Kirjoitukset avainsanalla Suomi-ikävä

Juhlimme eilen vappuaattoa suomalaisyhteisömme kera ja paikalle tuotu voileipäkakku sai valehtelematta meidät kaikki sekaisin. Voileipäkakku, sima ja munkit olivat pirskeiden himotuimpia tarjoiluja. Säästelin kakkupalaa ja munkkia lautasella, sillä hallussani oli jotain niin harvinaista ja arvokasta, ettei niitä voinut kerralla ahmia. Tuijotin herkkuja ja aloin pohtimaan, että mitä kaikkea oikeastaan Suomesta kaipaankaan erilaisten ruokien lisäksi. 

- Listalla luonnollisesti ensimmäisenä ovat läheiset ihmiset. Kaipaan pitkiä halauksia ja keskusteluja kasvotusten heidän kanssaan. Yhteisiä hetkiä ei voita mikään.

- Haikailen kauppojen vapaita aukioloja ja sitä, että olisi mahdollista mennä ruokakauppaan koska huvittaa. Nykyinen pieni jääkaappimme huudahtaa tuskaisena aina pitkien pyhien koittaessa. Kaksi päivää ilman ruokakauppaa ovat välillä kestämättömiä.

- Ikävöin asioiden hoitamista suomen kielellä. Sitä, että voisin pistäytyä esimerkiksi apteekkissa ilman, että pitää miksata englantia, saksaa sekä käsiliikkeitä keskenään ja kaivaa tilanteeseen lisäksi mahdollisesti vielä kännykkäkin sanakirjan virkaa toimittamaan.

- Kaipaan ylipäätään suomalaisuutta. Kaikkea sitä, minkä aina sanotaan olevan "tosi suomalaista". Halutessani voisin vaikka mököttää aamuisin ja kääntään katseen pois vastaantulijasta. Minua ei katsottaisi paheksuen, vaan tämä tällainen olisi ihan normaalia.

- Ikävöin toisinaan omaa työtäni ja sitä vakituista virkaa. Elämä Suomessa oli valmista, turvallista ja varmaa. 

- Janoan suomalaista, raikasta hanavettä.

- Kaipaan joka puolella olevia katuvaloja, niitä lukuisia suojateitä sekä edullisia kännykkäliittymiä. Olisi suorastaan ylellisyyttä maksaa kortilla kaikkialla ja nostaa Ottomaatista rahaa ilman lisämaksuja. Jokapäiviäiset asiat voisin suurimmaksi osin hoitaa kätevästi netin välityksellä.

Yllätys, meillä kotonakin syötiin tänään voileipäkakkua...
Yllätys, meillä kotonakin syötiin tänään voileipäkakkua...

Lennän kolmen viikon päästä muutamaksi päiväksi Suomeen yli vuoden tauon jälkeen ja aion todella nauttia kaipaamistani asioista. Tulen erityisesti nauttimaan Helsingistä, ystävien seurasta ja maksalaatikosta.

Jännittää nyt jo ja vatsassa on perhosia. Miltähän se Suomi taas tuntuukaan?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram