Sain viimeviikolla blogihaasteen Viherjuuria- blogin Heidiltä. Tehtävä oli esitellä aitoa elämää blogissa seitsemän päivän ajalta, kaunistelematta.

Kulunut viikko on ollut omalla kohdallani hieman poikkeuksellinen. Siihen on mahtunut arkea ja juhlaa. Enimmäkseen kyllä aika juhlavalta tämä viikko on tuntunut, koska niin paljon positiivisia ja kivoja asioita on tapahtunut, luukuunottamatta yhtä hiuksia nostattavaa kokemusta. 

Perjantai 9.9.2016 

Lähdimme äitini ja tätini kanssa päiväretkelle Bonniiin. Saksan vanha pääkaupunki on Kölnistä reilun 20 minuutin junamatkan päässä. Olen vain kerran aikaisemmin pistäytynyt Bonnissa ja mietinkin, mikä siinä on ettei tähän viehättävään kaupunkiin tule lähdettyä useammin! 

Kävelimme päivän aikana ostoskaduilla ja ihailimme vanhoja rakennuksia. Välillä pakenimme kuumuutta (plus 32- astetta) kauppoihin. Päivän aikana yleissivistykseni koki muistutuksen siitä, että Beethoven on syntynyt Bonnissa. Syntymäkoti toimii nykyään museona. 

Illalla leivoimme vielä sata korvapuustia seuraavan päivän juhlallisuuksiin.

Lauantai 10.10

Heräsin miehen kanssa aamulla neljän jälkeen. Hän lähti Berliiniin Lollapalooza- festareille Suomesta paikanpäälle saapuneiden ystävien kanssa. 

Itse pääsin myös lauantaina juhlimaan, sillä vietimme samalla uuden kaupan avajaisia ja 6- v. synttäreitä. Sulkemisen jälkeen vietimme vielä kivat henkilökunta bileet. 

Lauantaina äitini ja tätini matkusti takaisin Suomeen ja mieleen jäi haikeus. 

Tämä oli päivä jolloin opin myös saksalaisesta puhelinsysteemeistä jotain uutta. "Welcome to Deutschland!", sanottiin minulle kun kiroilin saksalaisen puhelinoperaattorin asiakaspalveluun epäonneani siitä, etten vielä kahden vuoden määräajan jälkeenkään pääse eroon liittymästäni. Kyllä suututti!

Sunnuntai 11.9

Innostuimme lapsen kanssa lähtemään extempore- retkelle ystävien kanssa Eifelin kansallispuistoalueelle. En täälläkään ollut aikaisemmin käynyt ja Wau- huokauksilta ei voinut päivän aikana välttyä. Jälleen oli tarjolla niin ihania maisemia ja raikasta ilmaakin roppakaupalla. 

Päivän ainoa pettymys oli myöhäinen lounas. Tilasimme nälkäisinä kalliit Schnitzelit, jotka eivät sitten olleet sitä parhaimmistoa.  

Maanantai 12.9

Poikkeuksillisesti olin maanantaina töissä. Tällä viikolla sattuikin kolme peräkkäistä työpäivää. Monelle ihmiselle normaalia, mutta hausfraun arjessa poikkeuksellista. Usempi työvuoro osui kohdalleni, koska osa meidän porukasta on ollut lastenmessuilla töissä  ja osa on rakentanut puitteita tulevan lauantain bloggaaja- tapaamiselle. Silloin meidän kauppa täyttyy Saksan suosituimmista perhe- ja mammabloggaajista. Aika jännittävää!

Tiistai 13.9

Töitä iltapäivällä ja lapsen kanssa rauhallinen illallinen meidän lähelle avatussa ranskalaisessa tapas- ravintolassa. Ihanaa, että kodin lähelle on tullut tällainen paikka!

Meidän arki muutenkin on aika iltapainotteista. Työpäiväni normaalisti alkaa vasta klo 13 ja lapsi menee päiväkotiin klo 12 jälkeen. 

Keskiviikko 14.9 

Töitä aamulla ja sitten lapsen tanssikoulu sekä myöhemmin iltapäivällä suomikoulu. Spontaanisti syötiin vielä illallinen kavereiden kanssa ulkona, sillä eihän yli 30- asteen helteessä voi kokata! 

Torstai 15.9

Päivä kului lapsen kanssa puistoillen. Tänään oli vapaapäivä ja näillä näkyminen tämän vuoden viimeinen tosi kuuma päivä. Ensi viikoksi on onneksi luvattu vielä yli 20-asteen lämpötiloja. Vaikka Kölnissä säät vaihtelevat paljon, tämä on jo omalle kohdalleni sattunut kolmas kaunis syksy. 

Latasin tänään muuten Snapchatin ja minua voi siellä seurata Johanna Cologne- nimimerkillä. Myönnettäköön, että päivän aikana keskityin myös snäppäilemään.. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram