Kirjoitukset avainsanalla 10 hyvää syytä

Kysymys asuinmaasta oli meidän perheessä puheenaiheena alkaneen vuoden alussa. Näin ollen tuli puntaroitua asioita, mitkä ovat tärkeitä viihtyvyyden kannalta ja millaisessa paikassa haluan asua. 
Tässä kevyt top ten syistä, miksi minä viihdyn Saksassa: 

1. Edulliset elinkustannukset: Lähes kaikki on edullisempaa kuin Suomessa tai Skandinaviassa. Edullisemmat kustannukset tuntuvat erityisesti ruokaostoksissa ja ravintoloissa käydessä. 

2. Saksalaisten suorapuheisuus sekä tarttuva elämänilo: Oman kokemukseni pohjalta voin todeta, että saksalaiset sanovat asiat suoraan niin hyvässä kuin pahassa. Arvostettava piirre, vaikka aluksi nikottelinkin. Täällä myös iloitaan pienistäkin asioista näkyvästi ja nauretaan kuuluvasti. Tästäkin pidän!

3. Lasten huomioiminen: Lapsia puhutellaan ystävällisesti kaduilla, liikennevälineissä ja kaupoissa. Kun asioit lapsen kanssa, annetaan yleensä lapsille pieni lahjus, joka voi olla paikasta riippuen esimerkiksi karkkia, kukkanen, makkaran siivu tai leipä. 

4. Kukkakaupat: Kukkakauppoja on paljon. Meidänkin kodista 500 metrin säteellä löytyy kuusi kukkakauppaa. Kukkien hinnat ovat myös huokeita ja tarjonta runsasta. Tänne muuton jälkeen, ovat leikkokukat olleet kodin vakiovaruste.

5. Ravintolakulttuuri: Lasten kanssa olet tervetullut lähes jokaiseen ravintolaan ja iltaa voi istua heidän kanssaan ruokailun merkeissä myöhäänkin. Kukaan ei katso kieroon, jos pöydässä on lasten lisäksi viinipullo. 

6. Sää on suotuisa pyöräilylle ympäri vuoden: Useamman vuoden tauon jälkeen aloitin itsekin taas viime vuonna pyöräilyn. Ostin pyörän kotiin palaavalta vaihto-opiskelijalta ja vanhasta naisten pyörästä on tullut rakas kulkuväline.

7. Postipaketit tulevat kotiovelle: Postipaketit tuodaan kotiin. Jos et itse ole kotona, jätetään paketit naapurille. Helppoa ja vaivatonta. 

8. Edullista matkustaa muihin maihin: Liuta eri lentoyhtiöitä lentää eri puolille maailmaa. Esimerkiksi Kölnin kentältä pääsee kätevästi eripuolille Eurooppaa. Varasimme hetki sitten lennot Espanjan Valenciaan huhtikuulle. Meno- paluu lento yhdellä matkalaukulla kolmelle hengelle maksoi 190 euroa. 

9. Joulumarkkinat: Joulun tunnelmaan voi virittäytyä kuukauden ajan ennen joulua. Kölnissä markkinoita on tarjolla useita erilaisia ja näihin on panostettu tosissaan. Joulumielen saa takuuvarmasti. 

10. Würstit: Saksalaisia makkaroita riittää joka lähtöön ja makuun. Kotona meillä ei juuri makkaroita nautita, mutta ulkoilmatapahtumissa Bratwürst on ykkösherkku. Nam! 

Kommentit (14)

Iina / Kotona Kaikkialla
1/14 | 

Hauskaa, kirjoittelin just vähän samanlaista juttua täältä Alankomaista (tosin olin vähän negatiivisempi ja lisäsin pari äsytyksen kohdetta mukaan). Varmaan 8 näistä 10 kohdasta sopii täysin myös tänne Hollantiin. Kukkia on kaikkialla, ihmiset avoimia ja pyörällä pääsee kaikkialle vuodenajasta riippumatta. :) Joulumarkkinat ja würstit ovat kyllä juuri nimenomaan saksalaisia juttuja.

Iina

Kotona Kaikkialla

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, kivoja juttuja listallasi! Samoja asioita minulla sekä plussissa että miinuksissa, olen näitä pohtinut  :-)

Johanna, Eau De Cologne

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Äläs nyt, würsti on mun salainen herkku ja pahe :-D Mutta olet kyllä oikeassa, että luomu- ja lähiruoka saavat plussan! Ja listalta jäi pois myös kivijalkaliikkeet! 

Johanna, Eau De Cologne

Vierailija
3/14 | 

Lisäisin vielä halvan ja tarjolla olevan alkoholin ja kyttäävän viikonloppukänni-arkiraitis ilmapiirin puuttumisen ;) Ihanaa että täällä ei tehdä viinilasillisesta tai oluesta töiden jälkeen suurta numeroa.

Vierailija
5/14 | 

Allekirjoitan kaiken muun paitsi kukkakaupat. Pienessä kaupungissa niitä saa hakemalla hakea. Miinuksena lisäisin oppilasta ja varsinkin opettajaa stressaavan koulun, ainakin Baijerissa.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Miinuspuoliakin toki löytyy.. Ehkä kirjoitan niistäkin joku kerta :-) Ja lista varmasti muuttaa muotoaan, kun asumiskokemus Saksassa karttuu lisää.. 

Johanna, Eau De Cologne

Vierailija
6/14 | 

Tulin myös lisäämään vielä paikallisen alkoholikulttuurin, halpaa ja hyvää olutta (vasta täällä asuessani olen löytänyt hyvät oluet) ja yksi lasi on jees missä tahansa. 

Kasikohtaa meidän perhe toteuttaa lähellä autoilemalla, Etelä-Saksassa kun asutaan niin parin tunnin ajomatkan sisällä on Ranska, Itävalta, Italia ja Sveitsi ja erityisesti Alpit. Ja junalla pääsee muutamassa tunnissa maailman hienoimpiin pääkaupunkeihin vaikka viikonloppureissulle. Ai että sitä tulee ikävä jos Suomeen vielä muutetaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram