Tiedän, otsikko on vähän hassu, mutta paremmin en voi tämän hetkistä olotilaa ilmaista. Vaikka olenkin ollut onnesta soikeana koko kahden, Italiassa vietetyn viikon ajan, täytyy tunnustaa, että Comojärvelle saapuessamme suorastaan sekosin. Niin huikeassa paikassa olemme juuri nyt! 

Huomenna sunnuntaina pitäisi olla jo kotona, mutta päätettiin vielä jäädä yhdeksi ekstrayöksi. Saavuttiin näihin upeisiin maisemiin eilen myöhään ja tänään oli tarkoitus jatkaa matkaa ja ajaa puolet 800 kilometrin kotimatkasta. Tällä kertaa kuitenkin sydän voitti järjen ja hups, näin jäimmekin tutustumaan vielä täksi päiväksi Comon seutuun. Eihän täältä Italiasta pois haluaisi, on niin paljon nähtävää ja ihanaa tunnelmaa ei varmaan tarvitse enää erikseen edes mainita. 

Kun saa aamulla herätä näistä maisemista, eihän sitä kotiin halua
Kun saa aamulla herätä näistä maisemista, eihän sitä kotiin halua

Vielä eilen aamulla arvoimme, ajammeko takaisin Ranskan läpi vai mahdollisesti Sveitsin läpi kuten tullessakin. Mies oli sitä mieltä, että tsekkaisimme Comojärven. Arvatkaa vaan, kuinka onnellinen olen tästä ideasta, itse olin nimittäin menossa kotiin Ranskan kautta. 

Niinpä siis vielä eilen aamulla näppäilimme majoitusvaihtoehtoja, löysimme mahtavan ja viihtyisän, pienen huoneistohotellin pienestä 1000 asukkaan Musson kylästä. Residence la Pianca on loistavaila sijainnilla korkean rinteen päällä ja meidän terassilta avautuu upea näköala kohti Comojärveä. Vaikka itse kylässä ei ole kuin kauppa ja apteekki, mutta rauhaa ja hiljaisuutta kaipaaville tämä on juuri se täydellinen combo. Residencen kattoterassilla on tarjolla myös uima-allas ja aurinkotuoleja. Täyden kympin majoitus ja osittain myös tästä syystä päätettiin jatkaa lomaa. Suosittelen tätä siis kaikille Comojärven kävijöille.  

Alue ei ole meille ennestään tuttu ja täytyy myöntää, etten aiemmin muutenkaan ole ollut kovin kiinnostunut pohjoisemmasta Italiasta. Tosin Bergamoon ihastuin niin paljon viime syyskuussa, että matkustin sinne vielä uudestaankin myöhemmin syksyllä. Tänään päivällä otimme lautan Menaggiosta järven toiselle puolelle Varennaan ja kävimme lounastamassa kera "muutaman" muun. Varenna oli kyllä uskomattoman kaunis (hox. tämän tekstin kansikuva ja viimeinen kuva) ja arvatenkin tällainen paikka vetää turisteja puoleensa. Lauttamatkan kesto oli 15 minuuttia ja hinta meno-paluulle kahdelta aikuiselta ja yhdeltä 6- vuotiaalta oli 23 euroa. Varsin kohtuullista mielestäni. 

Oh my, tämä viikonloppu sai kyllä haaveilemaan tulevista lomista ja nimenomaan niistä, jotka voisimme mahdollisesti viettää vaikka täällä Comojärven seudulla.  

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram