Kirjoitukset avainsanalla juhla

Voiko pääsiäisestä myöhästyä? Havahduin aamulla ajatukseen, että pääsiäinen on jo ovella, enkä ole valmistellut asiaa mitenkään. Moitin itseäni mielessä muutaman minuutin: "Taas piti jättää tämäkin asia viime tippaan! ". Meillä ei ole koristeita, ei ruohoa kasvamassa enkä ole miettinyt pääsiäisen ajan ruokailuja sen kummemmin. Yksi asia on kuitenkin varma: Villasukkaa (eli lammasta) meillä ei syödä. Parsat ovat kaupoissa ja meidän lähiherkkukaupasta saa suomalaista, Kuopiossa savustettua kylmäsavulohta. Näistä kahdesta viimeksi mainitusta saa aikaan jo oivat alkupalat tai pääruuat. Jälkiruuaksi luottoleipomukseni, sitruuna- marenkikakku. 

Tänään oli tarkoitukseni valmistaa illalla kylään tulevalle ystävälleni kolmen ruokalajin illallinen, mutta hän ihanasti ehdotti, että hakisimme pizzat, "jottei sulle tule stressiä". Uusi ystäväni taitaakin olla jo tutustunut meikäläiseen aika hyvin..Kiirastorstain ilta sujukoon siis rennolla otteella. 

Vein aamupäivällä lapseni päiväkodin pääsiäisjuhliin ja juoksin kaupungille koristeiden perään. Löysinkin aika ihania juttuja ja mikä parasta: Suurin osa pääsiäiskoristeista oli jo alennuksessa. "Ei tämä myöhässä oleminen niin huono juttu ollutkaan", myhäilin tyytyväisenä kassajonossa. Ihanimmat pääsiäiskoristeet ovat kuitenkin lapseni askartelmat tiput ja jänikset. Eiköhän tästä tule meillekin oikein hyvä pääsiäinen, vaikka valmistelut alkavat vasta nyt. 

 

Frohe Ostern - Oikein hyvää ja levollista pääsiäistä kaikille!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muuttaessamme Kölniin päätimme, että lapsi saisi pitää päiväkodittoman vuoden ja totutella rauhassa saksalaiseen elämään kanssani kotoillen. Näin ollen tyttäremme aloitti täällä päiväkodissa reilu kaksi kuukautta sitten. Yksi ensimmäisistä asioista, mikä päiväkodissa kysyttiin oli "milloin on lapsenne syntymäpäivä?". En silloin ajatellut asiaa sen kummemmin. Hiljalleen minulle on kuitenkin selvinnyt kuinka iso asia syntymäpäivät Saksassa ovat sekä aikuisille että lapsille.

Satuin kerran menemään päiväkotiin hakureissulle niin, että tyttäreni ryhmä juhli erään ryhmäläisen syntymäpäiviä. Suuni kirjaimellisesti loksahti auki. Päivänsankari istui miekka kädessä ja viitta olalla valtaistuimella pöydän päässä, huone oli koristeltu ilmapalloin ja serpentiinein. Onnittelulaulun jälkeen pöytään tuotiin Star Wars -henkinen kakku ja sankari jakoi muille ryhmäläisille lahjoja. Minut valtasi pakokauhu: Millaiseen kilpavarusteluun minun tulisi ryhtyä, jotta tyttäremme saisi täydelliset syntymäpäivät päiväkodissaan?

Suomessa olin tottunut, että syntymäpäivänä päiväkotiin vietiin aukaisematon paketti keksejä. Mitään itse leivottua ei saisi olla, eikä mielellään mitään muutakaan. Keksit riittivät.

Tyttäremme ensimmäiset viikot Kölniläisessä päiväkodissa olivat vaikeat. Ystäviä leikkeihin ei juuri kielitaidottomalle tytölle ollut. Ajattelin, että jotta hän tulisi hyväksytyksi olisi minun äitinä järjestettävä mielettömät synttärit. Lahjoja, leipomon upein kakku, mielin määrin karkkia ja mielellään ehkä joku esiintymäänkin.

Huoleni osoittautui turhaksi. Kavereita on sittemmin löytynyt ja hoitaja pyysi, josko voisin itse leipoa tyttäreni juhliin täytekakun. Muuta ei tarvitsisi. Näin ollen rakas tyttöni prinsessamekko yllään liihotti tänään päiväkotiin. Juhlat olivat kuulemma olleet mitä parhaimmat.

Kommentit (3)

-A-
1/3 | 

Hei! Löysin vasta blogisi ja siis kommentoin ensimmäistä kertaa. :) 4-henkinen perheemme on asunut Saksassa melkein 4,5 vuotta. Meidänkin lapset saivat päiväkodissa juhlia niin omia kuin ryhmäkamujen juhlia varsin hienosti kera herkkujen. Monet muffinit ja kakkupalat on päiväväkodissa nautittu... Tunnelmallista syksyä!

http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

TeijaK
2/3 | 

Ja sama jatkuu koulussa! ? Ei ehkä ilmapalloja ja muuta, mutta tarjoilut on hoidettava! ? Itse olin kauhuissani ensimmäisistä järjestettävistä kaverisynttäreistä. 1,5 h pirskeet ovat olleet Suomeen palattua kuin lasten leikkiä Saksan tapaan järjestettyjen jälkeen. Ensimmäisenä vuotena palattuamme en tosin heti hoksannut mallia muuttaa ja vedettiin Saksan malliin. Ja vanhemmat aivan äimän käkenä, että 4 h tosiaanki nämä synttärit kestää! ? Ensimmäiset saksalaiset järjestämäni synttärit jäivät kyllä mieleen. Juuri muutettuamme sanakirjan kanssa valmistauduin! ?

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram