Nyt on aihetta todellakin tuulettaa! Lapsen päiväkodin vaihdos on sujunut ongelmitta ja kaikki on mennyt uskomattoman helposti. Olen hämmästynyt, onnellinen ja äärimmäisen kiitollinen. Kulunut ensimmäinen viikko uuden päivänkodin kanssa, on saanut itseni havahtuneeksi siihen, että toisinaan täällä Saksassakin osataan ja osataankin todella hyvin! Ja tässä tapauksessa kunnia menee nyt lapsen huikealle uudelle päiväkodille. 

Aamumme ei enää ala kysymyksillä: "Eihän tänään tarvitse mennä päiväkotiin, kuinka monta tuntia olen siellä tänään ja montako päivää on viikonloppuun?. Lapsi sen sijaan kysyy innokkaana aamuisin, joko lähdetään? Päiväkotiin hän tekee itse eväät mukaan, sillä heillä on tapana aamuisin kokoontua syömään ryhmittäin ja jokainen tuo silloin mukanaan kotoa leivän, ehkä kasviksia ja juomapullon.

Olen saanut tavata päiväkodin muita vanhempia ja yhteishenki tuntuu olevan positiivinen. Meiltä kysellään paljon Suomesta ja myös siitä, missä päiväkodissa lapsi on aiemmin ollut. Aamuisin ja iltapäivisin vastassa on toisten vanhempien hymyilevät kasvot ja sanoinkin eilen suomalaiselle ystävälleni, että en olekaan näin aidosti ystävällisiä saksalaisia aikoihin tavannut! Toki päiväkodin luonne on sellainen, että joukkoon on haettu perheitä, jotka ovat valmiita toimimaan päiväkodin hyväksi myös vapaa-ajalla ja tämä tällainen on varmasti karsinut joukosta nirppanokkaisimmat. 

Miten tämä vaihdos on sitten vaikuttanut lapseen? Positiivisten puheiden lisäksi hän on äärimmäisen tyytyväinen, rauhallinen ja onnellinen. Lapsestamme on viikossa tullut vapautuneempi ja uskallan jopa väittää, että itsevarmempi. Toiset lapset ovat ottaneet hänet hienosti joukkoon mukaan eikä häntä ole jätetty ulkopuolelle. Tunnen jopa hieman huonoa omaatuntoa siitä, että pidimme lapsen vanhassa päiväkodissa kaksi vuotta, emmekä hakeneet hänelle uutta paikkaa. Mutta parempi kai myöhään, kuin ei milloinkaan.. 

Olen viimeiset päivät kiitellyt päiväkodin henkilökuntaa ja kehunut sitä, miten näin lyhyessä ajassa voi tapahtua lapsessa näin suuri ja erittäin positiivinen muutos. Käsittämättömän hienoa, ei voi muuta sanoa. 

Kommentit (4)

Satu / hollanninsuomalainen
2/4 | 

Kiva kuulla! Mä oon vielä ihan tuore näissä päiväkotiasioissa ja kaikki jännittää vielä - ajatella, että niissä on noin suuria eroja! Kyllä sellainen lämmin ilmapiiri on tosi tärkeä, ihan niin kuin omalla työpaikallakin.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Ero on kyllä pöyristyttävä, näin kun jälkikäteen mietin. Hui! Nyt osataan kyllä arvostaa ja olla onnellisia tästä :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram