Kirjoitukset avainsanalla podcast

HipHei!

Saanko esitellä, Sektii ja Würstii, podcasti ulkosuomalaisen elämästä Saksassa. Päätin tässä jokin aika sitten, että alan nauhoittamaan blogin rinnalla podcastia, joka käsittelisi mm. näitä toisinaan blogissakin esiintyneitä arjen hetkiä täällä Kölnissä sekä sitä, miltä se elämä nyt näin kohta neljän Saksan vuoden jälkeen näyttäytyy. Olen aina tykännyt puhua ja pohtia asioita, joten jotenkin tämä tuntui nyt luonnolliselta jatkumolta reilun kahden blogivuoden jälkeen. 

Tekniikka ei itsellä vielä ole kovin hyvin hallussa vaikka kovasti olen yrittänyt sitä viime päivien aikana opiskella. Onneksi mies sitten auttoi muutamassa ( lue: aika monessa) ongelmassa. Kiitos podcastin musiikista kuuluukin hänelle! Tekninen ja musiikillinen taustatiimi löytyy siis onneksi läheltä kotoa. Ensimmäisen jakson Soundcloudiin julkaisin eilen ja myöhemmin tällä viikolla seuraa jatkoa.

Ekassa jaksossa palaan neljän vuoden takaisiin muuttotunnelmiin. Jaksoa tehdessä ja mennettä muistellessa tulikin elävästi mieleen ne kaikki erilaiset tunteet, joita muuton ja uudenlaisen elämän myötä syntyi. Podcastiin on tulevaisuudessa tulossa sitten aina teeman mukaisia vieraita, mutta ensimmäiset jaksot mennään monologina. 

Podcastin nimi, Sektii ja Würstii- tulee siitä, että meillä on tapana vitsailla muutaman saksalaisen ystävän kanssa mm. näistä saksan sanoista: Sekt- eli kuohuviini muuntuu (meidän mielestä) "suomalaiseksi" sanaksi lisäämällä siihen i perään eli sekti ja sama Wurst sanan kohdalla. Lisäksi saan aina kuulla, ettei se Wurst vain tule oikein, vaan lausun sen ennemminkin Würsti. Eli tällaisestä kombinaatiosta on nimen kohdalla kysymys. 

Podcastin instagramiin voit klikata tästä.

Tässä vielä linkki podcastiin. Toivottavasti viihdyt mukana tälläkin matkalla! 

https://soundcloud.com/user-945742987/sektii-ja-wurstii-saksaan-muutto

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mistä puhutaan kun suomalainen, ruotsalainen ja saksalainen istuvat samaan illallispöytään?

Vietin torstaina hulppean hauskan illan kahden työkaverini kanssa syöden japanilaisia tapaksia. Yleensä, kun työkavereiden kanssa istumme iltaa, on meitä pöydän ympärillä noin kymmenen naista. Isommalla joukolla keskustelu hersyy helposti aiheesta toiseen ja sitä tulee juteltua vain pikaisesti jokaisen kanssa jotain. Torstaina tilanne oli kesälomista johtuen hieman erilainen ja olimme kolmestaan- minä, ruotsalainen ja saksalainen. 

Juomien ja ruokien tilaamisen lomassa puhe kääntyi luonnollisesti ensin saksalaiseen ravintolakulttuuriin, Kölnissä oleviin ravintoloihin sekä ruuan ja alkoholin edullisuuteen. Totesimme ruotsalaisen kanssa kuin yhdestä suusta, että tosiaan nyt täällä Saksassa käymme ulkona syömässä useasti ja viikottain. Suomessa tai Ruotsissa asuessa moiseen hullutteluun ei olisi varaa. 

Saksalainen oli ollut lomailemassa jokin vuosi sitten pidemmän aikaa Ruotsissa ja totesi hämmästellen, kuinka vaikeaksi alkoholin ostaminen on siellä tehty. "Saksassahan sitä saa joka paikasta!" Ruotsalainen, hieman yli kaksikymppinen kollegamme totesikin tähän, että hänellä on aina Ruotsissa ollessaan varasto valmiiksi hankittuna, jotta voi lähteä ystävien kanssa spontaanistikin ulos, sillä baareissa alkoholi maksaa maltaita. Tyydyin vieressä nyökyttelemään. 

Seuraavaksi puhuimme nuuskasta ja siitä, kuinka me suomalaiset teemme nuuska- matkoja Ruotsiin. Jaoimme toki myös omat nuuskakokemuksemme. Nuuskakeskustelun jälkeen siirryimme keskustelemaan kesän kiivaana käynnissä olevasta marjojen poimintakaudesta niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Kerroin siitä, kuinka meillä lapsuudessa kotona oli imurin varressa marjan puhdistaja. Saksalainen oli kovin ihmeissään tästä, joten katsoimme vielä youtubesta videoita marjanpoimminnasta ja puhdistamisesta. 

Välttämättä nämä aiheet eivät näin luettuna kovin hauskoilta kuulosta, mutta voin kuvitella, että vierustovereillamme oli mielenkiintoinen ilta vieressämme, sillä keskustelimme näistä kaikista aiheista toki saksaksi, ennemmän tai vähemmän sujuvasti. Se on jännä, miten eri maista tulevien kavereiden kanssa tuleekin aina keskustelua kotimaiden tavoista ja tottumuksista.

 

 

P.S. Juttelin tässä taannoin ihanassa Me Naisten Café au lait- podcastistä, ihanien Helenan ja Lillin kanssa meidän elämästä täällä Kölnissä ja miksi olemme jääneet Kölniin asumaan, vaikka mies reissaa työkseen pohjoimaissa. Tässä linkki kuunneltavaksi: 

http://www.menaiset.fi/blogit/cafe-au-lait/johanna-asuu-lapsen-kanssa-sa...

Kommentit (1)

MatkaMartta
1/1 | 

Näin se juuri menee. Yhä edelleen huomaa kotimaastaan juttuja, jotka tuntuvat itsestäänselvyyksiltä ja tavallisilta, mutta sitä eivät tokikaan ole kaikkialla maailmassa. Just nämä marjojen poimimiset, järvessä uiminen tai se, ettei facebookia tai twitteriä blokata, päinvastoin, ministeritkin twiittaa :) Hyvä postaus!

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram