Millaista se nyt sitten on, kun toinen reissaa työnsä puolesta ja olet yksin Kölnissä lapsen kanssa?

Miten tuollainen yhtälö oikein toimii?

Eikö se ole raskasta ja ikävää? 

Olisiko teillä helpompi asua Suomessa? 

Koska L tulee taas kotiin?

Tässä muutamia minulta viime aikoina kysyttyjä vilpittömiä kysymyksiä liittyen uudenlaiseen elämäntilanteeseemme, tilanteeseen jossa mies on suurimman osan arjen kuvioista poissa. Miten olemmekaan vapaaehtoisesti valinneet tällaisen elämäntyylin? Vastauksia näihin ei tarvitse kauaa miettiä ja ne tulevatkin suustani yleensä kuin kaupan hyllyltä:  

"Hyvin tää kaikki sujuu ja tuntuu, että arkipäivät, viikot ja kuukaudet vain rullaavat nopeasti eteenpäin. Viimeiset viisi kuukautta ovat menneet yhdessä hujauksessa. Ja hyvin menee, kun ollaan molemmat sitä mieltä, ettei tällaisessa systeemissä ole mitään ylitsepääsemätöntä."  

"Ai, jos tästä jotain vaikeutta pitää etsiä, ne on sitten ne työpäivät kotona. Aika hermoja koettelevaa kaikille, kun miehen pitäisi saada rauhassa tehdä töitä ja meillä lapsen kanssa sattuu vaikka olemaan vapaapäivä. Huhhuh,välillä kyllä itsellä tai meillä kaikilla menee hermot. Tosin onhan se aika ihanaakin, että sitten kun ollaan yhdessä kaikki niin se aika on tosi tiivistä ja kivaa lapsellekin, kun isä voi hakea päiväkodista tai viedä harrastuksiin."

"Kyllä Eellä on isäänsä ikävä aika paljonkin ja välillä itselläkin ikävä hiipii mieleen, mutta eihän tässä nykyaikana ei ole mitään huolta, kun yhteyden toiseen saa lähes välittömästi ja ollaan kellon ajallisestikin koko ajan samassa rytmissä. Raskasta tämä on silloin kun on itse kipeänä, eikä pysty tekemään lapsen kanssa mitään. Mutta meillä on täällä Kölnissä mahtava joukko ystäviä ja moni on valmis tarvittaessa auttamaan ja apua ollaan paljon saatukin."

"Suomeen, joo välillä haluaisin tosi paljonkin ja olishan se oikeestikin helpompaa. Ystävät ja sukulaiset on siellä. Mutta ei me haluta nyt ainakaan takaisin muuttaa, meidän on tosi hyvä täällä olla. Tykätään tosi paljon Kölnistä. Mutta voihan tilanne olla toinen vaikka vuoden päästä. Nyt eletään kuitenkin tässä hetkessä."

"En tiedä koska tulee. Yleensä hän varaa lennot vasta päivää tai kahta aiemmin ennen kotiin tuloa. Joo, on välillä poissa viikonlopun ylikin."

Myönnän, että on tässä matkan varrella ollut hetkiä jolloin miettii, ettei tämän kaltainen arki ole mistään kotoisin. Kun jokin vastustaa ja tympäisee, toinen saa välittömästi asian tietoonsa tavalla tai toisella. Esimerkiksi tänään aamulla näpyttelin miehelle väsyneenä viestin: "Ee on yöllä oksentanut." Sen sijaan, että olisi ensin käynyt mielessä toivottaa toiselle vaikka hyvää huomenta ja mukavaa työpäivää. 

Mutta enemmän niitä positiivisessa mielessä sujuvia päiviä kuitenkin on, kuin sellaisia jolloin kaikki tympii. 

Huumori on elämässä mitä mainioin työkalu ja auttaakin yleensä lähes joka tilanteessa. Tuntuu, että elämämme on loppujen lopuksi aivan mallillaan juuri tällä tavalla. 

Kommentit (3)

Terhipe
1/3 | 

Jaksaahan sitä. Välillä on jopa helpompaa, jos ei ole kuin omat ja lapsen sotkut siivottavina :) Mua ainakin ärsytti sairaspäivät vähemmän, kun ei kukaan karkaa aamiaisen jälkeen toimistolle istuskelemaan päiväksi - siis silloin kun oltiin lapsen kanssa kahdestaan viikot Saksassa, mutta on siinä tietty puolensa, että illan voi viettää aikuisessa seurassa kotoaan lähtemättä.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Paljon tässä tosiaan hyvääkin löytyy- saapahan ainakin itse päätttää mitä katsoo teeveestä ja mitä kulloinkin syödään :-)

Meillä onneksi ei kovin paljoa sairasteta.. itse olen lasta useammin kipeänä jo haastavan perussairaudenkin vuoksi, mikä tosin tuo sitten sitä lisähaastetta, kun pitäisi pystyä lapsi päiväkotiin viemään tai harrastuksiin. 

Johanna, Eau De Cologne

Annika P.
2/3 | 

Itse olen samassa tilanteessa täällä Espanjassa. Mies on viikot työmatkalla ja minä pyöritän arkea. Eniten ehkä ongelmia syntyy, kun toinen tulee väsyneenä kotiin reissusta ja minä odotan innolla apua esim. lapsenhoitoon ja mieheni taas tarvitsisi edes pienen lepohetken. Siinä sitten pohditaan että kumpi on väsyneempi. On todella tärkeää, että ystäviä löytyy läheltä, jos todella vaikea tilanne tulee vastaan. Huumorilla pääsee pitkälle ja olemalla itselleen armollinen. Aina ei yksin jaksa, ja silloin vain täytyy osata pyytää apua. Ihanaa syksyä teille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram