Kirjoitukset avainsanalla suomikuva

Kolmen Saksan vuoden aikana on saanut kuulla kaikenlaisia ajatuksia Suomesta ja Suomeen liittyen. Saksalaisilla on erilaisia mielikuvia maastamme, joista suurin osa on kuitenkin positiivisia. Lisäksi yllättävän useat kohtaamani saksalaiset ovat Suomessa vierailleetkin. 

Yhden monesta hauskasta kotimaahani liityyvästä keskustelusta kävin alkuviikosta työpaikallani: Eräs asiakas kertoi, että hänen tyttärensä vietti eteläisessä Suomessa kuusi kuukautta opiskeluvaihdossa joitakin vuosia sitten. Suomi on jäänyt erityisesti perheen mieleen, sillä asiakas oli itsekin vieraillut tyttärensä luona viikon ajan. Kyseinen viikko ja koko kevät olivat olleet Suomessa poikkeuksellisen kylmiä ja niin olivat olleet kuulemma ihmisetkin. "Sisäänpäin kääntyneitä ja eristäytyneitä". Tämä tällainen kovin erilainen puolivuotinen on ollut tyttärelle ikimuistoinen ja elämää opettava kokemus.

Suomella on Saksassa hyvä maine ja suomalaisuus on valttikortti täällä monessakin asiassa. Keskusteltaessa tuntemattoman ihmisen kanssa, kirkastuu valehtelematta vastapuolen ilme aina, kun kerron olevani Suomesta. "Ah so, vie schön!". 

Samu Haber taitaa olla tämän hetken yksi suosituimmista "vientituotteistamme" Saksaan. Voice of Germanyn valmentajana hän on hauskuuttanut saksalaisia juuri oikeanlaisella huumorilla ja hieman surkeahkolla saksan kielellään. Tämän olenkin ehkä jo kertonut täällä blogissa aiemminkin, että eräs rouva ihastui ensin Samu Haberiin ja sen jälkeen löysi Suomea tutkiessaan Marimekon tuotteet, joita nyt keräilee. Aika ihanaa mielestäni. 

Suurin ihmetyksen aihe kohtaamilleni saksalaisille tuntuu olevan se, että Suomesta on halunnut muuttaa suomalainen perhe muualle. Sillä "skandinaviassahan asiat ovat kaikin puolin paremmin, vai kuinka?". Aina kun vedän Suomen päivän säätiedot keskusteluun mukaan, ymmärtävät he, miksi Frau Ichme viihtyy niin hyvin Kölnissä, vaikka ei se sää aina täydellinen täälläkään ole. 

Saksalaiset ovat siinäkin mielessä mainioita keskustelukumppaneita, ettei keskustelu koskaan jää vähäsanaiseksi tai puolitiehen, sillä yleensä heillä on ainakin mielipide- jos ei oikeaa tietoa asioista.

Mm. seuraavia asioita minulle on myös Suomeen liittyen kerrottu: 

- Suomessa on paljon järviä ja metsiä.  

- Suomessa tehdään itsemurhia kaikista eniten maailmassa. 

- Suomen kieli kuulostaa espanjalta.

- Suomessa puhutaan myös ruotsia, vaikka se ei pääkieli olekaan.

- "Höelkeyn kölkeyn" on minullekin hihkaistu. 

- Suomessa on erinomainen koululaitos ja koulutustaso.

- Suomessa on kesäöisin valoisaa ja niin kaunista.

- Ihmiset ovat alakuloisia pimeyden ja kylmyyden vuoksi.

- Kaikki suomalaiset eivät ole blondeja.

- Suomalaiset juovat paljon vodkaa, jotta pysyvät lämpiminä kylmyyden keskellä. 

- Suomessa on paljon alueita, joissa ei ole ollenkaan rakennuksia. 

- Suomalaiset pitävät makkaroista ja oluesta siinä missä saksalaisetkin.

 

 

Kommentit (1)

Elina
1/1 | 

Olen huomannut saman, että keskustelukumppanin ilme kirkastuu, kun kuulee, että tulen Suomesta.
Liekö, sitten aksentti, mikä antaa ensin olettaa, että tulisi enemmän Itä-Euroopan suunnalta...
Olen oletettavasti tervetulleempi ja kiinnostavampi ulkomaalainen kuin idempää tulevat mamut ;-)
Jännä ilmiö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram