Maanantai, kahvia ja kurkkuvoileipää. Rutiini, joka toistuu joka arkiaamu. Edellä mainittujen lisäksi myös suomalaiset nettilehdet ja Facebook kuuluvat tähän yhtälöön. Ilman näitä kaikkia yhdessä koneisto ei käynnisty. Lapsen koneisto herätellään Disney -kanavalla ja meidän vielä heräillessä on mies jo lähtenyt töihin. Suomessa tämän perheen arki oli ja olisi toisenlaista; lapsi olisi jo päiväkodissa ja me vanhemmat omissa töissään. 

Kyllä, oma arkeni on hyvinkin toisenlaista kuin viime vuonna. Viime vuonna minulla oli vakituinen virka sosiaalialalla, tällä hetkellä olen työtön tai oikeastaan saksalaisittain ilmaistuna hausfrau. Kun perustin tänne pankkitilin, merkittiin papereihini ammattini kohdalle "hausfrau".

Mieheni työpäivä täällä on pidempi kuin Suomessa ja oma työni koostuu pääasiassa lapsen viemisestä päiväkotiin ja harrastuksiin. Tiskaaminen, pyykkääminen, siivoaminen, kokkaaminen & ruokaostokset.. Raskastako?  Ei toki. Nämä samat asiat tein Suomessa työelämässä ollessani. Tai oikeastaan nämä asiat tehtiin yhdessä miehen kanssa. Mikäli olisin täällä tällä hetkellä "oikeissa töissä", pitäisi meidän todennäköisesti palkata henkilökuntaa kotia ja arkirutiinia pyörittämään. Saksassa oma kotiäitiys tuntuu luontevalta, Suomessa en tähän pystyisi. 

Kaikkien luettelemieni työtehtävien lisäksi koen, että arkeni on sosiaalisesti äärimmäisen rikasta. Onnekseni olen löytänyt samassa tilanteessa olevia suomalaisia ystäviä, joiden kanssa tapailla kesken kotitöiden. Ilman heitä olisi ollut hankalampi sopeutua hausfrau- elämään. Väillä iskee ikävä suomalaiseen työelämään; itse sosiaalityöhön, työelämän sosiaalisiin tilanteisiin, työkavereihin ja omaan palkkapussiin. 

Elämä on kuitenkin tässä ja nyt. Olen onnellinen, että teimme hypyn kohti uutta ja tuntematonta. Olen onnellinen, että saan elää erilaista arkea toisessa maassa. Vaihtelu virkistää. 

Kommentit (1)

TeijaK
1/1 | 

Olet niin oikeassa. Saksassa kotiäitiys oli niin luontevaa. Täällä Suomessa siihen liitetään aivan toisenlaisia mielikuvia. Työtä aloin itse kuitenkin vauvavuosien ja viiden kotivuoden jälkeen kaipaamaan. Ja hieman tasa-arvoisempaa vastuuta kodista ja lapsista..?. Harmillisesti Johannan butiikki juuri vasta lähtiessämme alkoi rekrytoimaan ?. Ehkä olisimme vielä siellä ?.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram