Kirjoitukset avainsanalla naapurit

Helsingin Sanomien sunnuntain lehdessä oli hauska julkaisu siitä, millä nimillä suomalaiset kutsuvat naapureitaan. Juttu oli koottu kyselyn perusteella, johon oli vastannut 252 henkilöä. Hesari oli poiminut juttuunsa 41 eri naapureiden lempinimeä. Minua juttu kovasti nauratti, sillä itselläni on tälläkin hetkellä jokaiselle kerrostalossamme asuvalle naapurille omat lempinimensä. 

Ennen kuin päästän teidät tutustumaan naapureihimme, haluan vielä korostaa, että ketään ei ole tarkoitus pilkata. Nämä nimet omat syntyneet puhtaasti heistä saamieni mielikuvien perusteella. 

1. Alakerran mummo. Asuntomme alapuolella asuu herttainen vanha nainen. Hän taitaa olla talomme vanhin asukas. Hän tervehtii aina ystävällisesti ja on selvästikin kiinnostunut asioistamme. Uteliaita kysymyksiä tulee aina kohdatessamme. 

2. Düsseldorfin opiskelijapoika. Seinänaapurinamme asuu todella mukava lakiopiskelija nuorukainen. Hänen "vaatimattoman" opiskelijaluukkunsa koko on reilut 60 neliötä. Hän on kotoisin Düsseldorfista, jossa asuu paljon vauraita sukuja. Siksi kutsummekin häntä nimenomaan Düsseldorfin opiskelijaksi, sillä on päivänselvää, että hänen vanhempansa ovat varakkaita.

3. Kokki. Talossamme asuu aina niin kiireinen kokki. Hän on töissä talomme vastapäätä sijaitsevassa gourmet- ravintolassa. Aina kun hänet näkee, on hänellä työasu päällään.

4. Kylpytakkinainen. Meistä alhaalle hieman viistoon asuu nainen, joka ei vietä aikaa muuten parvekkeella kuin pyykkejä ripustaen. Aina kun olen hänet nähnyt, on hänellä ollut valkoinen kylpytakki yllään. 

5. Naisten nainen. Toinen suoraan alakerrassa asuva naapurimme harrastaa jalkapalloa, hänellä on koira ja tiheästi vaihtuvia naisystäviä. Kesäisin tervehdimme aina parvekkeelta toisiamme, muuten emme juurikaan juttele. 

6. Alakerran kukkamiehet. Alimmassa kerroksessa asuu todella mukava miespariskunta, jotka rakastavat puutarhahommia. Heidän kukkaistutuksensa isolla pihalla ovat kahdettivan upeita.

7. Alakerran puhelin espanjalainen. Alimmassa kerroksessa asuu myös tämä kyseinen henkilö, joka hoitaa puhelunsa aina kadulla. Olen pohtinut, että onko hänellä jotain salattavaa vai eikö mobiiliverkko toimi kunnolla hänen asunnossaan. En ole päässyt vielä selvyyteen. Hän on kuitenkin kertonut olevansa kotoisin Ibizalta.  

Lisäksi talossamme on asunut myös Suomessa asunut tyttö sekä kaljapyöräkori -mies.

Voin vain kuvitella, että naapureillamme on varmasti myös meille omat lempinimensä.

Olisikohan äänekkäät suomalaiset yksi vaihtoehto?

 

 

 

 

 

Kommentit (3)

Kati Suomalainen im Allgäu
1/3 | 

Voi hitsi tää on hauska. Harmi kun meillä ei ole kuin muutama naapuri. Täytyypä miettiä oisko tästä postauksen mahdollisuutta. Voisin ehkä laajentaa koko kylän kattavaksi tai itseasiassa tajusin että olenhan yhdessä kirjoituksessa puhunut hotellin asiakkaista "lempinimillä" http://suomalainenimallgau.blogspot.de/2016/04/hotelli-ravintola-martins... Tyttöjen kesken on myös puhuttu pojista partionimillä, kinkkuhammas, tuhrupaita jne. :) Onko tämä vain suomalainen tapa vai tekeekö muun maalaiset tätä myös?

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hyvä kysymys, onko tosiaan vain suomalaisten tapa.. Tuntuu, että saksalaiset käyttävät ehkä rouva/herra plus sukunimi - yhdistelmää :-D 

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram