Otsikko kuulostaa ehkä hieman oudolta ja sitä se myös todellisuudessa on. Olen nimittäin noutanut tyttömme pari kertaa viimeisen kahden kuukauden aikana päiväkodin läheiseltä kioskilta sen sijaan, että olisin hakenut hänet päiväkodista. Kioskilla on odottanut minua tyttö tikkarin kanssa ja kiireisen oloinen hoitaja. 

Olen aiemminkin kirjoittanut, että lapseni on useasti viimeinen lapsi päiväkodissa. Päiväkoti aukeaa aamulla kello seitsemän ja menee illalla kiinni kello seitsemän. Lapsemme aloittaa päiväkodin useasti vasta lounaan jälkeen klo 12.30 ja on siellä siihen saakka kunnes ennätän hänet hakea omien töideni päättyessä klo 18. Kello 18.30 olen kuitenkin viimeistään hakemassa.

Ensimmäisellä kerralla päiväkodin ovia nykiessä ja pimeitä ikkunoita katsellessa minulle huhuiltiin tien toiselta puolen. Oli perjantai- ilta ja kävi selväksi, että hoitajalla oli kiire omiin menoihinsa. Lapsi oli onnellinen, kun hänelle oli ostettu karkkia. Tarjouduin maksamaan karkit, mutta ei kuulemma ollut sillä kertaa tarvetta. Hoitaja vaikutti olevan tyytyväinen siihen, että oli keksinyt keinon, jonka avulla pääsee viettämään viikonloppua aiemmin. 

Tänään mennessäni lasta hakemaan, näin jälleen päiväkodin pimeät lkkunat ja lävitse vilahti kylmät väreet. "Mitä on tapahtunut?". Kunnes kurkistin kioskiin ja näin lapseni siellä jälleen tikkari kädessä. Marssin sisään ja hoitaja vaikutti olevan hieman yllättänyt, että olinkin huomannut heidät ennen kuin ennättivät kioskilta ulos. Mutta jälleen kerran lapsi hymyili tikkari kädessään ja jälleen kerran minun ei tarvinnut kaivaa kukkaroa esille. 

Kysyin lapselta hieman hampaita kiristellen kotiin lähtiessämme, että onko tämä hänelle ihan ok, että hänet viedään päiväkodista kioskille äitiä odottelemaan. Hän sanoi, ettei se häntä haittaa. Vakuuttelin lapselleni, ettei hänellä ole mitään hätää vaikka tällaisia kioski- keikkoja sattuisi jälleen tulevaisuudessa, vaikka en ollut ollenkaan varma haluanko näiden keikkojen jatkuvan. 

Oma mieli on vähän hämmentynyt. Eikö lapsen kuuluisi olla päiväkodin aukioloaikana päiväkodissa? Ja voiko tällaiseen mitään sanoa? Ja onhan se totta, että päiväkotimme on hieman omalaatuinen, mutta missä menee raja? 

Toisaalta kyseinen hoitaja on yksi lapseni suosikeista ja ihana ja luotettavakin. Tosin en hänen käsiinsä uppoavaa laivaa jättäisi. En haluaisi naputtaa ja valittaa turhasta. Onko tämä ongelma vai hauska juttu.. En oikein tiedä. Eniten tässä ehkä ottaa päähän se, että minua ei ole etukäteen informoitu ennen kioskille siirtymistä. 

Mitä mieltä olette? Noutaisitteko lapsenne mielellään kioskilta päiväkodin sijaan? 

Kommentit (15)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kyllähän tämä omaan suomalaiseen korvaani (ja mieleeni) kuulostaa aivan hullulta, mitä enemmän asiaa makustelen...

Johanna, Eau De Cologne

Vierailija
2/15 | 

Voisin hakea kioskilta ,maassa maan tavalla. , mutta toi tikkarijuttu on vähä eri asia , mitä jos lapsella ois hirveesti reikiä ja lapsi sais vain sokeritonta karkkia ,kai sitä karkin suhteen pitäis ainakin kysyä ?!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Tämä ei ole maan tapa, eikä edes meidän päiväkodin. Kyse on hoitajan omasta ideasta. Mutta totta on, että karkkia täällä kyllä rouskutetaan liian huolettomasti. Sitä on tarjolla meilläkin päiväkodissa toisinaan, ilman että vanhemmilta kysytään. Lapsille muutenkin jaellaan makeisia huolettomasti. 

Johanna, Eau De Cologne

opettaja
3/15 | 

Tikkarit ovat tässä mielestäni se pienempi ongelma. Suurempi ongelma on tapaturmavakuutus Gemeindeunfallversicherung, joka on hyvin tarkka.  Päiväkotilapsilla  ja koululaisilla on Saksassa kunnan/kaupungin puolesta tapaturmavakuutus päiväkodissa/koulussa ja matkalla sinne. Kannattaisi ottaa puheeksi vakuutusasia  päiväkodin kanssa. Kioskilla poikkeaminen käsittääkseni  katkaisee vakuutusturvan. Ei tarvitse olla sen suurempi onnettomuus kuin että lapsi litistää sormensa koskin ovan väliin tai lyö nenänsä ja polvensa verille kaatuessaan, ja joudut käymään lääkärissä.  Siitä alkaa sitten "pompottelu" oman  sairausvakuutuksesi ja kunnallisen tapaturmavakuutuksen välillä, kun kumpikaan ei halua maksaa pienintäkään hoitokulua. Etsitään ja selvitetään syylllistä, eikä se ole lainkaan miellyttävää asianomaisille. Lapsesi hoitaja tarkoittaa kaiketi hyvää, mutta ei ehkä ole ajatellut asiaa vakuutuksen kannalta. Et loukkaa ketään, jos  tiedustelet päiväkodista  vakuutusasiaa. Minulle sattui niin, että poikani opettaja oli vienyt hänet omalla autollaan pari kertaa koulusta kotiinsa leikkimään lastensa kanssa ja soitti vain minulle, että  saan hakea. Opettaja oli omavaltainen ja vaikealuonteinen. Annoin ystävällisellä äänensävyllä  ukaasit, että minä kyllä sitten puristan hänestä asianajajan avulla oikeudessa joka ikisen euron vahingonkorvausta irti, jos lapselleni  tapahtuu jotakin  matkalla. Sen jälkeen ei sitä omavaltaisuutta tapahtunut.

Kata/Edustusrouva
4/15 | 

Kuulostaa mun korviini hyvin oudolta ja huolestuttavaltakin. Olen itse sillä linjalla, että kaikista lapsiini liittyvistä poikkeusjärjestelyistä pitää keskustella kanssani etukäteen. Tuo on jo sen verran erikoinen ratkaisu, että minua mietityttäisi mitä seuraavaksi... Tietääkö päiväkodin johto kioski-tikkari-hetkistä?

Mari / Mrs Karlsson
5/15 | 

Meillä kävi kerran niin täällä Tukholmassa, että liikenneruuhkien takia ei ehditty hakemaan lasta sulkemisaikaan mennessä ja mies oli ehdottanut hoitajalle, että tämä voisi ottaa lapsen mukaan koska asuu samalla suunnalla kuin me. Hoitaja ei siihen suostunut koska jos sattuu jotain matkalla niin vakuutus ei korvaa. En ollut aikaisemmin tuota vakuutuspuolta tullut edes ajatelleeksi mutta näinhän se tietysti on. Joten ei todellakaan hyvä, että lapsen kanssa kioskilla odotellaan. Eikä varsinkaan tikkari suussa :-D

Tn
6/15 | 

Myöskään Suomessa lasta ei saa kuljettaa mihinkään ja mitenkään ilman lupaa. Vakuutus tulee siinäkin vastaan. Ei hyvä juttu tuollainen kioski-odottelu.. Jos vaikka jää auton alle katua ylittäessä, on seuraus iso.. Jätät lapsen hoitohenkilöstön vastuulle ja maksat siitä että toimitaan sopimuksen mukaan ja hänet on vakuutettu.

Vierailija
8/15 | 

Asumme Wienissä ja ei siis täälläkään saa kuljettaa lasta mihinkään hoitopaikasta ilman lupaa - vakuutuksesta puhumattakaan. Ilmoittaisin joka tapauksessa tästä asiasta. Minulle tämä olisi kyllä jo syy siirtää lapseni toiseen päiväkotiin.?

Vierailija
9/15 | 

Jos minä maksaisin siitä, että lapseni leikkii turvallisessa ympäristössä koulutetun hoitajan kanssa, niin en olisi ollenkaan tyytyväinen siihen, että todellisuudessa lapseni hengailee kioskilla ilman järkevää tekemistä. 

Hlj
11/15 | 

Joulussa on parasta lumisissa maisemissa ulkoilu, lämmittely ja tunnelmointi tunnelmavaloissa, mielellään vieläpä hyvässä seurassa leppoisasti oleskellen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram