Kirjoitukset avainsanalla lomailu

Terveiset viehättävästä Montpellieristä! Lauantaina starttasimme perheen yhteiselle kahden viikon lomalle. Vuosi sitten ystävämme muuttivat Kölnistä Ranskan Baskimaalle ja tämän heidän muutoksen myötä aloimme itsekin suunnittelemaan ja haaveilemaan matkasta Ranskaan. 

Ranskassa ollaan aiemminkin reissattu, mutta ajateltiin, että tällä kertaa olisi hienoa nähdä maata vähän laajemmin ja näin ollen päädyimme vuokraamaan auton kahden viikon tourneellemme. Ranskahan on maana niin ihanan monimuotoinen ja varmasti nämä kaksi kuluvaa viikkoa tarjoavat erilaisia elämyksiä - niin maisemien kuin ruuankin puolesta. 

Kilometrejä on kahden päivän aikana kertynyt reilu tuhat. Ensimmäisen yön vietimme Bourgognessa viiniköynösten vierellä ja eilen iltapäivällä ajoimme alas Montpellieriin. Mies oli käynyt Montpellierissä 16- vuotta sitten ja kaupunki oli jäänyt hänen mieleensä paikkana, jonne olisi joskus vielä päästävä uudelleen. Ja täytyy kyllä kehua, että tunnelma täällä on ihana ja kaupunki on erittäin mielenkiintoinen! 

Matkamme jatkuu tänään Saint-Cyprienneen, jossa majailemme sitten perjantaihin saakka. 

 

Kommentit (3)

MatkaMartta
1/3 | 

Mukavaa lomaa teille! Autoillen näkee kyllä hienosti maisemia ja voi poiketa ja pysähtyä paremmin kuin julkisilla liikkuessa. Kiva, että pääsette ystäville kylään ja samalla tutustumaan naapurimaahan! Lisää kuvia odotellessa.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos! Paljon ollaan kyllä nähty ja oli hyvä, että lähdettiin autolla matkaan, vaikka en itse mikään autoilun ylin ystävä olekaan 😄

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perjantaina 13. pvä astuimme meille jo luottolentoyhtiöksi tulleen Ryanairin kyytiin ja suuntasimme talvilomalle Teneriffalle. Tulimme koko perheen voimin yllättämään mummini hänen lomalleen. Olimme tätini kanssa pidätelleet salaisuutta joulukuusta alkaen ja yllätys onnistuikin täydellisesti. Olemme viettäneet ihania yhteisiä hetkiä, jotka varmasti jäävät ainutlaatuisina elämään lapsenkin mieleen. 

Myös eräs ihanista Suomessa asuvista ystävistäni sattui lomailemaan täällä ja sainpa näin ollen viettää aikaa hänenkin kanssaan. Kerrassaan harvinainen loma! 

Koko Kanarian saaret ja Teneriffa ovat itselleni ennestään täysin tuntemattomia. Vaikka olen nähnyt saaresta vain murto-osan, on paikka tehnyt vaikutuksen ja tammikuun lämpö päässyt positiivisesti yllättämään. Tänne voisi ehdottomasti tulla uudestaankin ja nimenomaan talvella! 

Meillä on majoitus vielä huomiseen torstaihin saakka pienessä ja ihanassa talossa, kivasta lomakompleksista . Tällä kertaa tämä majoitus osui täysin nappiin. Viimeisten kolmen yön majoitusta vielä pohdimme ja kartoitamme. Eihän tässä vielä kiirettä ole ja ehtii sen huomennakin ;) 

Valitettavasti olen tällä erää kännykän ja huonon internetin armoilla, joten kattavampi infopaketti jää työstettäväksi meidän loman jälkeen. Tässä kuitenkin muutama kuvamaistijainen matkan päältä: 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (8)

Pia
1/8 | 

Siis onko tuossa ylhäällä tuo tyttö E? Mikä pitkänhuiskea neiti hänestä on tullut <3 

Anu / Mielilandia
2/8 | 

Miten ihana ylläri! Teneriffa on ihana paikka. Me talvehdittiin siellä pari kuukautta kaksi vuotta sitten, ja olisin valmis palaamaan koska tahansa takaisin. Kuvista päätellen asutte ilmeisesti Puerto de la Cruzissa? :) Siellä mekin oltiin, ja Pohjois-Teneriffa onkin minusta paras paikka eri paikkojen tutustumista ajatellen.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, me oltiin parissa paikassa etelässä. Ensin Callao Salvajen kylässä ja sitten kolme päivää vielä Adejessa. Käytiin myös El Medanossa, johon ihastuin kovasti! 

Talvehtimaan minäkin Teneriffalle haluaisin! Aivan ihana paikka :-)

Johanna, Eau De Cologne

Anu / Mielilandia

Hauskaa! Olin ihan varma, että nämä kuvat olisivat Puertosta. Oli niin tutun näköistä. Uuden postauksen kuvat näyttävätkin paljon enemmän Etelä-Teneriffalta. :) Tämä kertoo minusta just hyvin siitä, miten paljon kaikkea Teneriffalla on: vaikka me oltiin siellä kaksi kuukautta, ei todellakaan keretty koluta kaikkea. Esimerkiksi Callao Salvaje on ihan tuntematon paikka, mutta Costa Adejea tuli käytyä ihastelemassa. :) Kiva, että teillä oli noin onnistunut loma!

Vierailija
3/8 | 

Samat paikat kiersimme marraskuussa 2016. Oli jo kolmas vierailu saarella. Ihana paikka, kun vain kiertää suurimmat turistipaikat kaukaa.

Pirkko / Meriharakka
4/8 | 

Ilmeisesti Kanariallakin voisi lomailla ilman pahimpien turistirysien sisäänheittäjiä ... toistaiseksi olemme viettäneet siellä aikoinaan vaan viikon ja silloin tuntui siltä, että se riittikin :-)

Vielä viimeiset aamukahvit Airbnb- talolla ja kohta siirrytään laukkujen kanssa loppulomaksi hotelliin. Takana yhdeksän yötä tuntemattomien ihmisten kodissa heidän kanssaan ja alan olla rehellisesti sanottuna kypsää kauraa siirtymään hotellin hoiviin. 

Talo ja majoituspuitteet ovat olleet erinomaiset. Meillä on ollut käytössä kaksi makuuhuonetta, iso kylpyhuone ammeella ja erillisellä suihkulla. Lisäksi meillä on ollut oma keittiö sekä iso terassi varustettuna aurinkotuoleilla, grillillä sekä pienellä uima-altaalla. Pyykkikonetta on saanut halutessaan käyttää niin paljon kuin tarve on vaatinut. Siisteydessä ei ole ollut moitteita ja talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella. 

Mikä sitten tässä kokemuksessa on mennyt vikaan? 

Aamut ovat alkaneet sillä, että olen hokenut "Hssss!!" tyttärelle ja toisinaan miehellekin. Olen pitänyt huolta ettemme aiheuta melua, sillä hostit tekevät yötyötä ja olen halunnut, että he saavat rauhan nukkua. Tällainen jatkuva kontrollointi on ottanut voimille ja aamumme eivät ehkä ole olleet mitenkään kovin rentoja. Enkä muutenkaan ole osannut rentoutua tällaisessa majoitusmuodossa loman vaatimalla tavalla.

Se, että en ole osannut rentoutua, ei tietenkään ole kenenkään toisen vika, vaan on täysin itsestäni johtuvaa.

Hostien kanssa emme juurikaan ole olleet tekemisissä, toisinaan kuulumisten vaihtoa ja tervehtimistä. Ensivaikutelman perusteella pariskunnan mies on helpommin lähestyttävä ja talon Airbnb- toimintaa pyörittävä vaimo hieman varaantuneempi ja stressaantuneempi. 

Olimme alunperin varanneet seitsemän yön majoituksen, mutta päätimme pidentää oleilua kahdella lisäyöllä. Kahdesta viimeisestä yöstä maksoimme enemmän per yö, tämä jätti vähän huonon maun suuhun. Olimme olettaneet, että nämä lisäyöt saisimme yöpyä samaan hintaan kuin seitsemän aikaisempaakin. Toki myönnän, että näillä kalliimmilla hinnoillakaan emme olisi löytäneet saman tasoista hotellia. 

Jatkossa voisin EHKÄ harkita Airbnb- majoitusta sillä tavalla, että koko asunto olisi omassa käytössä. Kimppa-asumisen vieraiden kanssa jätän suosiolla muille. Airbnb-fania minusta tuskin tulee ja jatkossakin aion mahdollisuuksien mukaan pysytellä hotellimajoituksissa.

Tämä kokemus ei myöskään muuttanut ajatustani siihen suuntaan, että voisin laittaa oman kotimme Airbnb-palveluun tarjolle. 

Huh, tuntuu kuin olisin selviytynyt rankasta urheilusuorituksesta ja nyt voin alkaa todella ns. lonkkaa vetämään.

-Se mikä sopii toisille, ei välttämättä sovi kaikille.

 

Kommentit (8)

Saana
1/8 | 

Airbnb -touhun ensimmäinen sääntö: älä hyvä ihminen valitse asuntoa, josta vuokraat itsellesi pelkän huoneen. Itselläni on kokemusta Airbnb-asunnoista viidestä eri maasta ja kaupungista, ja olemme aina vuokranneet koko asunnon/talon käyttöömme. Pitkällä reissulla (enemmän kuin 3-4 päivää) tämä tulee huomattavasti halvemmaksi ja kaupunkiin pääsee tutustumaan aivan eri vinkkelistä, kun yhtäkkiä elääkin ikäänkuin paikallinen, samoissa ruokakaupoissa käyden ja julkisia liikennevälineitä kotiovelta käyttäen. Minusta on ihanaa saada kokea se hetken huuma, ikään kuin olisi uuteen kotiin muuttanut. Huomattiin poikaystävän kanssa, että kutsumme reissussa Airbnb-asuntojamme aina kodiksi, kun taas hotelli on vain hotelli. Siinä piilee se vissi ero. ?

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Meillä ei ollut huonetta, eikä jaettuja tiloja. Kaksi makuuhuonetta, iso kylppäri, keittiö ja terassi omassa käytössä. Se, että osaisinko olla tuntemattoman ihmisen asunnossa ilman hostejaakaan rennosti epäilyttää.. Kokemus ei missään nimessä ollut negatiivinen, mutta myönnän, että kyllä kiva hotelli on itselleni lomailussa myöskin kirsikka kakun päällä ja viihdyn hotelleissa.

Johanna, Eau De Cologne

Jonna
2/8 | 

En mäkään usko, että viihtyisin toisten nurkissa. Me olemme juuri nyt Adelaidessa airbnb:n kautta varatussa omassa villassa. Ja on ihan mahtava! Kolme makuuhuonetta ja sijainti hyvä. Tosin maksamme tästä enemmän kuin halvimmat hotellit olisivat maksaneet. Toisaalta neliöitäkin on huomattavasti enemmän kuin hotellissa ? Tällä ekan kerta kokemuksella varaisin uudestankun airbnb:n kautta. Mutta juurikin kokonaisen asunnon.

Vierailija
3/8 | 

Itse taas olen tykannyt airbnb-majoituksesta siitakin syysta, etta siina menee turistidollarit suoraan paikalliselle eika millekaan monikansalliselle hotelliketjulle. Riippuu tietenkin aika paljon maasta, koyhissa maissa tama on kehittyneita maita tarkeampi pointti. Toisaalta oikeassa kodissa asuessaan nakee miten paikalliset elavat ja isannilta saa myos hyvin vinkkeja ja tietoa miten lomasta saa kaiken irti. Kaiken kaikkiaan kokemus on vain vahemman "turisti"-kamaa. Makunsa toki kaikilla, voi olla etta just suomalaiset on niin tottuneita omaan tilaan etteivat tunne oloaan mukavaksi muiden nurkissa. Minusta ihmisten kohtaaminen on matkailun parasta antia.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015
4/8 | 

Olet oikeassa, paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin tutustuminen on yksi matkailun parhaimmista puolista. Mutta heitä voi kohdata ja kulttuuriin tutustua muutenkin kuin majoittumalla heidän koteihinsa.
Ehkä kuitenkin joskus vielä kokeilemme:)

Johanna, Eau De Cologne

Heidi / Maailman äärellä
5/8 | 

Minulla on kaksi kokemusta Airbnb:ltä. Ensimmäinen oli Suomessa Kristiinankaupungissa. Meillä oli talon yläkerta käytössä ja alakerrassa asui mummo. Hostit taas majailivat viereisessä talossa. Mummo oli kuulemma sen verran huonokuuloinen, ettei meidän tarvinnut mitenkään varoa elämistämme ja elämän ääniä. Pitkää aikaa en minäkään olisi osannut tälaisessa majoituksessa olla, mutta lyhyellä vierailulla vallan mainio. Ensimmäisenä iltana isäntä ja emäntä kutsuivat luokseen ja tarjosivat iltapalaa ja viiniä ja kertoivat tarinoita matkoiltaan ympäri maailmaa. Saatiin myös huippuvinkit Kristiinankaupungin ympäristöön. Aamupalalla emäntä teki meille lettuja omien kanojen munista ja niitä syötiin mansikoiden kanssa, jotka myös tulivat omasta pellosta. 

Kokemus oli sen verran positiivinen, että uskaltauduin varaamaan koko viime syksyksi Madridista asunnon. Tällä keraa asunnon omistaja asui ihan eri paikassa, mutta saatiin tosi paljon apua kaikessa ja vinkkejä Madridiin jne. Ensi kesäksi on varattu pieni mökki Islannista. Ainakin kuvissa se vaikutti pieneltä paratiisilta upeiden maisemien äärellä. 

Vaikka useimmiten minäkin valitsen hotellin, joskus Airbnb on ihan omiaan - pitää vaan tehdä valinta huolella. 

Kun minulta kysytään, mikä on parasta Suomessa, vastaan aina, että ehdottomasti kesä. Yöttämät yöt ja liplattavat järvet. Tänä kesänä olen saanut vastata kahteen kysymykseen useasti: "Ettekö lomaile nyt kesällä Suomessa?" ja "Miksi ette?" Vastaukseni ovat tällä kertaa olleet "Ei" ja "Koska lomailtiin viime vuonna yhteensä monta viikkoa Suomessa eri aikoina, nyt voi tehdä jotain muutakin".

On hassua, että tunnen lähes pakottavaa tarvetta selitellä kanssaulkosuomalaisille miksi emme mene kesällä Suomeen.

Lomailu Suomessa ei ole meidän perheelle mikään automaatio. Niin ihana kuin Suomessa on käydä ja viettää aikaa läheisten kanssa, ei sinne tarvitse suunnata tukkaputkella joka lomalla. Olemme onnekkaita, että sukulaiset ja ystävät osaavat tulla vastavuoroisesti myös Kölniin lomailemaan ja käsittääkseni tulevatkin ihan mielellään. 

Valehtelisin kyllä, jos väittäisin etteikö silmäkulmani kostuisi hienoisesti joka kerta kun selailen Facebookkia ja uutisvirran täyttää ihanat kuvat järvimaisemista, itse poimituista marjoista tai makkarasta tikun varressa. Pienen hetken tunnen haikeutta, kateutta ja ikävää ja mietin, että saisinpa kokea juuri nyt nuo kaikki asiat. 

Kesä-Suomen kaipuuseen olen saanut lievitystä saunomalla suomalaisen seurakuntamme saunassa (tekstin kansikuva on muuten seurakuntamme saunan seinältä. Seinän kokoista kuvaa katselemalla pääsee hyvin Suomifiilikseen!) ja lainaamalla samaisesta paikasta ison pinon suomalaisia dekkareita, joita olen ahminut parin viimeisen viikon aikana. Lukuinnostus on nostanut ihanasti jälleen päätään. 

Suurin osa Kölnin suomalaisista ystävistäni ja tuttavistani ovat lomalla tällä erää Suomessa. Koska me olemme täällä, olen saanut useamman pestin kukkien kastelijana, koiran hoitajana ja kalojen ruokkijana. Olen kulkenut pyörällä kodista toiseen ja nauttinut auringosta ja Kölnistä. "Miten ihana kesä voikaan täällä parhaimmillaan olla!".

Kaipuun keskeltä tuntuu lähes rikolliselta sanoa näin, mutta olen omalla kohdallani tullut seuraavaan lopputulemaan: Kesä voi olla ihana muuallakin. Parhaalta Suomen lomat maistuvat silloin kun ovat pieninä määrinä nautittuja ja annan itselleni mahdollisuuden nauttia lomista muuallakin. 

 

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 | 

Suomessa kuulee sellaista lausetta, että eihän Suomesta kannata kesällä poistua - ja sitten taas tuhannet ja tuhannet toisaalta nauttivat matkoista vaikkapa Euroopan moniin kohteisiin, koska onhan juuri kesä niin kaunis muuallakin. Ymmärrän hyvin pohdintojasi! Katsotaan, mitä KK:n Face-kaverit sanovat.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Totta, kesällä on niin kaunista monissa paikoissa, niin Suomessa kuin muuallakin. Loma on parasta silloin kun on ympäristössä, jossa voi kokea rentoutuvansa täysin. Ehkä tämäkin on makuasia josta ei voi kiistellä :-)

Johanna, Eau De Cologne

Vierailija
2/16 | 

Suomi sitä ja Suomi tätä. Itsekin ulkosuomalaisena ihmettelen kuinka jotkut jaksavat koko ajan puhua ja miettiä Suomea varsinkin kun Suomen nykyinen tila on mitä on. Minä nautin täysin rinnoin että en joudu viettämään kesää siellä hyttysloukussa enkä kaipaa Suomesta ruisleipää lukuun ottamatta yhtään mitään yhdeksän ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Juuri tänään mietinkin, että niitä iniseviä hyttysparvia ei ole yhtään ikävä! Ja hei, kiitos ihanan rehellisestä viestistä :)

Johanna, Eau De Cologne

Aino Salminen
3/16 | 

Minäkin katson haikeana somen kesäkuvia ja haikailen kauniisiin maisemiin ja tunnelmiin, vaikka omat lapsuuden kesät mökillä olivatkin niistä kaukana. Lomailisin mielelläni Suomessa kesätapahtumia kierrellen omien halujeni mukaan tai kesäkauden ulkopuolella Helsingin kulttuurielämään tutustuen. Pakkopullaa osittain ovat nykyiset käynnit, mutta aina ei voi valita. Jos voit, niin nauti! Onneksi lomaa on sentään sen verran runsaasti, että omiakin juttuja ehtii tehdä.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Ja sulla onkin ihania juttuja vielä tiedossa :) Porin Jazzeille olis muuten kiva joskus päästä! Niistä haaveilin jo Suomen aikoina, mutta en sitten koskaan tullut menneeksi.

Johanna, Eau De Cologne

Mata-Hari
4/16 | 

Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksestasi. Sama kaiku on askelten. Olen viettänyt kaksi heinäkuun lomaa Suomessa: kaatosade, tuulee, ei voi mennä mokille: liian kylmä. Toisaalta syksyvierailu oli ihana ja vietimme viime joulun Suomessa (ei lunta, mutta ne jouluruat ja tunnelma).  Hyvää jatkoa sinulle!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos, samoin :) Suomen kesäsää ei ole kyllä pettämätön, ehkä myös osittain siksi ollaankin kordinoitu lomailut sinne muina aikoina.. Suomessa asuttaessakin karkasimme kesäisin toisaalle..

Johanna, Eau De Cologne

Nomadi
5/16 | 

Totta kai kesä on ihana muuallakin, monesti paljon ihanampi kuin Suomessa! Vaikka pyrinkin pääsääntöisesti käymään Suomessa kerran kesässä ja kerran talvessa, ei se aina onnistu. Totta puhuen monesti ne kesäiset Suomen-vierailut ovat kaukana muistojeni ihanuudesta (keskiyön aurinkoa, tyyntä järvimaisemaa jne.) ja totuus on sadetta, kylmyyttä, sääskiä ja ankeutta. Toki perhettä ja ystäviä on kiva käydä tapaamassa, mutta kyllä minun mielestäni kesän kuuluu olla tätä Maltan menoa: joka päivä paistaa aurinko ja lämpötila on 30 asteen tienoilla!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Oi, ei kyllä hassumalta kesä Maltalla kuulosta, parempi sääkin taitaa olla kun Kölnissä ;) Täytyykin suunnata sinne päin joku loma!

Johanna, Eau De Cologne

Mortimer
6/16 | 

Tänä vuonna jouduin jättämään jo tilatun Suomi-matkan väliin lapsen kroonisen sairauden puhjettua. Täytyy kyllä sanoa, että saunan ja järven kaipuu on kova. Mutta muuten, eipä Etelä-Euroopan kesä niin hiuksianostattavan kauhea ole. Kuumahan täällä on, mutta samppanja viilentää ja lämpimässä yössä soi musiikki. 

En niinkään kaipaa tihkusadetta tai hyttysiä. Kaukaisia sukulaisiakin voi olla yhden kesän näkemättä, kun eivät viimeisenä 15 vuonna ole kertaakaan ehtineet  meille asti. ;)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kuten joku facebookissa kommentoikin, että matka on yhtä pitkä molempiin suuntiin. Mutta onko kenties niin, että yleinen odotus on, että ulkosuomalaisen on matkustettava aina Suomeen päin? Näin se kyllä vähän tuntuu olevan..
Kuplivaa kesää sinulle :)

Johanna, Eau De Cologne

MB
7/16 | 

Kiva lukea muidenkin ulkosuomalaisten ajatuksia tästä aiheesta. Perheemme on matkustanut joka vuosi Suomeen nyt 12 vuoden aikana. Kaikki tykkää olla Helsingin kesässä ja aina ollut kiva ilma. Ollaan käyty muillakin lomilla. Ensi vuonna olisi tarkoitus mennä muualle ja vähän jännittää mikä ikävä iskee sitten. Kahden viikon loma on itseasiassa aika stressaavaa joskus. Juostaan tapaamaan eri ihmisiä päivästä toiseen. Huono omatunto jos ei yhtenä päivänä jaksa mennä kylään tai kahvilaan. Ottaisin mielelläni vastaan vasta vierailuita, mutta niitä ei ole ollut 4 vuoteen yhtään. Joten parasta alkaa totutella, että Suomea ei näe enää joka vuosi. Suomesta on myös tullut erittäin kallis maa.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, kiitos kun jaoit ajatuksesi :)
Totta on, että Suomi on kallis! Ja sen kyllä eritoten huomaa Saksan jälkeen.. Lompakon sisältö hupenee aina olemattomiin. Kyllähän ihmissuhteiden pitää olla vastavuoroisia. On kovin raskas taakka, jos joutuu itse olemaan aina se kyläilevä ja matkaava osapuoli.

Johanna, Eau De Cologne

Eeva / Oh, wie nordisch!
8/16 | 

Minä kyllä kaipaan kesällä kerran Suomeen, niin myös tänä vuonna, kaipuu mökille ja metsään on aina suuri. Suomi on kiva lomakohteena, ja näin aina nautin näistä kotimaan lomista. Vaikka kyllä me muuaallekkin menemme, kuun lopussa on luvassa matka Amerikkaan.

Näin meitä on moneen lähtöön :-)

Lisäsin juuri omaan blogiin ensimmäiset lomakuvat. Lomalta palasin noin kuukausi sitten, sen jälkeen olen nauttinut Saksan kesästä :-)

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram