Kirjoitukset avainsanalla kotirouva

Kaksi ja puolivuotta sitten kääntyi elämässäni täysin uusi sivu: Muutin Saksaan ja aloitin pestin kölniläisen kerrostalokodin hausfrauna. Koen, että on eräänlaisen välitilinpäätöksen aika. Mitä olen oppinut ja mitä kaikkea pääsääntöinen kotona oleminen on elämääni tuonut?

Arki ei ole ollut vain samppanjalasien kilistelyä ja ruusuilla tanssimisista, vaikeita hetkiä on ollut enemmän, kuin lähtiessä olisin kuvitellutkaan. Minä, joka olen aiemmin saanut adrenaliinia jännittävästä sekä mielenkiintoisesta sosiaalialan työstä ja ammatti on ollut tärkeä osa omaa identiteettiäni, olen joutunutkin tarkastelemaan itseäni kahden ja puolen vuoden ajan täysin uudelta kantilta. Vaikka käynkin ihanassa osa-aikatyössä, saksalaisen järjestelmän mukaan olen kotiruova, sillä kuulun tulojeni perusteella mieheni sairaskassaan ja hänen verotuksensa määrittelee minut kotona olevaksi.  

Kuten jo mainitsinkin, hankalaa on toisinaan ollut. Kerroin taannoisessa radiohaastattelussa, että missään nimessä minusta ei ole tullut kodinhengetärtä, eivätkä kotityöt maistu tänä päivänä yhtään sen paremmalta kuin aiemminkaan. Tähän kirjoitukseen olen kuitenkin päättänyt koota joitain huomion arvoisia, positiivisia asioita, joita hausfraun pesti on minulle opettanut: 

1. Lapseni ainutkertainen lapsuus on saanut uuden merkityksen: Olen saanut tutustua tyttööni perinpohjaisesti ja viettää aikaa hänen kanssaan tavalla, joka ei meillekään Suomessa asuessa olisi mahdollista. 

2. Olen ymmärtänyt, että minun ei tarvitse määrittää itseäni vain työn kautta. Voin olla oman elämäni menestyjä tälläkin tavoin, ihan "vain" kotiäitinä ja jättää "aiotko kauankin laakereilla lepäillä"- kommentit omaan arvoonsa.

3. Hetkessä eläminen: Elämä on tässä ja nyt. Tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Voi olla, että miehen työ vie meidät toisenlaiseen maahan tai ehkä palaamme jossain vaiheessa Suomeen. 

4. Olen oppinut, että kotona oleminen ei ole sama asia, kuin lomalla oleminen. Kodista ja lapsista huolehtiminen on arvokasta työtä ihan siinä missä jokin muu työ. Olen kokemukseni perusteella valmis tarvittaessa nousemaan barrikadeille kotiäitiyden puolesta. 

5. Olen varma, että kotona vietettyjä vuosia en tule katumaan. 

Bonuksena: Minulla on ollut aikaa opetella tekemään erinomaisia karjalanpiirakoita...

 

Kommentit (3)

Jonna
1/3 | 

Hyvä postaus, täyttä asiaa! Olen samaa mieltä kaikista noista opeistasi, paitsi kohdasta 4. Minä en ole koskaan kuvitellut, että "vain" kotona oleminen olisi lomailua. Mutta on se leppoisampaa kuin, että molemmat vanhemmat painaisivat pitkää päivää töissä. Mutta tämä hieman leppoisampi tahti on vain hyvä asia. Siitä hyötyvät niin lapset kuin työssäkäyvä puolisokin. Ja kyllä elämästä pitää ehtiä myös nauttimaan ;)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Ehkä "lomailu" oli hieman kärkevästi sanottu.. Sanotaan se sitten vaikka näin, että en ehkä aiemmin osannut arvostaa kotona olemista samalla tavalla kuin nyt. Kun lapseni syntyi, oli minulla kiire töihin, etten vain olisi jumahtanut kotiin..  Nyt näen asiat toisenlaisesta näkökulmasta :-)

Johanna, Eau De Cologne

Rva K from Twinland
2/3 | 

Tuttuja ajatuksia. Ensimmäinen vuosi ulkomailla kotiäitinä oli oman identiteetin hakemista. Lopulta kuitenkin tuntuu, että ulkomailla oli helpompi itselleni sopeutua kotiäidin rooliin.

Nyt olenkin sitten saanut taas opetella uutta roolia työssäkäyvänä suurperheen äitinä. Tässä ajatuksia työhön paluusta http://fromtwinland.blogspot.fi/2017/01/paluumuuttajan-paivakirja-askele...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram