Kirjoitukset avainsanalla hääpäivä

Eilen äitienpäivänä meidän perheessä oli toinenkin hyvä syy juhlia, tämä sunnuntai oli nimittäin samalla neljäs hääpäivämme. Yhteisiä vuosia miehen kanssa alkaa olla plakkarissa jo lähes 12. 

Pysähdyin tänään lounasta laittaessa miettimään suhdettamme. Mieleeni pulpahteli monenlaisia muistoja vuosien varrelta ja jostain syystä yhteinen elämämme muistuttaa mielestäni matkan tekoa veneellä:

Aikoinaan (kai tällaista termiä saa jo käyttää tämän ikäisestä suhteesta puhuttaessa) yhteiseen veneeseen hypättiin innostuneina ja aika pian oli selvää, ettei tämän veneen keula kääntyisi takaisin rantaan kahden matkustajan jatkaessa matkaa omille tahoilleen. 

Veneen ohjaaminen ei aina ole helppoa, onneksemme myötätuuli on puhaltanut suotuisasti purjeisiin, eikä vene ole jäänyt kellumaan paikoilleen. Toisinaan paattimme ajaa läpi kivikkojen, karille se ei ole vielä kuitenkaan jumittunut ja mikä parasta, useimmiten vene pysähtyy aurinkoiselle rannalle kyydissään nauravat matkustajat. 

Maisemat vaihtelevat ja matka jatkuu. Joskus soudetaan ja välillä käynnistetään moottori, jotta matka taittuisi nopeammin. Kumpikaan matkustajista ei ole vain paikoillaan, vaan toinen airo on toisella ja toinen toisella. 

Veneen kyytiin on lisäksemme hypännyt viisi vuotta sitten pienempi vakituinen matkustaja ja onpa kyydissämme ollut muutaman vuoden koirakin.

Veneemme on värikäs. Se ei ole pramea, eikä sitä kiilloteta tai koristella siksi, että se näyttäisi paremmalta ulospäin kuin oikeasti onkaan. Venettä huolletaan toki tarpeen mukaan, mutta muuten se on aina ollutkin juuri sitä miltä näyttääkiin.  

Venee saapuessa Saksaan, vene on keikkunut aallokossa, mutta keinunta on saanut myös pitämään veneen reunoista tiukemmin kiinni. Ettei vain kumpikaan putoaisi yli laidan ja jäisi matkan varrelta. Ilman juuri tätä matkaseuraa, matka olisi loppujen lopuksi kovin tylsää ja yksinäistä, eikä maatakaan olisi näkyvissä. 

Rakkaani, samassa veneessä ollaan. Pidetään paatistamme huolta edelleenkin, sillä yhdessä oleminen on kuin ikääntyvä viini, se vain paranee entisestään vanhetessaan. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram