Saksa ja  satumaiset pikkukylät: Tarjolla on mielin määrin eri vaihtoehtoja jonne voi matkustaa Kölnin melua ja hälinää pakoon. Heinäkuisen punaviini-matkan jälkeen upeat maisevat jäivät mieleen kummittelemaan ja tiesin, että alueella olisi päästävä pian uudestaan. Äitini saapui Suomesta viime viikon torstaina ja olimme sopineet, että suunnataan vuorokauden mittaiselle reissulle jonnekin lähialueelle. 

Ahrin viinialue on kiehtova Moseliin verrattuna siinä mielessä, että se tuntuu olevan turisteille vielä varsin tuntematon. Alueelle löytävät ensisijaisesti lähialuiden asukkaat sekä Saksalaiset eläkeläiset. Kuuleman mukaan myös hollantilaisia, mutta tällainen suomalainen on harvoin tavattu, "eksoottinen vieras". 

Tälläkin kertaa mentiin junalla, meille kaikille tuntemattomaan Altenahrin kylään. Aloin etsimään majoitusta edellisenä päivänä ennen starttia ja vapaa majoitus sattui löytymään Altenahrista. En juurikaan ehtinyt etukäteen selvittämään millaiseen paikkaan olimme menossa, mutta luotin siihen, että kylä kertoo itse itsestään. Pääasia, että pääsin taas viiniköynösten keskelle kiipeilemään ja sain näyttää äidillekin jotain uutta. 

Seuraavassa pieni videopätkä viinitieltä:

 
 

Matkalla punaviitielle noustessa tulevat Aren linnan rauniot. Kyseisen linnan historia ulottuu 1100- luvulle. Vuoren päältä raunioiden keskeltä on muuten myös aika huikeat näkymät alas Altenahrin kylään. 

Päällimmäisenä jäi sellainen olo, kuin oltaisiin vietetty vuorokausi satukirjan sisällä. Ensi kerralla, kun tänne alueelle saavun, onkin tarkoitus sitten vaeltaa punaviinitiellä kylästä toiseen. Reitit ja vaikeustasot vaihtelevat, mutta lasten kanssakin onnistuu, sillä osa välimatkoista kylästä toiseen eivät ole kovin pitkiä (muutama kilometri). 

Kuinka paljon tuli sitten vuorokausi maksamaan tässä kylässä?

-Hotelli kolmelle hengelle aamiaisella 84 euroa (sisälsi kaupunkiveron). Jätän hotellin nimen mainitsematta, koska en voi sitä kuitenkaan suositella. 

-Junalippu meno-paluu Kölnistä Altenahriin oli 22,60 e. 

-Lounaaseen ja illalliseen meillä meni yhteensä noin 80 e. 

Olen kovin hullaantunut saksalaisiin kyliin ja mielessä on jo muutama kylä jonne olisi päästävä. Kaksi vuotta Saksassa ja alan olla näille maisemille ja saksalaiselle tunnelmalle ihan sulaa vahaa. 

Kommentit (2)

Nomadi
1/2 | 

Wow, miten mahtavia maisemia! Saksaan pitäisi kyllä palata matkustelemaan enemmän, ollaan käyty vain pikaisesti Berliinissä ja Hampurissa. Hassua, miten tuo Euroopan matkailu jää väliin, kun aina suuntaa kaukomaille... tai Euroopassa Välimeren maihin. Tämä oli kyllä inspiroiva postaus!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos! Itselläkin kyllä tulee Euroopassa aina suunnattua välimerelle, eipä juurikaan Suomessa asuessakaan Saksa kiinnostanut :-D Nyt ihan eri tavalla on silmät alkaneet aueta sille, miten upeassa maassa asunkaan.. :-)

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram