On ollut aikoja, joilloin olen ajatellut, että suomalaisille tekisi varmasti hyvää asua joskus jossain toisessa maassa. Suomen lintukotomaisuus on ärsyttänyt ja henkseleitä paukutellen olen ollut varma, etten palaisi maahan enää ikinä asumaan, kun sieltä on joskus päässyt pois. Tämä kesäloma heilautti kuitenkin ajatuksiani hieman toiseen suuntaan. Näin loman jälkeen Suomi on mielestäni todella upea ja ehkä vielä joskus voisimmekin asua siellä jälleen. 

Kaksi viikkoa kotimaassa olivat rentouttavia, aivan ihania ja kiireisiäkin. Aloitimme loman lentämällä lapsen kanssa Tukholmaan, jossa ehdimme nauttia lihapullalounaan ja nappasimme miehen töistään mukaan ja seilasimme laivalla Helsinkiin.

Vietimme Helsingissä päivän ja lensimme iltalennolla anoppilaan Rovaniemelle. Loman aikana sukuloimme mummini luona Taivalkoskella, tervehdimme äitini sisaruksia Kuusamossa ja mökkeilimme Posiolla. Rovaniemellä tapasimme ystäviä ja viimeisenä lomapäivänä nautittiin jälleen Helsingistä ja yövyimme jopa hotellissa, vaikka äitini asuukin pääkaupungissa.

Jäätelöä, makkaraa, karkkeja, suklaata, olutta, maksalaatikkoa, korvasienipiirakkaa, hirven- ja poronkäristykset sekä mustaamakkaraa. Voitte vain kuvitella, että tämän kaiken herkuttelujen jälkeen olo on turpea, eivätkä saksalaiset ruuat tunnu ainakaan juuri nyt houkuttelevilta. Vaikka kylmimpinä päivinä vettä satoi ja lämpöasteita oli vain plus 11, tämäkään ei saanut lomafiilistä alas. Me vain niin nautittiin olostamme. Lapsikin huudahti elämänsä ensimmäisellä mökkireissullaan sääskien keskellä, "Vitsit, mähän viihdyn täällä!" 

Raitis ilma, kasvokkain tapaamiset rakkaiden kanssa ja lähes päivittäiset saunomiset, ystävälliset ihmiset ja kauniit metsämaisemat. Näitä asioita kaipaan tälläkin hetkellä täällä Kölnin tunkkaisissa helteissä.

Vielä viime kesänä olin sitä mieltä, että meneehän se kesä ilman Suomen lomaakin. Nyt on toinen ääni kellossa. Ihana ja kaunis kotimaa, ensi kesänä tulemme viimeistään taas!

 

Kommentit (2)

MatkaMartta
1/2 | 

Ihana lukea positiivinen Suomi-kertomus. Itse olin vielä toukokuussa sitä mieltä, etten jaksa lähteä koko Suomeen.. tai että olisi se ehkä kivaa mutta niin kovin vaivalloista. Itselläni oli myös ihana loma-aika siellä kuitenkin. Rakkaiden näkeminen kasvotusten on aika ihanaa!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Teki hyvää omalle suomikuvalle, ettei olla vähään aikaan siellä lomailtukaan :-) Näkee asiat jälleen eri tavalla ja sai poimittua kotimaasta juuri ne parhaat palat. 

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram