Kirjoitukset avainsanalla ihmiset

La Bella Italia! Makaroonimaa on varastanut suuren osan sydämestäni jo 19 - vuotta sitten, jolloin lähdin ensimmäistä kertaa ulkomaille kesätöihin, Adrianmeren rannalle Riminille. Ensimmäisen kesän jälkeen palasin pariin otteeseen asumaan maahan vielä uudelleen.

Italiassa asuminen on saanut kaukokaipuuni heräämään. Italiassa olen kokenut ensirakkauden ja siellä on myös sydämeni särkynyt. Italiassa olen saanut viettää parhaat teinihetkeni, sillä olihan se 16- vuotiaalle maailman avaava kokemus päästä pohjoisesta Suomesta kesää viettämään "hieman kauemmas". 

Eilen aamulla suuntasimme äitini ja tyttöni kanssa Bergamoon kahden päivän minilomalle. Vanhan kaupungin katuja astellessa mietin, miten ihanaa onkaan olla tutussa maassa pitkästä aikaa. Vaikka en Bergamoa tunnekaan sen paremmin, kaikki vain tuntuu niin helpolta ja vaivattomalta. 

Tässä lista niistä syistä, miksi Italia on omasta mielestäni vaan huikean ihana matkakohde: 

1. Ruoka, ruoka ja ruoka! Italia oon varmasti maa, josta löytyy jokaiseen makuun syötävää. Pizzan ja pastan luvatussa maassa, löytyy nykyään hyvin myös gluteiinittomia vaihtoehtoja. Lihaa, kalaa ja salaatteja on myös hyvin saatavilla. 

2. Italia kieli on poikkeuksellisen kaunista ja helppoa. Kaunis kieli on kuin musiikkia korville! Olen itse opiskellut italiaa iltalukiossa ja onpa minulla siitä jonkinlainen arvosanakin. Kielen opiskelua toki helpotti se, että olin Italiassa ollessani oppinut alkeet jo "kuuntelemalla". 

3. Maassa on useita ihania kaupunkikohteita, rantapaikkoja sekä historiallisia kyliä, Italian upeista viinialueista puhumattakaan.

4. Lomailu Italiassa ei ole vuodenajasta kiinni, vaikka kesäisin maassa onkin huippusesonki, talvella maasta löytyy myös monta tunnelmallista kohdetta.

5. Ystävälliset ihmiset ja positiivinen palvelukulttuuri. En muista saaneeni maassa koskaan nyrpeää asiakaspalvelua. Italialaisten positiivinen elämänasenne on tarttuvaa ja kahdehdittavaakin. 

6. Kohtuullinen, jopa edullinen hintataso. Lasin hyvää viiniä voi saada neljällä eurolla ja pizzan kuudella eurolla. Hyvätasoisia majoituksia voi saada varsinkin sesongin ulkopuolella huokeaan hintaan. Me esimerkiksi majoitumme tällä hetkellä aivan Bergamon vanhankaupungin sydämessä, ihanassa historiallisessa talossa ja aamiaisen kanssa yö kolmelta hengeltä maksaa 90 euroa. 

Bergamosta luvassa lisää vielä myöhemmin. Nyt on aika nauttia vielä tämä päivä historiasta, ruuasta ja maisemista, rakkaasta Italiasta!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram