Kirjoitukset avainsanalla vuosi 2016

Vuosi 2016 on ravistellut ja herätellyt miettimään elämää erilaisilta näkökanteilta. Vuosi on pyyhältänyt eteenpäin vauhdilla ja siihen on mahtunut kaikenlaisia käänteitä. Tässä omat kohokohtani vuoden ajalta suruineen ja iloineen: 

1. Ensimmäinen ja erittäin iloinen yllätys vuoteen sattui tammikuulle, kun yksi parhaista ystävistäni teki Suomesta yllätysvisiitin meille Kölniin. Olen vieläkin hämmentynyt ja onnesta soikeana tapahtuneen johdosta. 

Vuoden 2016 ensimmäinen yllätys
Vuoden 2016 ensimmäinen yllätys

2. Kölnin karnevaaleja juhlittiin helmikuussa ja lapsen päiväkodissa järjestettiin railakkaat juhlat, niin lapsille kuin aikuisillekin. Pirskeiden runsas alkoholitarjoilu hämmästytti itseni. Päiväkoti on muutenkin ihastuttanut ja vihastuttanut vuoden aikana toiminnallaan. Plussan puolella kuitenkin mennään kohti viimeisiä päiväkotikuukausia. 

3. Miehen uusi ja liikkuva työ toi uudenlaisia haasteita niin hänelle itselleen, kuin meille perheenä. Kankeahko alku kahdessa maassa on nyt sujahtanut uomiinsa. Tällä hetkellä totutellaan siihen, että silloin kun mies ei reissaa, on hänen toimistonsa meillä kotona. 

4. Vuonna 2016 matkusteltiin kivoissa paikoissa ja itse piipahdin kerran Suomessa viikonlopun verran. Mies matkusti töiden puitteissa myös Suomessa muutamia kertoja. Itse mietin, olisko aika palata Suomeen ja olisiko arkemme siellä sujuvampaa. Lopputulos: Nyt ei ole Suomeen paluun aika.  

5. Löysin Crohnin taudilleni hyvän lääkärin, joka löysi minulta verikokeiden perusteella kroonisen B- hepatiitin. Useamman kuukauden ajan elin siinä uskossa, että minulla on vaikea maksatulehdus. Häpesin saamaani diagnoosia ja pelkäsin tulevaa. Lukuisten testien ja erikoislääkärien tapaamisten jälkeen, sain kuitenkin onnekseni puhtaat paperit. Tämän karvaan opetuksen ansiosta rokotukseni päivitettiin "Saksan malliin" ja opin todellakin arvostamaan terveyttä entistä enemmän. 

6. Suomesta ystävät ja sukulaiset jaksoivat tänäkin vuonna vierailla luonamme, kiitos siitä! Vuosi on jälleen myös osoittanut olemassa olevien rakkaiden ja hyvien ystävien arvon niin Suomessa kuin Saksassakin. 

7. Oli ilo saada olla juhlimassa kolmissa eri häissa tänä vuonna, yhdet olivat Suomessa ja kahdet täällä Kölnissä. Näitä lisää ;-)

8. Lapsi ilmoitettiin lokakuussa kouluun ja hän on ensi syksynä jo koululainen. Lapsi sai juuri myös silmälasit ja elämme toivossa, että hänen pääkipunsa olisivat nyt historiaa. 

9. Olemme alkaneet haaveilemaan uudesta koirasta. Reilu vuosi sitten kuollut rakas labbiksemme, Elli elää edelleen vahvasti mielissämme, mutta olemme alkaneet avata ajatuksiamme mahdolliselle uudelle koiralle. Nähtäväksi jää täydentyykö perheemme karvaisella jäsenellä vuonna 2017. 

10. Varasin tänään tämän vuoden vimeisen ulkomaanmatkan ja vieläpä uudenvuodenaatolle: Kohde Hollanti, matka-aika 1 h, matkan kesto yksi päivä ja matkan hinta 15 euroa. Ensi vuonna aion lähimatkailla entistä enemmän! 

 

Kommentit (4)

Viherjuuria
1/4 | 

Aikamoinen vuosi sulla ollut! Näyttää kuitenkin onneksi jääneen vahvasti plussan puolelle :) Mä luotan yleisesti kyllä lääkäreihin, mutta vääriäkin diagnooseja voi toki sattua. Oli varmasti huisi helpotus, kun tilanne selvisi! 

Kohti uutta vuotta ja uusia seikkailuja! 

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Oli tosiaan helpotus! Eikähän se lääkärin vika ollut, jos verikokeissa oli tehty virheitä. Hän onneksi viisaana miehenä laittoi asian jatkotutkimuksiin. Toisaalta perussairauteni heikentää immunniteettiä ja diagnoosi ei sinänsä tuntunut mahdottomalta, vaikka tiesin ettei tartunta olisi tullutkaan b- hepatiitille tyypillisillä tavoilla. Mutta se, että olen vuosia matkustellut ilman voimassa olevia hepatiittirokotuksia. Kyllä siitä hyvästä piiskasin itseäni! Kiitos saksalaisen terveydenhuollon, nämäkin asiat ovat nyt kunnossa :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Mennään Roermondiin. Löysin nimittäin suoran bussiyhteyden. Julkisilla liikkuminen Hollantiin tuntuu olevan suhteellisen hankalaa.. vaikka matka on lyhyt, pitää junaa vaihtaa parhaassa tapauksessa kaksikin kertaa..

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram