Kirjoitukset avainsanalla portugali

Portugali on matkailumaana kerrassaan ihana! Upeita rantoja, vuoristoja, kiehtovia kyliä ja kaupunkeja jokaiseen makuun. Olen kovin rakastunut tähän maahan, joka on hieman kuten naapurinsa Espanja, mutta sittenkin erilainen. 

Tässä muutama hyvä syy, miksi tänne lounaiseen osaan Eurooppaa kannattaisi matkustaa:

Ihmiset ovat ystävällisiä, mutta pidättyväisempiä kuin esimerkiksi espanjalaiset ja italialaiset. Suomalainen mieli (tai ainakin omani) ehkä kaipaa aina hieman omaa tilaa niin henkisesti kuin fyysisesti, joten siksi portugalilaisten kanssa on niin helppo olla ja tulla toimeen. 

Edullinen hintataso. Jopa saksalaiseen edullisuuteen tottuneena olen huokaillut onnellisena kuinka edullista ruoka kaupoissa ja ravintoloissa on.

Erinomainen ruoka. Portugalin ruokakulttuuri on huikean hyvää. Liha- ja kalaruuat vievät kielen vievät mennessään, puhumattakaan makeista leivonnaisista. Portugali taitaakin olla ainoa maa, jossa en ole koskaan pettynyt ruuan laatuun ja tarjontaan. 

Lounas meren rannalla Salemassa. Lautasella Piri piri kanaa ja lasissa kuuluisaa Vinho Verdeä
Lounas meren rannalla Salemassa. Lautasella Piri piri kanaa ja lasissa kuuluisaa Vinho Verdeä

Liikenne on sujuvaa. Kerran maan pohjoisesta etelään autoilleena (tai oikeastaan kyydissä istuneena) voin suositella auton vuokrausta. Näin ollen pääset tutustumaan kauniiseen maahan kattavammin. 

Atlantin valtameri. Raikas, turkoosi ja aaltoileva meri on kaunis ja puhdas. Vaalea ja lämmin hiekka houkuttelee loikoilemaan ja rentoutumaan.

Lapsen mielestä merivesi on vielä kylmää.
Lapsen mielestä merivesi on vielä kylmää.

Portugali tarjoaa aktiviteetteja jokaiseen makuun. Surffausta, kalastusta, golffausta, pyöräilyä ja vuorilla vaeltamista. Tai kenties viinitiloilla vierailua? Voin taata, että täältä löytyy mieluista puuhaa, jos ei rannoilla loikoilu kiinnosta. Esimerkiksi toissa päivänä kävimme ihailemassa delfiineja Atlantilla meribiologin opastuksella. Aika vaikuttava retki! Portugalissa aika ei varmasti käy pitkäksi. 

 Värikkäät kadun kulmat houkuttelevat ostoksille.
Värikkäät kadun kulmat houkuttelevat ostoksille.

Sagresissa kannattaa hatusta pitää kunnolla kiinni. Ilmasto paikassa on lähes poikkeuksetta tuulinen.
Sagresissa kannattaa hatusta pitää kunnolla kiinni. Ilmasto paikassa on lähes poikkeuksetta tuulinen.

 

Matkusta Sinäkin seuraavaksi Portugaliin!

Kommentit (6)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos :) Voin kyllä lämpimästi suositella maata. Vielä kaksi päivää lomailua ja sitten kotiin, toivottavasti aurinkoiseen Kölniin.

Johanna, Eau De Cologne

Malvina
2/6 | 

Itse rakastan Espanjaa, niin sitä Valenciaa erityisesti, mutta jotenkin olen aina halunnut Portugaliin.
Ehkä sekin toive vielä toteutuu...ensin kuitenkin Irlanti ja Wales. ❤

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kyllä Portugalia voin suositella :-) Haikeudella lomaa muistelen.. Mutta ei Irlanti ja Waleskaan hassumalta kuulosta!

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sagres: Aurinkoa, upeita rantoja ja tuulista säätä. Matka Portugaliin on ollut meidän haaveissa jo pidemmän aikaa ja kolme viikkoa sitten päätimme, että lähdetään viettämään meidän perheen kesän ainoaa yhteistä lomaviikkoa tänne.

Onnistuttiin löytämään edulliset lennot Kölnistä Faroon ja matkakohteeksi valikoitui Algarven maakunnasta Sagres. Hektisen kevään jälkeen mieli kaipasi rauhaa, eikä suosituimmat turistikohteet tällä erää jaksaneet innostaa. Näin siis päädyttiin tänne, aikoinaan maailmanlopuksikin luultuun paikkaan, Euroopan lounaisimpaan kärkeen Atlantin rannalle.

Ollaan miehen kanssa lomailtu Portugalissa aiemminkin ja itse olen viettänyt yhden kesän Albufeirassa työskennellen. Jo muutaman päivän perusteella uskallan sanoa olevani täysin myyty. Sagres huokuu rauhaa ja rentoa elämänmenoa. Tuulinen sää (paikka on suosittu surffaajien keskuudessa) tosin tuntuu aika ajoin kylmältä ja tässä vaiheessa kesää merivesi ei ole kovin lämmintä. Nämä seikat ei missään nimessä hälvennä paikan lumoa, täällä on kerrassaan ihanaa!

 

Kommentit (2)

lena / londona and beyond
1/2 | 

Onpa siellä kaunista! Pari kaveria kävi tuolla taannoin ja nyt sun kuvia katsellessa tuntuu, että ehkä meidänkin pitäisi :) Mikä yhtiö lentää Faroon? Me päästäisiin varmasti Dusselista myös liikkeelle mutta tietysti parempien hintojen osuessa kohdalle Kölnin kenttä toimii myös.  Ihanaa lomaa teille, nauttikaa!!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos, nyt nautitaan ja isosti :) Ostettiin lennot Ryanairiltä, saatiin tosi edullisesti (noin 70 e meno-paluu per hlö). Tänne kannattaakin lomailemaan tulla, ei varmasti pety :)

Johanna, Eau De Cologne

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram