Kirjoitukset avainsanalla luopuminen

Sain eilen sähköpostia lapseni vanhasta päiväkodista Suomesta. Olinkin jo hieman unohtanut asian: Muuttaessamme Saksaan meille kerrottiin, että päivähoitopaikka on mahdollista laittaa tauolle kahdeksi vuodeksi. Saisimme Suomeen takaisin muuttaessamme laittaa lapsen takaisin samaan päiväkotiin. Laitoimme ensin päiväkotipaikan tauolle yhdeksäksi kuukaudeksi ja tämän jälkeen pidensin taukoa vielä vuodella. Jos kuitenkin päätyisimme palaamaan Helsinkiin, eihän sitä koskaan voi tietää.. 

Meillä olisi vielä mahdollisuus jatkaa taukoa kesän yli, mutta tällä erää se ei ole tarpeellista. Olen tallentanut vastausviestin sähköpostikansioon, mutta en ole sitä lähettänyt. Tuntuu vaikealta. Lapsellani oli Suomessa ihana päiväkotipaikka ja täällä asuessa olen monesti ajatellut, miten mahtavaa on, että hänellä olisi tämä hoitopaikka meidän mahdollisesti Suomeen palatessa.

Vuosi sitten näihin samoihin aikoihin sanoin irti vakituisen virkani Helsingin kaupungilta. Teki tiukkaa luopua työpaikasta, joka olisi ollut omani eläkeikään saakka. Kyyneleitä nieleskellen allekirjoitin paperit ja pistin ne postiin. 

Jälleen pitäisi olla rohkea ja luopua yhdestä Suomeen kytkevästä asiasta. Pitäisi painaa lähetysnappia ja kiittää mahdollisuudesta, että saimme tauottaa hoitopaikkaa näinkin pitkään. Kertoa, että annamme päivähoitopaikan pois. Ei, entä jos sittenkin.. 

Ei kuitenkaan. Päätös on tehty ja katse on tulevaisuudessa. Saimme taannoin postia Kölnin kaupungin kouluvirastosta ja menemme ensi viikolla kuuntelemaan kouluinfoa. Lapsemme aloittaa mahdollisesti koulun täällä syksyllä 2017, noin kuukausi ennen kuusivuotispäiväänsä. Onkohan se nyt paras mahdollinen ratkaisu.. Mietin. 

Olen hiljattain havahtunut siihen, että elämä maahanmuuttajana on tunnetasolla ajoittain varsinaista vuoristorataa..

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram