Kirjoitukset avainsanalla yhteiskunta

Sää on ulkona kolea ja sateinen. Tällaisina harmaina aamuina on pitkä matka super hyviin fiiliksiin. Suomeen on ikävä. On ikävä äitiä, ystäviä ja sukulaisia. Tällaisina hetkinä mieleen saattaa tulvia muistoja ikävimmistä kokemuksista omaan Saksan muuttoon liittyen.

Vuosi sitten kuhertelin Kölnin kanssa ja olin äärettömän rakastunut uuteen kotikaupunkiin. Samalla sain kuitenkin niskaani kylmän suihkun saksalaiselta yhteiskunnalta. Tai siltä minusta ainakin tuntui.

Heikon saksan kielen taidon omaavana olin kuvitellut, että pärjäisin esimerkiksi virastoasioinnissa englannilla. "Me emme palvele englanniksi, eikä meillä ei ole kaavakkeita englanniksi. Koittakaa selvitä tai menkää seuraavalle luukulle." Asia vieläpä yleensä huudettiin päin naamaa. Useimmiten asiakaspalvelija ei ole ollut myöskään kiinnostunut ohjaamaan oikeaan osoitteeseen asioita hoitamaan, vaan salapoliisityöllä paikka on pitänyt itse löytää. Pöyristyttävää ja töykeää, mutta täällä lienee normaalia, se on käynyt selväksi. Jos jotain haluat, huuda takaisin.

Maa, joka on on Keski-Euroopan suurin on toisinaan varsinainen takapajula. Käteistä pitää olla aina mukana, kortit eivät välttämättä käy kaikkialla. Puhelinliittymät nettipalveluineen ovat kalliita ja huonoja. Ihmiset ovat arkoja puhumaan englantia ja tv-ohjelmat ovat dupattuja. Paljon on valitettavaa suomalaisella, joka on tottunut asioiden toimivuuteen ja vaatimaan parasta palvelua.

Täällä minä kuitenkin olen, sanavalmiimpana kuin koskaan. Olen karaistunut ja rohkaistunut. Kylmä suihku on tehnyt hyvää. Kaiken huipuksi, olen oppinut nauramaan saksalaiseen tyyliin matalalta ja kovaa.

Kommentit (10)

-A-
1/10 | 

Kyllä juurikin näin, kokemukset vahvistavat, kylmä suihku tekee hyvää, kun tekee nahkasta paksumman... ;) Kokenut ihan samoja asioita esim. virastokäynneillä. Kerran silmälääkärin luona ei 'tarkoituksella haluttu' auttaa kyläilemässä ollutta sukulaista joka tarvitsi kipeästi lääkärinhoitoa. Mutta näitä nyt sattuu, toki ottaa joskus kovastikin päähän, sitten toisaalta välillä saa niin ihanaa asiakaspalvelua (ehkä jopa enkuksi) ja elämä vaan hymyilee. :) :)

-A-

Vierailija
2/10 | 

"Jos jotain haluat, huuda takaisin." Kirjoittamaton sääntö Saksassa. Ainoa mikä toimii:)!

AnneH.
3/10 | 

No taitaa olla kuitenkin siitä huolimatta toimivampi järjestelmä kuin Espanjassa... Huutaminen toki on aina ankeaa. 

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Espanjassa asiakaspalvelu on oman kokemukseni mukaan pääsääntöisesti ystävällisempää... Systeemien toimivuudesta en tiedä, mutta yställisyys on puoli ruokaa ;)

Johanna, Eau De Cologne

Albin Karmann
4/10 | 

Ah, ei se Ranskassakaan helppoa ole, jos ei osaa kieltä...  Mutta, virastossa kun osaa näytellä nöyrää ja edes vähän yrittää mongertaa paikallista, niin saattaa virkailija saada ylemmyydentunteen päälle ja alkaa armollisesti opastamaan tyhmää kansalaista... Maassa maan tavalla. :)

TeijaK
5/10 | 

Hassua, viiteen vuoteen en itse huomannut tuota huutamisen pakkoa. Onneksi, ei olisi sopinut minun persoonalleni ?. Mutta ehkä siin hitusen ulkopuolella oli toinen mentaliteetti. Kölnissä sai liikkua turistina, ei tarvinnut hoitaa asioita. Eikä huutaa ?. Lähes kaiken muun allekirjoitan mitä olet blogiteksteissäsi kirjoittanut, näin nopealla lukemisella. Paitsi, että saksa on ruma kieli ?, vaikea kylläkin. Sitä on ikävä! Ja harmittaa, että kovalla työllä hankittu taito uhkaa valua hukkaan ?. Mukavaa Saksan elämää!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos kivasta kommentistasi! "Saksa ottaa ja Saksa antaa", vuosi on ollut varsinainen vuoristorata :-D Ehkäpä omalla kohdallani tämä "huutamisteema" on ollut siksikin ajankohtaista, koska omaan hieman kiivaan luonteen. Täällä olen huomannut, että puolin ja toisin tämä huutelu on ihan ok, uskallan täällä siis myös kimpaantua. Suomessa en ehkä niinkään ;-)

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram