
Olen hulluna italialaisen keittiön tarjontaan. Ruuan pitää olla maistuvaa, yksinkertaista ja nopeaa valmistaa. Risotto on vakiinnuttanut paikkansa meidän keittiössä ja tällä hetkellä suosikkini taitaa olla katkarapurisotto. Risottojen maut meillä vaihtelee kausittain ja esimerkiksi raskausaikana suurin mielitekoni oli hernerisotto.
Toiset ovat sitä mieltä, että risotto on vaikea valmistaa, mutta itse pidän sitä yhtenä helpoimmista ruuista. Minulle onnistunut risotto tarkoittaa aina näitä perusaineita: Voi, italialainen risottoriisi, kasvisliemi, parmesan, suola ja pippuri. Kermaisista risotoista en juuri piittaa. Tässä meidän tämän päivän illallinen (huom! tämä ei ole ehkä se sama ohje, jolla italilaiset kokit valmistavat risottonsa, mutta minulle aivan kelpo):
KATKARAPURISOTTO
150 g voita
250 g arborio riisiä
3 dl kasvislientä + keitettyä vettä tarpeen mukaan
100g katkarapuja (ei pakaste)
Nippu tilliä
parmesania, suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
Lisäksi pöytään tarjolle sitruunan lohkoja.
Laita voi pannulle sulaamaan ja kaada riisit joukkoon. Kuullota riisejä hetki. Lisää joukkoon kasvislientä (itse valmistan aina liemen kasviskuutioista) ja keitettyä vettä aina tarpeen mukaan. Anna kiehua hiljalleen. Kun risotto alkaa olla al dente, lisää katkaravut ja tilli. Lopuksi parmesan. Suolaa ja pippuria myös maun mukaan.
Meillä nelivuotiaskin tykkää puristaa risoton päälle sitruunaa. Maistuu kuulemma herkulliselle.
Buon Appetito!
Täytyy kokeilla, jos tällä ohjeella onnistuisin! Yleensä, juuri risotoissa epäonnistun ;-)