Kirjoitukset avainsanalla vinkkejä Kölniin

Ylihuomenna, perjantaina starttaavat jääkiekon MM- kisat ja Köln on toinen kisakaupungeista. Suomi pelaa alkusarjan ottelut B-lohkossa eli Pariisissa, mutta olen aika varma, että joukkueemme saapuu taistelemaan myös Kölnissä pelattaviin mitalikamppailuihin. 

Meillä kotona on MM- huumaan valmistauduttu hyvissä ajoin tai oikeastaan mies on valmistautunut. Postilaatikkoomme on tipahdellut muutamia kisalippuja ja löysipä hän keskustassa sijaitsevasta outlet- jätti TK Maxxista Suomen pelipaitojakin. Itse tyydyn aitiopaikkaan kotisohvalla.

Liikkuminen Kölnissä:

Kölnin upea konsertti- ja jääkiekkohalli Lanxess Arena sijaitsee suhteellisen lähellä keskustaa ja sinne on helppo mennä raitiovaunuilla numerot 1,9,3 ja 4. Myös Kölnin päärautatieasemalta pääsee usealla junalla Köln Deutziin, alueelle, jossa Arena sijaitsee. Suosittelen käyttämään reittioppaana Google Mapsia, sillä sen avulla saa reitityksen usealla kielellä. Takseilla liikkuminen on myös edullista (ainakin Suomeen verraten), eikä kaupunkialueella tehty taksimatka aiheuta suurta lovea kukkaroon. 

Jos kisaohjelmalta jää aikaa, suosittelen vierailemaan: 

- Kölnin tuomiokirkko on mielestäni kaupungin upein nähtävyys. Jos liikut keskustassa, sitä ei vain voi olla huomaamatta. Kirkossa pidetään edelleen katolisia jumalanpalveluita ja muina aikoina siellä voi kiertää ihailemassa uskomattoman hienosti tehtyjä pienen pieniä yksityiskohtia. Tässä Unesco:n maailmanperintöluettelon paikassa historia havisee.

Saksan urheilu- ja olympia museoon on koottu erillinen näyttely MM-kisoja varten. Lisäksi museo tarjoaa runsaasti kiinnostavaa nähtävää Saksan urheiluhistoriasta.  

- Sään ollessa aurinkoinen suosittelen myös kokeilemaan Reinin risteilyjä. Tarjolla on eri pituisia, erilaisin teemoin varustettuja risteilyjä. Jos ei pidemmälle retkelle ole aikaa, niin tunnin mittaisella kaupunkiristeilyllä pääsee kivasti ihailemaan Kölniä joelta käsin. Risteilyjä tekevät ainakin KD  ja Kölntourist. Vanhankaupungin jokirannasta löytyy lipunmyyntikioskeja, joista voi spontaanistikin käydä ostamassa risteilyn. 

- Parin kilometrin päässä Lanxess Arenasta sijaitsee ihana ja tunnelmallinen kylpylä Claudius Therme. Kylpylässä uidaan uimapuvut päällä, ravintolassa voi ruokailla kylpytakkiin kietoutuneena ja saunaosastolla sekasaunotaan alasti. Claudius Therme on varmasti rentouttava ja ikimuistoinen kokemus kaikille kylpylöistä pitäville.  

Syö ja juo näitä ja näissä paikoissa: 

Kölsch on paikallinen kölnilainen olut ja sitä tarjoillaan suikulan muotoisista 2 dl:n laseissa. Kaupungissamme on tarjolla useita kymmeniä eri valmistajien kölschejä. Omaan makuuni parhaat kölschit valmistavat Früh sekä Peters. Molemmilla merkeillä on myös omat panimoravintolat keskustassa. Ruokatarjonta näissä on perinteistä saksalaista, rasvaista ja lihaisaa, mutta hyvin oluen kanssa yhteen sopivaa. 

- Erinomaisia flammkucheneita saa vanhassa kaupungissa Reinin rannalla sijaitsevasta Ex- Vertretung ravintolasta. Ravintolalla on iso terassi, josta on kivat näkymät Reinille. Heidän ruokalista on myös monipuolinen. Suosittelen lämpimästi testaamaan tarjonnan. 

- Mikäli satut olemaan Kölnissä torstaina, pistäydy keskustassa Rudolfplatsilla. Tänne kokoontuu joka viikko food truckeja Meet & Eat - tapahtumaan. Tämä on yksi suosikeistani Kölnissä, jonne täytyy päästä ainakin kerran kuukaudessa. Täältä löytyy varmasti syötävää ja juotavaa moneen makuun.

Kölnin viiniviikot 17-28.5.2017 sattuvat olemaan samaan aikaan kisojen mitaliotteluiden kanssa. Tapahtuma on Kölnin vanhassa kaupungissa, Heumarktilla, eikä sinne ole pääsymaksua. Kenties voit kippistää Suomen kultamitalia saksalaisen laatukuohuvan kera. Viinitori on avoinna päivittäin klo 11-22.

- Pitkän kaavan mukaan viettettävään illallistamiseen suosittelen varaamaan pöydän näistä ravintoloista: Lütticher, Belgischer Hof tai yhden Michelin tähden omaavasta L`escalieristä. Kölnissä ravintolatarjonta on runsasta, erityisesti italialaisia ravintoloita löytyy lähdes joka kadulta. 

Kölnin yöelämä on vilkasta:

- Kölnin yöelämään voi tutustua myös vanhan kaupugin alueella, kun jokin aika sitten päädyin kaverini kanssa illan päätteeksi vanhaan kaupunkiin, oli meno baareissa ja pubeissa railakasta ja olen kuullut, että tämä on se alue, jonne turistit mielellään menevät juhlimaan. 

- Hieman keskustan ulkopuolelta löytyy ainakin kaksi baarikatua, Zülpicher strasse sekä Friesenstrasse. Oma suosikkibaarini on tällä hetkellä Friesenstrasella oleva Friesen bar, josta saa erinomaista palvelua sekä huikean hyvät cocktailit, tässä baarissa myös myöhäisillan tanssit ovat taatut. 

-Bonuksena voisin mainita, että suomalainen, maailmallakin jo maineen saavuttanut Alma keikkailee Kölnissä kisojen päätyttyä maanantaina 22.5. Lippuja keikalle on vielä saatavilla. Klikkaa itsesi keikalle mukaan tästä.

Sunnuntaisin Kölnissä kaupat ovat kiinni, mutta kahvilat, leipomot ja ravintolat palvelevat. Lisää Kölnin tärppejä voi lukea lempipaikkojani Jonnan blogista

Tervetuloa ihanaan Kölniin!

Kommentit (1)

Heikki K.
1/1 | 

Hyviä vinkkejä! Aina on mukava kuulla paikan päällä asuvien mielipiteitä, missä kannattaisi vierailla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram