Kirjoitukset avainsanalla naapurimaa

Köln on ihan mahtava kaupunki siinäkin mielessä, että se sijaitsee vain kivenheiton päästä Belgiasta ja Hollannista. Olin jo pidemmän aikaa haaveillut matkasta Hollantiin, jossa emme ole täällä asuessa vielä käyneet. Lomailin vuoden viimeisen viikon ja päätin, että haaveen olisi aika toteutua.

Valitsin kohteeksi Roermondin, koska olin kuullut, että siellä on viehättävä vanha keskusta. Vanhat kaupungit miellyttävät itseäni kovasti ja siksi lähden mielelläni niiden perään. Ongelmalliseksi matkan Roermondiin teki kuitenkin huonot junayhteydet. Me emme omista autoa, joten matkan ehtona oli kätevät juna-tai bussiyhteydet. Junalla kyllä pääsee, mutta vaihtaa pitää kaksi kertaa ja matkustaminen kestää aivan liian kauan suhteessa reilun 90 kilometrin matkaan. 

Googlettelin bussiyhteyksiä ja löysin Roermondissa sijaitsevan McArthurGlen- ketjuun kuuluvan Designer Outletin tarjoavan Kölnistä edestakaisia bussimatkoja joka lauantai. Matkan hinta oli 15 euroa ja aikaa Roermondissa viettoon oli viisi tuntia. En niinkään alunperin ollut kiinnostunut outlet- kylästä, mutta koska Roermondin vanhakaupunki sijaitsee aivan ostosparatiisin kyljessä, päätin, että menemme tällä kyydillä. 

Outlet- kylä kyllä onnistuikin hämmästyttämään. Olin kuvitellut paikan olevan lähinnä suttuinen halli, joka olisi täynnä erinnäisiä penkomispöytiä täytettyinä luxusmerkkien jämäerillä. Tämän kuvitelman sijaan paikka olikin kuin pieni viehättävä kylä, joka oli täytetty erilaisilla putiikeilla. Liikkeitä on paljon ja varmasti jokaiseen makuun. Satuimme paikalle vielä niin, että outlethinnoissa oli osittain lisäalennuksia. Kaikki hinnat eivät kuitenkaan olleet niin edullisia, kuin outletissä voisi olettaa olevan. 

Kävelimme lounaalle vanhaan kaupunkiin ja tosiaan, ei sitä turhaan ollut kehuttu! Viehättävä pieni keskusta on täynnä mm. pieniä ravintoloita torin laidalla. Hullaannuin näkemästäni niin, että lähettelin miehelle "Muutetaan Hollantiin"- viestejäErilaiset yksityiskohdat saavat aikaan jo täysin erilaisen tunnelman Saksaan verrattuna. Siihen ei tarvittu kuin muutama tunti ja Roermond hurmasi minut täysin charmantilla olemuksellaan.  

Kotiin viemisiksi Hollannista tarttui pieniä ostoksia outletistä sekä hollantilaisia salmiakkeja ja lakritsia. Saksasta on vaikea löytää hyviä edellämainittuja makeisia, joten siksi ne olivat erittäin tärkeät tuliaiset. Ostin miehelle myös muutaman hollantilaisen oluen. Nähtäväksi jää, maistuvatko ne paremmilta kuin Kölnin oma olut, Kölsch.

Matkamme päättyi hieman ikävämmin, sillä jouduimme osallisiksi pientä bussionnettomuutta. Bussimme ajoi autobahnilla tuhatta ja sataa takaisin kohti Kölniä, kunnes se alkoi äkillisesti heittelemään puolelta toiselle. Näimme ikkunasta kuinka yksi bussin renkaista vöyryi viereisellä kaistalla. Kuski sai onneksi vauhdin pysähtymään ja siinä me olimme sitten autobahnin reunassa seisahduksissa juuri ja juuri Saksan puolella. Paikalle saapuivat poliisit suorittamaan onnettomuustutkintaa ja meidät siirrettiin puolentoista tunnin odottelun jälkeen uuteen bussiin. Huh, onneksi mitään vakavampaa ei sattunut kenellekään. Lapsi oli kuitenkin sen verran järkyttynyt, että totesi matkan jälkeen, ettei haluaisi enää koskaan Hollantiin matkustaa. 

Vaikka vuotemme 2016 päättyi tytön kanssa pieneen seikkailuun, olen toiveikas kuitenkin, että vuosi 2017 sisältäisi lisää matkoja viehättävään naapuriin. 

 

Kommentit (2)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos vinkistä! Piti heti tarkistaa miten sijoittuu kartalla Kölniin nähden. Muutenkin kaikki vinkit Hollannin matkailuun ovat tervetulleita :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram