Kirjoitukset avainsanalla äideistä parhain

Muistan lapsena ajatelleeni, että äitini on vanha. Hän on saanut minut 25- vuotiaana, mutta parhaan ystäväni äiti oli useamman vuoden äitiäni nuorempi ja jostain syystä yli 30- vuotias tuntui lapsen mielessä vanhalta. Nyt tämä kaikki tietenkin naurattaa, sillä olenhan muunmuassa itse saanut tyttäreni kolmenkympin kynnyksellä ja kesäkuussa 60- vuotta täyttävä äitini tuntuu tänä päivänä ihanan nuorekkaalta.  

Olen ainoa lapsi, mutta en ole saanut kaikkea mitä olisin halunnut, kuten ainokaisten kohdalla useasti kuvitellaan. Olen saanut rakkautta ja huomioita mielin määrin, mutta rajat ovat olleet tiukat jo varhaislapsuudesta lähtien.

Teini- ikäisenä en ehkä ollut se kaikista mahdottomin kapinoija, mutta kaikenlaisia kolttosia ja kokeiluja tuli tehtyä. Äitini onkin jälkikäteen kertonut, että tiesi puuhistani, mutta koki viisammaksi olla hiljaa. Esimerkiksi bileiden jälkeisinä aamuina äiti tuli aina herättelemään, mutta lemuavasta Ofelia- viinin tuoksusta hän ei koskaan maininnut. Onpa hän aikoinaan ollut mukanani lävistysstudiossakin napakorun laitossa. 

Äitini on pitkämielinen ja lempeä. Itse olen kiivaampi luonteeltani. Äitini osaa suhtautua kiivauteeni ja luonteeni särmeihin rauhallisuudella, mutta sanoo kyllä vastaa, kun tarpeen on. Näin aikuisenakin huomaan käyttäytyväni välillä äitini seurassa kuin jalkaa polkeva uhmaikäinen, mutta kenelle muulle sitä tiukan paikan tullen kiukuttelisi kuin äidilleen. 

Koen, että Saksan vuodet ovat lähentäneet meitä entisestään. Soittelemme whatsappin kautta useamman kerran viikossa ja välimatka tuntuu olemattomalta. Äiti käy luonamme kaksi- kolme kertaa vuodessa ja se on aivan ihanaa. En halua vielä ajatella, että hänkin joskus vanhenee. Olen tällainen ikuinen mamman tyttö ja tiedän, että vaikka maailmassa kaikki muu järkkyisi, äiti on aina tukenani. 

Kiitos äiti, olet ollut minulle maailman rakkain ja paras äiti. Kiitos myös siitä, että olet aivan mahtava mummo. Sanat eivät riitä kuvaamaan, miten paljon sinua arvostan, miten paljosta olen kiitollinen ja miten tärkeä minulle oletkaan.

Kansikuva on julkaistu äitini luvalla ja se on vuodelta 1983.  

Kodin kuvalehdessä on käynnissä #kiitosäiti -kampanja, jossa kerätään äitien ja tyttärien yhteiskuvia ja kiitoksia äideille. Kuvista tehdään kooste 50-vuotisjuhlanumeroon ja artikkeli nettiin. Tule sinäkin mukaan kampajaan ja linkitä yhteiskuva äidistäsi ja itsestäsi http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/osallistu/kiita-aitia-ja-laheta-teista-yhteiskuva-voita-liput-juhlanaytelmaan  13.4 mennessä. Linkittämällä kuvan olet mukana arvonnassa, jossa voi voittaa liput Kaikki äitini, kaikki tyttäreni –näytelmään.

 

 

 

 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram