Kirjoitukset avainsanalla ruokakauppa

"Ihanaa, ruokamenot ainakin kevenevät!". Tämä oli yksi ajatuksista, kun ennen muuttoa punnitsin Saksassa asumisen hyviä puolia. Suunnittelin valmiiksi, kuinka meidän perheen ruokaostokset tehtäisiin vain edullisimmissa kaupoissa, kuten Lidlissä ja Aldissa. Uuden kodin löydyttyä totesin, että halpaketjuista vain Netto olisi lähellämme. Muutaman kerran siellä vierailin, seurasin ötököiden lentoa vihannesten yllä ja totesin sittenkin mielummin asioivani läheisessä Rewessä. Rewe ei ehkä ole kaikista edullisin, mutta tarpeeksi edullinen pitämään kuukauden ruokamenomme kohtuullisina. 

Keittiömme on pieni ja meillä on pieni jääkaappi, pienellä pakastelokerolla. Suuria ostoksia ei voi kerralla tehdä ja kaupassa tulee käytyä lähes päivittäin. Toisinaan tilaan ruuat Rewestä netin kautta kotiin ja tälloin tilauslistalla on iso satsi pullovesiä, viinejä ja kuivamuonaa, kuten pastaa, riisiä, jauhoja ja näkkäreitä. 

Tänään kauppakäynnillä ostin esimerkiksi: 500g naudan jauhelihaa, jugurtteja, 3 kpl isoja pullovesiä, talouspaperia, inkivääriä, teetä, perunoita, keittovihanneksia (ei pakeste), banaaneita ja saksankielisen lehden. Ruokakassi maksoi noin 15 euroa. Olen huono kaupassa kävijä ja matkaan tarttuu joka kerta mukaan sellaista mikä ei välttämättä ole tarpeellista. Tänäänkin lehti olisi voinut jäädä hyllyyn.

Kasviksia olemme alkaneet täällä asuessa syömään enemmän, tarjonta on runsasta ja edullista ympäri vuoden. Valmisruokia emme syö täällä juuri ollenkaan, meillä ei ole täällä mikroa ja valmisruokatarjonta on surkeaa. Kaupasta saa viinejä pilkkahintaa Suomeen verrattuna, eikä tarvitse erikseen lähteä Alkoon. Saatavilla on ainakin suomalaisia näkkäreitä ja hapankorppuja. Aika hyvät on meillä täällä ruokaoltavat, vaikka tiettyjä ruoka-aineita Suomesta kaipaankin.  

Sunnuntaisin ovat kaupat kiinni ja lauantaisin ruokakaupoissa vallitsee kaaos. Hyllyjä ei täytetä ja kaupat pursuilee ihmisiä. Kamalaa, ettei kauppaan voikaan mennä sunnuntaina. Lauantaisin on vain tungeksittava muiden mukana ja lapattava kärryyn tai koriin mitä hyllyiltä löydät. Aluksi tämä asia tuntui ylitsepääsemättömältä, mutta sunnuntaisin onkin sitten ihanaa tehdä asioita toisin. Voi mennä aamulla leipomoon ja päivällä mahdollisesti pitää kokkausvapaata ja käydä ulkona syömässä. Ruokaostoksia ei sunnuntaisin mietitä. Tämä sopii elämästä nautiskelijalle mainiosti!

Kommentit (4)

Karviainen
1/4 | 

Mäkin välillä mietin että olis ihanaa kun kaupat olis sunnuntaina auki, mutta just toi pointti, että aikaa jää sit muulle on totta! Meillä kun on se iso auto, niin käymme usein jo perjantai-iltana lastaamassa sen täyteen niin ei tarvitse lauantaina ruuhkassa lihatiskillä hikoilla ?

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Mun pitää hommata sellainen mummojen ruokakärry josta ollaan puhuttukin :-) Menee ihan auton korvikkeena kauppahommissa!

Johanna, Eau De Cologne

TeijaK
2/4 | 

On ikävä Saksan ruokakauppojen hintoja! Suurin järkytyksistä Suomeen palattua oli kauppalasku! ?

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Saman tuskan olen kokenut Suomen lomilla! Ja kun koriin tekee mieli lapata leipäjuustoa, lakkahilloa, Turunmaata.. yms. On lopputulema pöyristyttävä :D

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram