Kirjoitukset avainsanalla muutto

Vuodessa on tapahtunut paljon, myös ystävyyssuhteissa. Olen ikävöinyt ystäviä Suomesta ja surrut näiden ystävyyssuhteiden muuttunutta muotoa. Olen surrut sitä, etten voi tavata ja halata heitä silloin kuin se eniten olisi ollut tarpeen. Olen vuodattanut kyyneleitä ikävästä. Olen kuitenkin ollut äärimmäisen onnellinen siitä, että tärkeimmät suhteet ovat säilyneet välimatkasta huolimatta ja ystävyyssuhteita on jaksettu hoitaa puolin ja toisin.

Jo paljon ennen muuttoa suurin pelkoni oli yksinäisyys. Pelkäsin, etten löytäisi ystäviä. Pelkäsin, ettei lapseni löytäisi ystäviä. Minun oli siis oltava rohkea. Ei auttanut jäädä pelkääjän paikalle odottamaan. Halusin ystäviä, sosiaalisia suhteita, vilkasta arkielämää uusien ihmisten kanssa. Niinpä heitin verkot vesille ja aloin kalastella ihmissuhteita. 

Someaikana tehtävä ei ollut mahdoton. Ensimmäiset kontaktit löysin "suomalaiset Kölnissä" -Facebook-ryhmästä ja näin lähdin sokkotreffailemaan pontetiaalisia ystäväehdokkaita. Syksyn aikana tutustuttiin ja ystävystyttiin. Lapsi sai suomalaisia leikkitovereita. Tyttäremme aloittaessa vuosi sitten suomikoulun, meidän molempien ystäväpiiri alkoi laajeta uusilla tuttavuuksilla. Olen onnellinen siitä, että elämässäni on joukko uusia ystäviä. Hienoja ihmisiä ja hengenheimolaisia, joita yhdistää enemmin tai myöhemmin tapahtunut Suomesta Kölniin muutto. Se, ettei aikuisiällä voisi saada ystäviä on hölynpölyä.

Saksalaisia ystäviä en ole vielä saanut. Olen tavannut mukavia ihmisiä oman harrastukseni ja lapsen harrastusten parissa. Ystävystyminen on vaiheessa ja tällä hetkellä koen, että he ovat tuttavavia. Toivon kuitenkin, että tulevaisuudessa jonain päivänä voin todeta ystäväpiiriini kuuluvan joukkion ihania ja nauravaisia saksalaisia. 

Tänään istun sohvallamme Suomesta saapuneen ystäväni kanssa ja kerron, kuinka ihanaa on nähdä ja viettää aikaa hänen kanssaan. Kerron, että hän on minulle tärkeä ja kuinka paljon häntä tulen taas hänen lähtönsä jälkeen kaipaamaan. Kerron hänelle uusista ystävistä ja elämästä, joka ei ole enää niinkuin ennen.

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olemme asuneet Kölnissä, läntisessä Saksassa vuoden ajan. Kulunut vuosi on ollut mielenkiintoinen, antoisa ja välillä varsinaista tunteiden vuoristorataa. Muutto ja muutos Suomesta Saksaan ei ollutkaan niin helppo ja yksinkertainen kuin ajattelin. Kuvittelin tämän olevan yhtä helppoa, kuin olisi Suomessa muuttanut paikkakunnalta toiselle. "Eihän Suomen ja Saksan välillä voi olla niin paljon eroa ja muutamme kuitenkin Euroopan sisällä". Vuoden aikana on selvinnyt, ettei asia olekaan niin mustavalkoinen. Toiseen maahan muutto on ollut täynnä eri värejä, kirkkaita, haaleita ja tummia. Iloja ja suruja.

Meidän suomalainen kolmihenkinen perheemme muutti Kölniin miehen työn perässä. Ennen muuttoa en ollut kiinnostunut Saksasta, enkä tiennyt missä Köln edes maantieteellisesti sijaitsee. Blogissa tarkoitukseni on pohtia elämää suomalaisena Saksassa ehkä hieman päiväkirjamaisesti, ajatuksien tulvaa hyväksi käyttäen. Sisältönä tulee todennäköisesti olemaan kirjoitusvirheitä, omaa kipuilua, arkea ja juhlaa.

Blogini kansikuvan on taiteillut Kölnin naapurini Dilyana Lefterova.

Kommentit (2)

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram