Kirjoitukset avainsanalla reissuelämä

Kevään taittuessa kohti kesää on perheemme uudenlaisen tilanteen edessä. Tilanteen, jota pohdimme ja pyörittelimme pitkään ajatuksissa ja puheissa. Kannattaako? Tottakai kannattaa! Ei sittenkään. Onko tässä mitään järkeä? Ei. Lopputuloksena: Tehdään kuitenkin niin kuin sydän sanoo. 

Elämäämme astuu toinen kotikaupunki, kun huhtikuu vaihtuu toukokuuksi. Mieheni aloittaa työt toisessa maassa. Uusi maa, kaupunki ja työ on sellainen, että olisimme hyvin voineet palata takaisin Helsinkiin asumaan. Minä olisin palannut sosiaalityön pariin ja lapsi takaisin vanhaan hoitopaikkaansa. Tai vaihtoehtoisesti olisimme muuttaneet miehen työn perässä uuteen maahan. 

Moniin kysymyksiin olen saanut vastata, kun asiasta olen ihmisille puhunut. Se on toki ymmärrettävää, eihän tässä välttämättä ole ensikuulemalta mitään järkeä ja valintamme kenties hämmästyttää. 

“Miksi ette muuta sinne asumaan?”

- Emme halua, tällä hetkellä meillä on asiat Kölnissä niin hyvin. 

“Eikö Helsinkiin olisi kiva palata?” 

-Ei juuri nyt!  

“Miten jaksat arkea Kölnissä yksin?” 

-Hyvin, meillä on vain yksi lapsi, eikä koiraakaan enää. 

“Miten voit antaa toisen mennä ilman teitä?”

-Helposti, minä häntä tähän muutokseen kannustinkin!

Sydämet siis sanoivat meille: Asukaa ja eläkää siellä missä juuri nyt on hyvä olla. Älkää tehkö niinkuin pitäisi, eläkää omannäköistä elämää. Kokeilkaa ja olkaa rohkeita!

Ja kaikella rakkaudella hoin miehelleni: “Vierivä kivi ei sammaloidu. Tartu tilaisuuteen ja kokeile!”

 

Kommentit (8)

Päivi / Puolivälissä
1/8 | 

Hienoa, uusiin tilaisuuksiin kannattaa aina tarttua! Eikä minkään ratkaisun tarvitse olla pysyvä, jos tuntuu siltä että arki ei olekaan parasta mahdollista uusien järjestelyjen myötä. Meidän tapauksessamme miehen työpaikka on kahden tunnin junamatkan päässä ja hän viettää siellä 2-3 päivää viikosta tehden loput päivät etänä kotoa. Se on toiminut tosi hyvin. Onnea uuteen!

Aino Salminen
2/8 | 

No mutta tietenkin te teette juuri niin kuin teille sopii eikä niin kuin jonkun muun mielestä "pitäisi". Tuo on sellainen ohje, että sitä soisi jokaisen noudattavan. Vaikutat niin hyvin Kölniin ja saksalaiseen elämänmenoon sujahtaneelta, että varmasti pärjäätte tyttösi kanssa siellä kahdestaankin. Jos olisit palannut Suomeen, elämänmuutos olisi ehkä ollut rankempi, nyt vain miehesi joutuu totuttelemaan uuteen asuinpaikkaan. Lykkyä pyttyyn ja nauttikaa tästä elämänvaiheesta!

parikymppinen
3/8 | 

Moi! mulla on oikeestaan kysymys saksan kieleen liittyen. Ajattelin, et kannattaa mieluummin kysyy joltain Saksassa asuvalta kuin luottaa netin kääntäjiin. :D

Tiedätkö, mikä on "parikymppinen" saksaksi? Tää tulis otsikoks, joka kuvaa elämää parikymppisenä. Kääntäjät ehdotti "etwa zwanzig", "zwanzig-etwas", "zwanzigern"...

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Moi, tarkistin asian oikein saksalaiselta ystävältäni, joka totesi että harvemmin saksan kielessä käytetään ilmaisua "olen parikymppinen", mutta jos asian haluaa ilmaista niin, niin voisi käyttää tätä "Ich bin in den Zwanzigern" :)

Johanna, Eau De Cologne

Terhipe
4/8 | 

Meillä on useammin käynyt niin, että juuri kun ostettiin vuosikortti museoon, eläintarhaan (tms.) on tullut firmalta kutsu muualle. Enää ei ostellakaan sellaisia, seuraa vain pahaa karmaa. En ole läheskään aina muuttanut mukana, kun on ollut omatkin työt. Onneksi olen pystynyt sopimaan etäjaksoja, jotta muutossa olen pystynyt auttamaan. Nyt viimeisimmällä kerralla annoin miehelle ensin puoli vuotta aikaa sujahtaa uuteen duuniin, ja sitten lähdettiin lapsen kanssa perään, ja näin sain itse aikaa sopeutua ajatukseen kaiken muuttumisesta, tsempata itselleni energiat uuden etsimiseen ja järjestellä tärkeimmät asiat ennen varsinaista muuttoa. Toimii meillä. Tsemppiä teille!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos, kun kerroit! Helpottaa tieto, että kohtalotovereita kahdessa maassa asumiselle löytyy. Kiitos myöskin kivasta viestistä ja tsempistä :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram