavaa työtä. Suomessa asuessani olisin jatkanut sosiaalityön parissa hamaan tulevaisuuteen. Täällä minun saksan kielitaitoni ei ole tarpeeksi hyvä, jotta voisin tehdä oman alani töitä. Olen onnekas, kun olen löytänyt työn ihanassa kaupassa. Lisäksi saksalainen perheverotus mahdollistaa osa-aikaisen hausfrau- pestin ja voin näin ollen viettää aikaa lapseni kanssa enemmän nyt kuin Suomessa. 

6. Olen opetellut leipomaan karjalanpiirakoita ja tekemään nakkikastiketta. Elämä "makkaramaassa" on saanut ikävöimään suomalaisia ruokia ja nykyään meidän pöydässämme onkin tarjolla kalakeittoa, lohilaatikkoa, pannukakkua ym. kotimaan ruokia enemmän kuin koskaan aiemmin. 

7. Olen nykyään äärimmäisen ylpeä suomalaisuudestani ja juuristani. Saksassa suomalaisuutta ja Skandinaviaa arvostetaan paljon. Ihmiset ovat hämmästyneitä, kun kuulevat, että suomalainen perhe on muuttanut Saksaan. Ulkomailla asuessa rakkaus kotimaahan on kasvanut, vaikka en varsinaista koti-ikävää tunnekaan. 

8. Keskeltä Eurooppaa on halvempaa matkustaa muualle Eurooppaan ja kauemmaksikin. Halpalentoyhtiöiden tarjonta ja kilpailu mahdollistaaa sen, että matkaa varatessa voi pihistellä ainakin lentoja etsiessä. 

Kommentit (20)

Jonna / Lempipaikkojani
1/20 | 

Hyvä lista, voin samaistua melkein kaikkiin! Tätä työskentelyasiaa en huomannutkaan itse omassa postauksessani kommentoida, vaikka se on merkittävä tekijä. Minäkin olen saanut (tai joku sanoisi joutunut) miettimään omia urahaaveitani uudella lailla ja olen onnellinen, että olen saanut Saksassa asumisen myötä vahvistusta alan vaihdolle. Ja ylipäätään aikaa käyttää omaa luovuutta uudella tavalla.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Aivan totta! On tilaa enemmän uudelle kun asuu vieraassa maassa! Ja näin ollen ehkäpä omat kyvyt ja haaveet huomaakin paremmin :-)

Johanna, Eau De Cologne

saksansuomalainen

Saksassa aviopareilla ja rekisteröitynessä parisuhteessa olevilla on mahdollisuus valita yhteisverotus (ei koske avopareja). Erillisverotuksenkin voi valita, mutta se on epäedullisempaa.
Yhteisverotuksessa on samantekevää kumpi aviopuoliso tienaa, verotus on yhteistä. Siis tulos on sama riipumatta siitä tienaako kumpikin aviopuoliso 30.000 euroa vuodessa vai toinen 60.000 ja toinen 0. Eli progressio ei pure yhtä pahasti kuin Suomessa.

Lisäksi "osa-aika-kotiäidin/kootirouvan" on mahdollisuus tehdä vähäistä ansiotyötä (Minijob) ilman veroja ja ilman omaa sairaskassamaksua (korkeintaan 450 e edestä kuukaudessa). Saksassa on voimassa minimipalkkalaki, vähintään 8,50 e /tunti, joten ei tuohon kovin monta tuntia mahdu pienimmilläkään palkoilla.
Kysele lisää Facebookryhmässä "Suomalaiset Saksassa".

Oili / Aja#

Juuri näin. Yhteisverotuksesta hyötyvät siis pariskunnat, joiden tulot ovat aika reilusti erisuuret - jos molemmat tienaavat jotakuinkin yhtä paljon ja vielä keskimääräistä enemmän, on verotuksen kannalta ihan sama ollaanko naimisissa vai ei. En sitten tiedä onko tämä relevanttia kysyjän tilanteessa :)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, oikeassa olet, että ulkomaille muutto on ollut käännekohta monella tapaa :-) Saksan verotusta voin kehua ja meille se on ollut hyvä. Myös saksalainen verotus huomioi eritapaa verovähennetteviä asioita kuin suomalainen systeemi (positiivisesti siis).

Saitkin jo hyvin tietoa muilta kommentoijilta, mutta ehkä jokin kerta voisin tehdä aiheesta postauksenkin.. 

Johanna, Eau De Cologne

22v
3/20 | 

Tää teksti vaan lisäs mun mielenkiintoo ulkomaille muuttoo kohtaan! :) Just Saksa kiinnostais eniten ihmisten takia. Siihen maahan vaa jostain syystä ihastuu. Omankohtasten kokemusten mukaan Saksas ollaan avoimempia/sosiaalisempia vieraitaki kohtaan tai sit just oman suomalaisuuden takia must ollaan kiinnostunei. Sekä pienis et suuris kaupungeis oon saanu ihmettelyjä, kui oon Saksas ja siit juttu lähteny :)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, hauska kuulla :-) Tervetuloa Saksaan. Olen tehnyt listauksenkin "10 hyvää syytä asua Saksassa", jos se vaikka toisi vielä lisäpontta muuttosuunnitelmiisi. Omasta puolestani voin vain todeta, että Saksa on osoittanut erittäin positiiviseksi yllätykseksi asumispaikan suhteen ja voin lämpimästi suositella. Vaikka toki Saksan sisälläkin alueellisia eroja löytyy (kuulemma). 

Tässäpä linkki mainitsemaani listaukseen:

http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/eau_de_cologne/10_hyvaa_syyta_asua_s...

Johanna, Eau De Cologne

Oili / Ajatuksia Saksasta
4/20 | 

Hehee, mäkin oon täällä asuessani leiponut ties mitä korvapuusteja (jossain vaiheessa siis viikottain, kunnes kyllästyin ihan totaalisesti!) ja karjalanpiirakoita. Kun niitä ei muuten saa, niin täytyy ite tehdä :) 

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Pulliakin oon kokeillut, mutta niistä tulee kivikovia :-( Kadehdinkin kaikkia korvapuustitaitoisia avoimesti! Onneksi lähikaupassa myydään Pågenin minipuusteja..

Johanna, Eau De Cologne

Vierailija
5/20 | 

Poikani, syntynyt pyhän Nikolauksen päivanä (6.12) on suomalaisempi kuin minä itse, olisi mennyt Suomeen opiskelemaan, mutta kun Suomessa syrjitään vieläkin miehiä, ei se käy. Suomi Natoon ja palkkarmeija, mutta kukaan siellä korvessa ei sitä tajua. Hän oli just ensiäänestäjä, sai jotain pirun kirjeitä, että pitäis osoittaa siteet Suomeen ja kirje tuli jostain pohjois-suomen maistraatista tukulaisell/berliiniläiselle. Pitäsikö pakolaisten mennä inttiin? Ja jos ei, niin miksi ulkosuomalaisten?

Viimeiset lomani ovat olleet Suomessa ja ihmettelen sitä politiikkaa, Franz-Josef Strauß oli oikeassa suomettumisen suhteen, kaikki ovat venäjänpelossa siellä venäjänmyönteisiä. Se hyvä on myöskin ulkosuomalaisena, että on parempi tai puolueettomampi kanta politiikkaan. Persut Suomessa ja AfD Saksassa ovat typeriä uusnatseja, ero Saksaan on se että ulkoministeri on...

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, täytyy myöntää, että Saksassa asuessa on alkanut tarkastelemaan kotimaataan myös kriittisemmin. Ja se on kyllä myönnettävä, ettei siellä asiat aina olen niin täydellisiä. Ja tällä tavoin tulee myös vastattua saksalaisten ihmettelyyn siitä, miksi sieltä Suomesta onkaan maailmalle haluttu lähteä.

Johanna, Eau De Cologne

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hahaa! On niin hauska nähdä tosiaan muiden tuotoksia aiheesta. Samoja asioita, mutta kuitenkin niin eriä :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos! Vanhemmuus vinkkelistä tulee asioita kyllä näin ulkosuomalaisena katseltua erityisen paljon. Sisäinen leijonaemoni täällä "maailmalla" on herännyt :-) 

Ja työ on kyllä tosi tärkeä ja se, että olen sellaisen löytänyt, on sillä myös äärimmäisen iso merkitys. 

Johanna, Eau De Cologne

thaimaanrannan_maalarit
8/20 | 

Erittäin hyvä lista ja joitain vastaavia asioita listasin itsekin omassa haastekirjoituksessani. Itselleni tärkeintä on ehdottomasti mainitsemasi rohkeus :). Thaimaa on monessa asiassa niin kaukana Suomesta, että on kyllä joutunut moneen kertaan suoristamaan selkärankansa ja yhtälailla huomaamaan, että oho- sellainen löytyy ;).

Oma kirjoitukseni löytyy täältä:

http://thaimaanrannanmaalarit.blogspot.fi/2016/06/parasta-ulkosuomalaisu...

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, kiitos kivasta kommentista! Onkin aivan eri asia muuttaa Thaimaaseen kuin Euroopan sisällä toiseen maahan, että varmasti rohkeutta ja heittäytymistä on tarvittu rutkasti enemmän :-)

Johanna, Eau De Cologne

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram