Kirjoitukset avainsanalla Sauerland

Saksassa matkailu ei oikein edelleenkään ota tulta alleen meidän perheessä näin kohta neljän Saksan vuoden jälkeen. Tuntuu, että kaikki muut Euroopan kolkat ovat moninkerroin Saksaa kiinnostavampia ja näin ollen reissut suuntautuvatkin valitettavan usein muualle kuin omaan asuinmaahan. 

Perjantaina lähdimme kuitenkin vähän extempore laskettelemaan Sauerlandin upealle luonnonpuistoalueelle. Tunnen pientä häpeää siitä, ettemme ole saaneet aikaiseksi tutustua tähän upeaan alueeseen aiemmin, sillä meiltä sinne on matkaa vain noin 140 km. Joululoman jäljiltä Suomesta mukana tuodut laskettelukamat kuitenkin saivat meihin vähän vauhtia. Jos rinteisiin haluaisi päästä vielä tänä kevääänä, olisi kauan aiottu reissu nyt vain tehtävä. 

Vuokrasimme auton, löysin meille pienen hotellin ns. keskeltä ei mitään ja tämä kaunis, rustiikkinen hotelli osoittautuikin varsinaiseksi helmeksi. Voin vain suositella viehättävää ja pientä, Michelin Guidessakin mainittua paikkaa kaikille Sauerlandin kävijöille. Hotellissa on myös mainetta niittänyt ravintola, jossa ruokailimme sinne saapuessamme perjantai-iltana. 

Lauantaiaamuna meidän oli tarkoitus suunnata alueella sijaitsevaan isoon laskettelukeskukseen Winterbergiin, mutta hotellin omistaja ohjeisti meitä suuntautumaan lapsen kanssa pienempiin paikkoihin, sillä Winterbergin tungos olisi kuulemma tähän aikaan vuodesta sietämätöntä. Winterberg on suhteellisen tunnettu paikka, mutta sitä en tiennyt, että Sauerland tarjoaa muitakin laskettelumahdollisuuksia. 

Vietimme lauantain ja sunnutain Bödelfel- Hunaun rinteissä ja tämä osoittautuikin loistovinkiksi, sillä vaikka tämä pieni keskus oli myös täynnä innokkaita saksalaisia ja hollantilaisia ulkolijoita, oli paikka mitä parhain lapsen laskettelutreeniin. Myös hissiliput, vuokravälineet ja ruokailu olivat hinnoiltaan oikein kukkaroystävällisiä. 

Kaksi raikkaan ulkoilman, auringon ja pienen pakkasen täyteistä päivää teki niin hyvää, että pitkään jatkunut kova yskänikin taisi nyt jäädä Sauerlandin vuorille. Sunnuntain Kölniin paluumatkalla emme valinneetkaan nopeinta reittiä vaan ajoimme alueen kylien kautta. Miten ihanilta pienet kylät näyttivätkään lumen peittämillä rinteillä! Ihastuimme alueeseen koko perhe niin paljon, että päätimme suunnata Sauerlandiin vielä uudestaan maaliskuun aikana ja myös kesän aikana on sinne päästävä patikoimaan, ehdottomasti!

Kommentit (1)

Aino
1/1 | 

Hei! Kiva teksti. Me olimme viikonloppuna Winterbeegissä, ja toden totta muutama muukin oli. Toki pertsaa sai vedellä kaikessa rauhassa, ei ollut tungosta laduilla vaikka muitakin oli. Rinteissä toki näytti olevan enemmän porukkaa, mutta ei myöskään liiaksi. Sinne Winterbergissä oli monia rinteitä ja monia vuokrausfirmoja, se lienee kai salaisuus väljyyteen. Suosittelemme, ja kokeilemme ehdottomasti myös Bödelfel-Hanauta.
Mukavaa talviurheilukevättä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram