Kirjoitukset avainsanalla ulkoilma

Yksi positiivisista asioista, joita Kölniin muutto on tuonut elämäämme, on ehdottomasti ulkoilmaelämä. Vietämme enemmän aikaa perheen kanssa ulkona ja ulkoillen, kuin Suomessa asuessamme. Tänään sunnuntaina iltapäivällä menimme kodistamme puolentoista kilometrin päässä sijaitsevaan puistoon. Täällä ihmiset juhlivat ja tanssivat Dj:n soittaessa musiikkia tai olivat muuten vain piknikillä. Lämpömittari näytti plus 21. Istuimme alas ja mietimme onnellisina: Taas on se aika vuodesta, kun ihmiset täällä heräävät eloon ja alkavat viettää vapaa-aikaansa enemmän ulkona. 

Hyvällä tuurilla ulkoilmapainoitteinen vapaa-aikamme jatkuu lokakuun loppuun saakka. On hauska seurata miten ihmiset täällä aikaansa ulkona hyvällä säällä viettävät: Esimerkiksi pyöräillään, lenkkeillään, istutaan penkillä pitkiäkin aikoja kirjaa lukien, otetaan päiväunia puistoissa tai pelataan eri pelejä, kuten jalkapalloa ja pingistä. Kahviloiden ja ravintoloiden terassit täyttyvät myös hyväntuulisista ihmisistä. Suurin osa terasseista on auki muuten läpi talven!

Lähipuistossamme voi hyvin istua iltamyöhään piknikillä ja grillata. Totesinkin eilen miehelle, että tänä vuonna ostamme sitten sen grillin ja hiilet ja ruokaillaan puistossa viime vuotta enemmän. Hyödynnetään lähiherkkukaupan argentiinalaista lihatarjontaa ja viinivalikoimaa ja nautimme siitä, että asumme näin lähellä isoa ja upeaa puistoa.

Onhan meillä toki kerrostalossamme iso takapiha, mutta se on saksalaisittain vain alakertalaisten käytössä. Asia on hiertänyt omaa mieltä useampaan otteeseen, kun olen seurannut alakertalaisten pihajuhlia tai auringonottoa meidän neljännen kerroksen parvekkeelta. Mutta kaikkea ei voi saada, joten on nautittava siitä mitä tarjolla on! 

Kuten kuvista huomaa, päivä oli tänään enimmäkseen pilvinen. Ilma oli silti lämmin ja tuntui kesäiseltä. Uskalsin pukeutua köykäisemmin (olen aikamoinen vilukissa) ja lapsikin sai luvan laittaa sukkahousut ja hameen. En malta odottaa, että saamme ponkaista ulkoilmakauden kunnolla käyntiin, niin kivoja paikkoja Kölnissä on tarjolla kesällä! 

Kaiken ihmisvilinän ja musiikin pauheen keskellä tänään mietin, etten Kölniä ihan helpolla Tukholmaan vaihtaisi. Tätä kaupunkia ja tällaista elämänmenoa rakastan. Tässä kaupungissa on jotain selittämätöntä taikaa, joka hurmaa minut aina uudelleen ja saa hyrisemään onnesta. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat