Kirjoitukset avainsanalla Düsseldorf

Düsseldorf: Kaupunki, jonne Kölnistä matkustaa junalla noin 40 minuuttia. Kaupunki, josta moni lähialueen suomalainen lentää sinivalkoisin siivin suoraan kotimaahan. Kaupunki, jota en tunne ja kaupunki, joka ei ole itseäni juurikaan kiinnostanut. Tämä on myös se kaupunki, joka tuntuu olevan Kölnin ns. arkkivihollinen. 

Pahin painajainen taitaisi aidolle kölniläiselle olla muutto Düsseldorfiin. Kerran eräs ystävistäni täällä vitsailikin, että hänen miehensä oli kieltänyt raskauden aikana matkustamasta Düsseliin, jottei lapsi vain sattuisi syntymään siellä. Taisi tähän miehen hauskaan lohkaisuun kuitenkin oikeastikin pieni pelko sisältyä. 

Useamman päivän sairastupailun jälkeen päätin, että tänään voisi tehdä sitten jotain muutakin kuin makoilla kotona sohvalla nenää niistäen. Saattelimme aamulla ensin anopin Düsseldorfin lentokentälle kotimatkalle ja suuntasimme äidin ja tytön kanssa kohti keskustaa.

Ajatuksenani oli, että olisimme testanneet bussiyhteyden lentokentän ja keskustan välillä, mutta lapsen toivoessa pikaista aamupalalle pääsyä, hyppäsimme taksiin. "Miten ihanan halpaa taksilla ajaminen Saksassa onkaan", ajattelin, mutta peruin ajatukseni, sillä reilun 9 kilometrin matka kustansi reilut 25 euroa. Teki mieli kysyä kuskilta, että onko tässä hinnassa jokin "hienosto kaupungin - lisä", mutta maksoin kiltisti ja hyppäsimme ulos ostoskatu Königsalleella. 

Olin kuullut kehuja kaupungin joulumarkkinoista, mutta Berliinin tragedian vuoksi markkinoilla pistäytyminen ei nyt houkuttele edes täällä kotona Kölnissä. Joten päädyimme tutkimaan vain perinteisiä kauppoja.

Aamukahvittelimme Kö- Galeriassa ja tämän jälkeen jatkoimme seikkailua ja shoppailua tunnetuimilla ostoskaduilla. Lompakko tyhjentyi kiitettävästi ja huomasin tarkkailevani asiakaspalvelun laatua, joka mielestäni oli Düsseldorfissa huomattavasti huonompaa Kölniin verrattuna. Nyt illalla tämä kriittisyys jo naurattaa, sillä myönnettäköön, että kölniläisten mielipide Düsseldorfista on vaikuttanut myös itseeni. Rohkenen kuitenkin väittää, että Düsseli päihittää ostosmahdollisuuksillaan Kölnin tarjoamalla luxusmerkkien ystäville mm. Chanelin ja Giorgio Armanin liikkeet. 

Visiittimme päättyi lounaaseen italialaisessa ravintolassa ja tämän jälkeen kävelimme noin kilometrin matkan juna-asemalle ja hyppäsimme Kölnin junaan. 

Düsseldorf on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja haluan itse oppia tuntemaan kaupunkia lisää. En tosin voi sille mitään, että edelleenkin kaupunkikuva näyttäytyi silmissäni hieman tylsänä ja harmaana auringonpaisteesta huolimatta. Onhan tämä oma Köln kuitenkin vaan niin ihana ;)

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat