Kirjoitukset avainsanalla viinialue

Oma Saksan matkailukipinä sai jälleen tuulta purjeisiin viime viikon Suomen vieraiden ansiosta. Olimme aiemmin heidän kanssaan pohtineet, että yhden yön reissu Kölnistä toisenlaisiin maisemiin voisi olla kiva lisä myös heidän matkaansa. Näin ollen keskiviikkona hyppäsimme junaan ja matkustimme tunnin ajan Ahrin viinialueelle. 

Olimme varanneet yöpymisen tunnelmallisesta ja historiaa havisevasta hotellista Bad Neuenahr- Ahrweilerin kylästä. Voinkin lämpimästi suositella Hotelli Lindenmühleä, josta otimme yhden yhteisen huoneen kolmelle aikuisella ja kahdelle lapselle (yksi alle vuoden ikäinen ja yksi neljävuotias). Huonehinta runsaalla aamiaisella oli yhteensä 114 euroa plus kaupunkivero 2,50 e/hlö.

Näin suomalaiselle oli aika huikea tunne (itseasiassa taisi koko joukolla loksahtaa suut auki), kun juna saapui käytännössä suoraan viiniköynösten keskellä sijaitsevalle asemalle. Olin saanut vinkkejä Ahrin alueeseen Kölnin lähellä asuvalta Lempipaikkojani- blogin Jonnalta, joka on huomattavasti itseäni kokeneempi lähimatkailija. En kuitenkaan voinut kuvitella, kuinka upeasta paikasta oikeasti on kyse. 

Ahrin aluetta kutsutaan Saksan punaviini- paratiisiksi ja siellä kulkee 35 km pitkä Punaviinitie- Rotweinweg. Yksinkertaisuudessaan kyse on viiniköynösten ja kylien välissä kulkevasta vaellusreitistä. Bad Neuenahr- Ahweilerista kyseinen reitti lähtee aivan Ahrweilerin puolella olevan vanhan kaupungin kyljestä ja sinne on helppo mennä kävellen (ja jopa lastenrattaiden kanssa). 


Pieni ja söpö Ahrweilerin kylä sijaitsee vanhanaikaisesti muurien suojaamana.
Pieni ja söpö Ahrweilerin kylä sijaitsee vanhanaikaisesti muurien suojaamana.

 

Innostuimme oikaisemaan viinirinnettä ylös kera lastenvaunujen.
Innostuimme oikaisemaan viinirinnettä ylös kera lastenvaunujen.


Ahrweilerin vanhakaupunki ylhäältä köynöksiltä katsottuna.
Ahrweilerin vanhakaupunki ylhäältä köynöksiltä katsottuna.

Meillä oli toiveena päästä tutustumaan ainakin yhteen viinitilaan. Meillä ei ollut käytettävissä autoa eikä takseilla ollut vauvakaukaloita tarjota, näin ollen kylästä kauemmaksi lähteminen osoittautui haastavaksi ja viinitilat jäivät näkemättä. Tosin viinitietä pitkin matkaa yhdelle tiloista olisi ollut neljä kilometriä, mutta todettiin ettei lähdetä sitä edes yrittämään lasten kanssa. 

Saimme hotellista uloskirjautuessa vinkin matkustaa junalla yhdeksän kilometrin päähän Dernauhun, jossa olisi Bad Neuenahr- Ahrweileriä enemmän tarjolla viinikulttuuria.

Näin ollen torstaina lähdettiin junailemaan meille suositeltuun paikkaan. Saavuimme pieneen kylään jonka ensinäkemä ei meitä vakuuttanut. Pienen kävelyn jälkeen löysimme kuitenkin viinituottaja Dagernovan jättimäisen ravintola- ja vinotek- kompleksin, jonne päädyimme lounastamaan sekä viinimaisteluille - ja ostoksille.


Dagernovan viinikompleksi sijaitsee aivan piskuisen Ahr- joen rannalla.
Dagernovan viinikompleksi sijaitsee aivan piskuisen Ahr- joen rannalla.


Lapsille tarjottiin maistelussa viinilaseista rypälemehuja.
Lapsille tarjottiin maistelussa viinilaseista rypälemehuja.

Kävimme päivän aikana myös toisen viinivalmistajan, Schlosshofin vinotekissä, joka mainosti olevansa kylän vanhin viinintuottaja. Heidän viininsä ja asiakaspalvelu eivät olleet niin hyviä kuin ensimmäisessä paikassa, mutta mukaan tarttui kuitenkin muutama viinipullo. 

Kahden päivän reissun jälkeen mietimme, että aivan kuin olisimme olleet matkalla pidempäänkin. Paljon kauniita ja upeita maisemia sekä meille kaikille uutta viinitietoutta. Opimme mm. että alueen punaviinit valmistetaan Pinot Noir- rypäleestä (saks. Blauer Spätburgunder). 

Se, miksi aluetta kutsutaan Saksan punaviini- paratiisiksi, jäi meille vähän epäselväksi, sillä matkan aikana punaiset viinit eivät oikeastaan olleet kenenkään meistä makuun. Valkoviinit sensijaan olivat loistavia! 

Tänne pitää tehdä toinenkin matka, jospa se avaisi lisää tätä punaviiniasiaa. Vai voiko olla niin, että Saksassa ei vain yksinkertaisesti valmisteta hyviä punaviinejä? 

Kommentit (8)

Eveliina - Kodin Kuvalehti
Liittynyt2.6.2015
1/8 | 

Onpa kauniita maisemia! Ja kiva, että lapsillekin oli maisteltavaa - en itse muista lapsena viinitilalla vierailleena, että meille lapsille olisi tarjottu mitään... Jaan matkapostauksesi KK:n Facessa muidenkin iloksi! t. Eveliina KK:sta 

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Lasten huomioiminen oli kyllä tosi ihana juttu! Keskellä viiniköynöksiä aika pysähtyi ja siellä olisi voinut olla loputtomiin, kerrassaan upeat näkymät :-)

Johanna, Eau De Cologne

Pi
2/8 | 

Italiassa 38 vuotta asuneena sanoisin ettei Italian keskiosan ylàpuolella tuotettuja punaviinejà tààllà nimitetààn yleisnimellà etikka.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Tämän sanonnan minäkin olen joskus kuullut! Luulenpa, että menenkin tähän paikkaan uudestaan maiseman enkä viinin vuoksi :-)

Johanna, Eau De Cologne

Vierailija
3/8 | 

Oletan että Spätburgunder ei ole sinun makuusi.  Ei erityisesti minunkaan, mutta en ole erityisesti punaviinien harrastaja, enkä maistellut  kalliimpia barrique- viinejä. Yksi tykkää yhdestä toinen toisesta. Saksassa viljellään myös 11 muuta rypälelajiketta.  Kannattaa maistella muitakin lajikkeita. Deutsches Weinisntitut´in sivulla on esitelty 12 punaviinilajiketta saksaksi ja joitakin niistä englanniksi (Wines of Germany). Minulle maistuvat esimerksi   Regent, Saint Laurent, Merlot ja Cabernet Sauvignon.Etelämmässä  Deutsche Weinstraßen (Saksan viinitien) varrella niitä ainakin viljellään ja voi tilata netistäkin. Saksalaiset harvemmin tekevät Cuveeta eli sekoittavat eri rypäleitä keskenään. Kannattaa huomioida myös vuosikerta, "kasvutontti" ja kellarimestari. Vuosikerroissa ja kasvupaikoissa on eroa.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, kiitos vinkistä! Täytyy vielä kokeilla. Olen enemmän pehmeiden ja pyöreiden punaviinimakujen ystävä, tuntuu että täällä olen kohdannut enemmän happamen makuisia saksalaisia. Mutta tosiaan, mikä estää tutustumista vielä paremmin Saksankin viineihin!

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram