Mikä viikko! On ollut sen kaltainen viikko, etten ihan heti toivo saavani uusintaa tästä. Perussairauteni nosti sunnuntaina päätään ja heitti minut sitten kolmeksi päiväksi vuodepotilaaksi. Krooninen suolistosairaus on siinäkin mielessä kettumainen, että sen kanssa eläessä ei voi oikein koskaan tietää mitä milloinkin tulee eteen, aina sen karmeus iskee kuin puun takaa.

Tällaiset useiden päivien petikuurit ovat kaikkea muuta kuin leppoisia. Silmät painuvat väsymyksestä jatkuvasti kiinni ja nukuttua tulee keskimäärin 20 tuntia vuorokaudessa. Vatsakivut ovat niin tukalia, että on parempi olla vain hiljaa. Perhettä voikin sitten moikkailla kättä heiluttaen aina oksennus- reissuilla toilettiin mentäessä. Ruoka ei maistu eikä ole jano, ainoat käsinkosketeltavat tunteet ovat väsymys ja kipu.

Olen tällä viikolla vieraillut kaksi kertaa omalääkärini luona, jossa vastaanottohoitajakin eilen huudahti: "Oh, mutta rouva Ihme, te näytätte niin huonolta!". Kyllä, palaute on aina niin ihanan suoraa ja kaunistelematonta. Tämä hoitajan aito reaktio tosin sai suupieleni ylöspäin muuten niin kurjassa olotilassa. 

Saksassa suolistosairauksia tunnutaan hoitavan hieman eri tavalla kuin Suomessa, mutta ei kai se erilainen tapa aina välttämättä niin huono olekaan. Sain juuri esimerkiksi kolmen päivän kortisonikuurin, Suomessa kuurin kesto oli yleensä aina kaksi kuukautta. Laukussani on nyt myös lähete akupunktioon, joka on kuulemma tehokas tapa hoitaa suolistosairauksia.

Lääkkeiden omavastuu täällä on 5 e per lääkepurkki, paitsi niiden samojen kalliiden tablettien, joista Suomessakin maksoin maltaita Kelan erityiskorvaavuudesta huolimatta. Vaikka sairaskassaan kilahtaakin meidän perheeltä kuukausittain sievoinen summa, otamme siitä kyllä osan aina takaisin tavalla tai toisella. Lääkäripalvelut täällä siis ovat osaltamme käytössä ja suuressa kunniassa.

Jos jostain voin olla tällä viikolla kiitollinen, niin ainakin siitä, että tämä viikko sattui miehelle olemaan työviikko kotona. Hän sai työnsä ohella hoitaa siinä sivussa lapsenkin ruutinit. Onneksi oma olo alkaa jo kohentua, tuolla vuoteen pohjalla ehdin nimittäin kaivata perheen lisäksi itseänikin ja omia juttuja. Onpa juhlallisen tuntuista pystyä painamaan Kimblen noppanappulaa kunnolla! 

Nälän tunnetta ja voimien palautumista juhlin tänään muuten hakemalla meidän kodin läheisestä herkkupuodista suomalaista lohta. Lohi on puodin vakiotuote, sitä saa vakuumipakattuna joko kylmä- tai lämminsavustettuna. Kuorma Kuopiosta Saksaan tulee aina kerran kuukaudessa. Tätä kai voi kutsua jo arjen luksukseksi.

Tekisi mieli toivottaa hyvää alkavaa viikkoa, on nimittäin ihan maanantain tunnelmat. 

Kommentit (8)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos, Satu! Samoin sinulle ja teille Hollantiin! Suunnittelinkin tässä reissua muutaman viikon päähän rajan toiselle puolelle ;-) 

Johanna, Eau De Cologne

AnneH.
3/8 | 

Toivottavasti akupunktio tuo avun! Hyvä että siellä Saksassa suhtaudutaan lääkkeettömiinkin hoitomuotoihin noin positiivisesti :) 

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Toivotaan, että apua löytyy sitten jostain muustakin muodosta :-) ja se on kyllä kummaa ja hienoakin, että täällä Saksassa suhtaudutaan niin positiivisesti mm. homeopaattisiin lääkkeisiin, joita lääkärit toisinaan määräilevät :-)

Johanna, Eau De Cologne

Rva K from Twinland
4/8 | 

Onneksi oli sentään tuuri ja mies oli kotona. Kauheaa edes ajatella miten tuossa tilassa pitäisi lapsestakin huolehtia. Toivottavasti toivut pian!

Itse olen ollut kuumeessa kotona ja kokenut työssäkäyvän äidin arjen luksusta - lapset hoidossa ja itse sai nukkua lähes koko sen ajan.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos, nyt jo onneksi parempaan päin. Näissä tiloissa ei tosiaan paljoa lasta hoidella. Hyvää toipumista sinullekin, onneksi olet saanut levätä rauhassa :-)

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram