Kirjoitukset avainsanalla Valencia

Alkukeväästä alkoi tuntumaan siltä, että tänäkin vuonna olisi jälleen päästävä Valenciaan. Viime vuoden 10- vuotismatkan jälkeen meille miehen kanssa jäi sellainen fiilis, että mitä jos Valenciasta tulisikin meidän jokavuotinen kohteemme. Tätä ideaa tukee myös se, että luottolentoyhtiömmekin lentää suoraan Valenciaan kaksi kertaa viikossa. 

Kaunis historiallinen keskusta ja kivat hiekkarannat mahdollistavat takuuvarmasti ihanan kaupunki -ja rantaloman yhdistelmän. Vinkkejä  erilaisiin aktiviteetteihin, ravintoloihin ynnä muihin luvassa myöhemmin. Vielä tämän päivän olen "valitettavasti" kännykän ja hotellin wifin armoilla. Tässä kuitenkin pieni kuvakooste lomaltamme:

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kymmenen vuotta sitten mieheni vietti Valenciassa puoli vuotta opiskeluvaihdossa. Olimme juuri tavanneet ja aloittaneet seurustelun. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin palasimme Valenciaan ja mieleen tulvi joukko hauskoja muistoja seurustelun alkuajoista: Valenciaan oli minunkin päästävä muutaman otteeseen maailman ihanimman pojan luokse, viis siitä vaikka joutui viettämään öitä lentokentällä. Olin onnesta soikeana, että elämääni oli tullut ihminen, joka myös kovasti halusi nähdä ja kokea maailmaa. Kaukokaipuu yhdisti meidät.  

Itselleni kymmenen vuoden takaisista vierailuista oli jäänyt mieleen äärimmäisen kaunis ja historiaa täynnä oleva kaupungin keskusta. Yhtä kaunis ja vaikuttava tämä Välimeren rannalla sijaitseva, Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki oli edelleenkin. Kaupunki on juuri sopivan kokoinen makuuni, ei liian pieni eikä liian suuri. 

Kuten oikealla alapuolella kuvassa näkyy, Valenciassa pyörät ovat iso osa katukuvaa. Pyörällä liikkuminen on suosittua niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Meidän majoituspaikassakin oli tarjolla pyöriä viiden euron päivätaksalla ja mies itseasiassa vuokrasikin pyörän viimeisenä iltana mennessään jalkapallopeliin stadionille. Majoituimme siistiin asuntohotelli Bed & Bikeen El Carmenin kaupunginosaan. Kaupungiosa sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja liikuimmekin suurimmaksi osaksi kävellen paikasta toiseen. Meillä oli myös käytössämme kolmen päivän Valencia card, jonka kanssa oli mahdollista liikkua julkisissa liikennevälineissä (kaupungissa kulkevat metro ja bussi sekä raitiovaunu). Kortilla saa myös alennuksia tietyistä paikoista, itse hyödynsimme alemahdollisuutta Disney Storessa. 

Pääsimme mukaan turistikierrokselle Valencian historialliseen keskustaan. Kahden ja puolen tunnin kävely tuntui aluksi ajatuksena puuduttavalta, mutta matkan taittuessa huomasimmekin, kuinka kiinnostavaa oli kuulla historiasta ja nähdä paikat nimenomaan kävellen. Ajateltiinkin, että jatkossa täytyy hyödyntää samantyylisiä turistikierroksia muissakin paikoissa. 

Ihania kadunkulmia, ravintoloita ja kahviloita on joka puolella keskustaa. Kolmen päivän aikana tulikin syötyä äärimmäisen hyvin. Paljon Jamonia (jota ostettiin kauppahallista kotiinkin), juustoja ja muita erilaisia herkkuja. Valencia onkin kulinaristinen taivas. Valenciassa on tyrmäävän upea kauppahalli, Mercado Colon, joka on muistaakseni Euroopan suurin kategoriassaan. 

Tässä muuten pari ravintolasuositusta:

Parhaat tapakset koko viikon aikana nautimme Valenciassa katedraalin kulmilla sijaitsevassa La LolassaCalle Subida del Toledano, 8.

Ravintola La Gigronassa, osoitteessa Calle Serranos 22, söimme lounaan pitkän kaavan mukaan, yhteensä kuusi eri ruokalajia. Pöytään tuotiin mm. mustekalaa ja paella Valencianaa. En ole suuri paellan ystävä, mutta täällä sekin oli valmistettu erinomaisesti. Suosittelen lämpimästi ravintolaa Valencian matkalaisille!

Yksi Valencian uusimmista ja huikeimmista nähtävyyksistä on vuonna 2004 valmistunut Ciutat de les Arts i de les Ciències eli Valencian taide- ja tiedekeskus. Perheen kanssa kävimme tiedemuseo El Museu de les Ciències Príncipe Felipessä ja L'Oceanogràficissa, meriakvaariossa jossa on liuta mielenkiintoisia kaloja, kuten haita ja delfiinejä. Sieltä löytyy myös valaita ja pingviinejä. Molemmat paikat ovat erittäin mielenkiintoisia niin lapselle kuin aikuisellekin. Ja jos ei muuten, niin ainakin hienoa rakennuskompleksia kannattaa käydä ihailemassa! 

Kolmen päivän jälleennäkeminen Valencian kanssa oli liian lyhyt ja mietimmekin, että kaupunkiin olisi ihana joskus tulla pidemmäksi aikaa elämään ja olemaan. Niin suuresti juuri tämä valencialainen elämänmeno meitä viehättää, joten nähtäväksi jää mitä keksitään. Seuraavan visiittiin ei mene kymmentä vuotta!

Kiitän lämpimästi yhteistyöstä Valencian turistitoimistoa. Blogin kautta sain heiltä perheellemme turistikierroksen, liput El Museu de les Ciències Príncipe Felipeen ja L'Oceanogràficiin sekä kolmen päivän Valencia cardit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)

Tuula K.
1/4 | 

Ihania kuvia ja tarina! Kaupunki varmastikin erityinen teille jo siksi, että siellä on teidän yhteistä historiaa.

Malvina
3/4 | 

Bon dia!
Kiitos ihanasta blogikirjoituksesta.
Valencia on minun kaupunkini, suuri rakkauteni, olen viettänyt siellä aikaa todella paljon.
Ja simne palaan aina uudelleen ja uudelleen, kuukaudeksi, kahdeksi, kolmeksi...vuodeksi
Ennen kuin sairastuin meidän piti muuttaa pysyvästi Valenciaan, minä olisin saanut paikan sairaankuljettajana....työ jota olisin rakastanut.
Nyt kun saan pysyvän eläkkeen siirryn takaisin tutuille seuduille, rakkaille kaduille.
València bonica, el meu amor per sempre! ❤

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram