Kirjoitukset avainsanalla perinne

"Joko saan antaa isille kortin?", on tyttäremme kysynyt useamman päivän ajan. Suomikoulussa askarreltiin jokin aika sitten isänpäiväkortit ja hän on odottanut päivää, jolloin sen saisi antaa. Vihdoin tänään aamulla koitti h-hetki. Sai laulaa, esitellä kortin ja kantaa lahjan sänkyyn. Isänpäivän lisäksi olemme tänään juhlistaneet myös mieheni parin päivän päästä olevia synttäreitä. 

Parempaa päivää ei olisi näille tuplajuhlille voinut sattua. Aurinko paistoi ja lämpömittarissa oli +18. Lounastamaan pystyi terassilla ja puistossa sai nauttia marraskuun lämpimästä säästä tuntitolkulla. Meidän lähipuisto on tällä erää aika satumainen. Lehdet ovat pääosin maassa ja kastanjoita ei tipahtele enää päähän. Värien loisto on kuitenkin uskomattoman kaunis. 

Meille on itsestään selvyys, että vietämme täällä isänpäivää samaan aikaan kuin Suomessakin. Saksassa isänpäivä on hieman erityylinen ja se on helatorstaina. Päivää ehkä pikemminkin voisi nimittää miestenpäiväksi. Silloin täällä on tapana lähteä retkelle miesporukalla oluet ja makkarat mukana, eikä tällä ole mitään tekemistä sen kanssa millaiseksi itse miellän isänpäivän. 

Ihana ja juhlallinen sunnuntai on ollut myös hieman haikea sunnuntai. Olen mielessäni palannut lapsuuteen, muistellut edesmennyttä isääni ja lapsuuden tähtihetkiä esimerkiksi juuri isänpäivänä. Kuinka tärkeää olikaan nousta ennen vanhempia, keittää kahvia ja saada viedä aamiaista sänkyyn. Kaava, joka toistui joka isän- ja äitienpäivä. Sen lisäksi, että oli toisen vanhemman juhlapäivä, oli tämä päivä myös pienelle lapselle juhlallinen juuri näiden tärkeiden perinteiden vuoksi.  

Olohuoneestamme kuuluu naurua ja kiljahtelua. Tyttö ja hänen isänsä pelaavat, kuuntelevat musiikkia ja kinastelevat kappalevalinnoista. Aurinko on laskenut ja ulkona on pimeää. Takana on jälleen yksi elämänmakuinen sunnuntai.  

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutama vuosi sitten innostuin minäkin järjestämään Me&i-kotikutsut, kiitos vanhan opiskelutoverini Pian. Hän oli juuri aloittanut kyseisen merkin myyjänä ja kysyi, josko olisin kiinnostunut pitämään kotonamme lasten -ja naisten vaatekutsut. Tottakai, tykkäsinhän silloinkin jo puuhastella kissanristiäisten parissa.

Ensimmäisillä kutsuilla taisi olla kolme henkilöä ja seuraavilla jo hieman enemmän. Kutsut kevät- ja syysmalliston ilmestyessä, vuosi sitten keväällä pidin jopa kahdet bileet vaatteiden parissa. Minä ja kaverit hullaannuttiin. Kiva konsepti, josta saattoi löytää itselleen ja lapsille vaatteita nauttien vapaa-illasta kuoharilasi kädessä.

Ennen muuttoamme Kölniin, pidin Me&i- jäähyväisbileet ja ajattelin, että näitä juhlia jatketaan sitten mikäli joskus palaisimme takaisin Helsinkiin asumaan. Syksyn kuluessa Kölnissä aloin ikävöidä tätä hauskaa perinnettä ja mietin mikä estäisi minua pitämästä kutsuja täällä. Me&I on ruotsalainen yritys, joka toimii viidessä eri maassa mukaan lukien Saksa.

Tämän vuoden helmikuussa oli minun Me&i-kutsujen Kölnin depyytti. Silloin kotonamme juhli viisi suomalaisnaista, eilen meitä oli jo 12 kpl. Juhlijat ja myyjä ovat vaihtuneet, mutta perinne ja bileet jatkukoon. 

Kommentit (2)

Päivi
1/2 | 

Hei! Olisi mielenkiintoista tietää, että erosivatko kutsut mitenkään Suomen kutsuista? Oliko esittely samanlainen ym :-)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, kutsut menivät kutakuinkin samalla kaavalla. Esittely oli saksan kielellä, myyjä asiantunteva ja sympaattinen.

Erona Suomessa pidettyihin kutsuihin näkisin vieraiden innostuksen vaatteita kohtaan. Suomessa kutsujen myynti huikeaa ja täällä suomalaiset ovat pidättyväisempiä ostamaan. Mutta Me&I on Suomessa toki paljon suositumpi ja Saksassa toiminta on paljon pienempää.

Johanna, Eau De Cologne

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram