Kirjoitukset avainsanalla omatoimimatka

Blogissa on ollut talven aikana tavallista hiljaisempaa. Olen saanut kyselyitä, että mikseivät kuulumiset päivity enää niin aktiivisesti kuin aiemmin. Elämässä ei ole tapahtunut suurempia mullistuksia ja pääsyy tähän hiljaisuuteen onkin ollut ennen kokemattoman raju flunssakierre. Ennen joulua podin 40- asteen kuumetta ja joululoman jälkeen tämä korkea kuume kaatoi minut jälleen petiin. 

Tammikuun lopulla pääsimme kuitenkin perheen kera lähtemään kauan odotetulle kahden viikon talvilomalle Teneriffalle. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Kölniin takaisin palattuamme kaksi viikkoa sitten, kaaduin jälleen petipotilaaksi. Tällainen jatkuva sairastelu kieltämättä ottaa hermoon, pistää mielen matalaksi ja heikentää yleiskuntoa. Mutta kahden viikon aurinkotankkaus Kanarialla teki kyllä hyvää ja pääsimme jälleen perheen kanssa lieventämään syksyllä syntynyttä surffikuumetta. 

  

Ihastuimme viime vuoden matkallamme saaren eteläosassa sijaitsevaan El Medanoon. Tämä surffikylänäkin tunnettu paikka sai meidät ensimmäisellä Teneriffan reissullamme haaveilemaan saarelle paluusta. Ja kuten varmaan arvaatte, buukkasimme syksyllä jälleen Ryanairiltä halvat lennot ja vuokrasimme El Medanosta asunnon kahdeksi viikoksi. Osan lomasta meillä oli myös vuokra-auto käytössä ja tällä reissulla tutuistumme kahden yön ajan mm. viehättävään Puerto de la Cruziin. 

Kävimme myös ns. turistibussi- retkellä saaren isoimman tulivuoren Teiden päällä, mies ja lapsi viettivät yhden päivän Tripadvisorissa maailman parhaaksi vesipuistoksi äänestetyssä Siam Parkissa ja yksi iltapäivä heillä kului myös Puerto de la Cruzissa sijaitsevassa eläintarha Loro Parkissa. Kun muu perhe oli toisaalla, nautin itse suunnattomasti siitä, että sain pitkästä aikaa olla vain ihan yksin, tämä yksinolo kun on edelleen allekirjoittaneelle sitä harvinaista herkkua. 

         

Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz

Haaveilin osallistuvani myös saaren viinitarhoille suuntautuvalle retkelle, mutta tämä kuitenkin jäi tällä kertaa tekemättä. Surffihuuma vei viineistä voiton ja usemmat lomapäivät vietimmekin aalloilla tai sitten rannalla aaltoja odotellen. Matkan aikana ymmärsin, kuinka riippuvainen surffiharrastus oikeasti onkaan säästä ja heikkohermoisen on hyvä opetella sääkärsivällisyyttä (note to myself). Muutamana päivänä juoksimme turhaan märkäpuvut päällä surffikoululle kuulaksemme vain, että aaltoja ei tänään ole tai että meidän tulisi odottaa pari tuntia, kunnes niitä aaltoja mahdollisesti myöhemmin tulisi.

Olimme etukäteen selvittäneet El medanon surffikouluja ja päädyimme tunneille Red Rock Surf Academyyn. Meidän opettaja oli koko lomamme ajan sympaattinen Eros, joka jaksoi tsempata ja rohkaista, kun oma usko hommaan alkoi hiipua. Kiitos hänen, pääsin myös ensimmäistä kertaa vauhdissa laudalle seisomaan. You live, you learn- olkoonkin tästä eteenpäin uusi tsemppilauseeni.


Foto: Roxana Francesconi
Foto: Roxana Francesconi

Loma oli ihanan aktiivinen ja onnistunut kaikin puolin, seuraava surffiloma onkin jo suunnitteleilla. Teneriffalle varmasti palaamme vielä joskus tulevaisuudessa, sillä niin paljon jäi meiltä vielä upealta saarelta näkemättä. 

Tässä vielä pieni hintakatsaus joistakin matkamme kustannuksista:

- Lennot Ryanairillä koko perheelle kahdella matkalaukulla 350 e (ovh 430 e). Itselläni oli Ryanairin 80 euron voucheri, jonka käytimme näihin lentoihin. 

- Asuntomme oli paikallisten asuttamassa kerrostalossa, jota vuokrasi paikallinen matkatoimisto. Asunto sijaitsee El Medanon keskustassa ja on kooltaan 3h+keittiö. Meillä oli myös parveke. Kahden viikon majoitus maksoi 1000 euroa. 

- Auton vuokrasimme Autoreisenilta kahdeksaksi päiväksi. Volkswagen Polomme maksoi 128 e sisältäen 0 euron omavastuun. 

- Neljän tähden hotelli Puerto de la Cruzissa maksoi kahdelta yöltä meiltä kolmelta 300 e ja tähän pakettiin kuului aamiainen sekä illallinen. 

- Teimme ruokaa paljon myös asunnolla, keskimäärin kävimme ravintoloissa joka toinen päivä ja El Medanossa lounaaseen/illalliseen meni perheeltämme kerralla noin 30-40 e. Ruokakauppaan meni kahden viikon aikana suunnilleen noin 370 euroa. 

- Surffitunneista maksoimme koko perhe 75 e kerralta. Yksi surffikerta opettajan kanssa kesti aina 1,5 tuntia. Vuokrasimme myös lautoja omaan käyttöön ja näistä meidän koulu veloitti meiltä 5 e per lauta per tunti. Mies kävi myös itsekseen aalloilla Playa de las Ameriacaksessa ja lautavuokra rannalta olevalta kioskilta 10 e / tunti sisältäen surffikengät. 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram