Kirjoitukset avainsanalla autoillen lomalla

Viikko sitten Iltalehti uutisoi, että Baijerin poliisi oli käräyttänyt lentokentältä useita "lomalintsareita" eli koululaisia ja heidän vanhempiaan. Saksassahan on koulunkäyntipakko ja näin ollen liian aikaiset lomalle lähdöt eivät ole luvallisia. Kaikkien on loma-aikoina matkustettava samassa rytmissä, eikä opettajilla ole lupia myöntää ekstra lomapäiviä koulun loma-aikojen yhteyteen.  Niin huvittavalta kuin tämä tuntuukin, mutta nämä Saksan poliisin tekemät ratsiat lentokentillä eivät ole vain legendaa, vaan näitä ihan oikeasti tapahtuu ja lomalintsareita jää nähtävästi haaviin. Tässä kyseisessä uutisoinnissa todettiin, että lintsarit päästettiin matkaan, mutta kotiin palatessa heitä odottaa sakot. 

Vähiin käyvät meilläkin nämä vapaat kuukaudet lomailla ja pian sitä itsekin ollaan tässä samaisessa, ns. kalliissa lomarytmissä ja matkustetaan lentokentillä tai autobahnilla valtavissa ruuhkissa. Reilu viikko sitten me otettiin jälleen vuokra-auto alle ja startattiin Kölnistä viimeistä kertaa vapaalle lomalle kohti Italiaa. Toki pistäydytään elokuussa vielä Suomessa ennen koulujen alkuja, mutta sehän on kuin kotiin menisi, eikä lasketa näin ollen varsinaiseksi lomaksi

Täällä sitä siis ollaan, ihanassa ja rakkaassa Italiassa! Ajettiin Sveitsin kautta ja pysähdyttiin viehättävässä Zürichissä ystävien luona muutaman yön verran sekä yhden yön ajan hurmaavassa Luganossa. Sveitsi on kyllä maana sellainen, että se kiehtoo ja siellä olisi ihana matkailla joskus enemmänkin. Sveitsissä ajaessa ei ole muuten näitä Ranskan ja Italian tietulleja, vaan ostimme Saksan puolelta 30 euroa maksavan tarran ikkunaan ja tällä saisi sitten vuoden ajan ajella Sveitsin hyvin hoidetuilla motareilla. 

Luganosta ajettiin sitten Ligurian alueelle Levantoon. Loman tarkoituksena oli päästä surffaamaan italialaisille aalloille, mutta huonostihan siinä kävi. Koko ensimmäisen viikon on meri ollut lattea kuin pannukakku, eikä aaltoja ole näkynyt. Sen sijaan rantaelämästä ollaan kyllä saatu nauttia ja myös paikalliset herkut ovat maistuneet meille tuolla foccacian synnyinseuduilla. Arvatenkin allekirjoittanut on hymissyt tyytyväisyyttään ja haaveet Italiaan muutosta eivät kyllä ota laantuaakseen. Ehkä vielä joskus ja jonain päivänä... 

Italiaan muuttohaaveethan pääsivät omassa päässä eilen oikein laukalle, sillä tultiin Levannosta yhden yön reissulle Toscanan puolelle ihanaan Luccaan. Mies on täällä työnsä puolesta vieraillutkin viime aikoina ja olen kovasti koittanut häntä yllyttääkin, että hakeutuisi tänne Italian konttorille töihin. Tämä on tietenkin helpommin sanottu kuin tehty, mutta eihän sitä koskaan tiedä ja aina saa haaveilla, eikö?! 

Meillä on muuten pitkästä aikaa Levannosta majoitus buukattu Airbnb:n kautta ja tästä kokemuksesta teenkin sitten vielä oman postauksen. Mutta nyt äkkiä vielä nauttimaan huumaavasta Luccan maanantai tunnelmasta ja sitten mennäänkin tarkastamaan vielä lähellä oleva Livornon surffiranta.  

P.s Viimeisimmässä podcast- jaksossa pohdin sitä, miksi Saksaan on ollut niin vaikea sopeutua. Sen höpöttelyn voi käydä kuuntelemassa tästä .

 

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 | 

Innolla odotan tarinaa Levannosta. Lapsuuteni kotikylä Mäntsälässä on nimeltään Levanto ja haaveena on ollut joskus päästä katsastamaan sen Italialainen kaima.

Vierailija
2/6 | 

Jos ei olisi lakisääteistä koulunkäyntipakkoa, niin viranomaisilla ei olisi mitään lakisääteistä mahdollisuutta saada lintsareita käymään säännöllisesti koulua. Työperäiset maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijatkin  ovat oppineet sen, eivätkä uskalla pitää  omaa lomaa niin kuin huvittaisi. Täällä ei ole houkuttimena ilmainen kouluruoka.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Nyt kun tätä koulupakkoa on saanut pohdiskella muutaman vuoden, niin ymmärrän hyvin sen tarkoituksen. Enkä usko, että siihen sopeutuminen tuottaa sitten kuitenkaan vaikeuksia :-) Maassa maan tavalla. 

Johanna, Eau De Cologne

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Mielenkiinnolla odotankin sitä, millaiseksi se elämä sitten muodostuu koulun myötä. Ja kiitos, ollaan kyllä nautittu viimeisen päälle tästä lomasta :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram