"Joko saan antaa isille kortin?", on tyttäremme kysynyt useamman päivän ajan. Suomikoulussa askarreltiin jokin aika sitten isänpäiväkortit ja hän on odottanut päivää, jolloin sen saisi antaa. Vihdoin tänään aamulla koitti h-hetki. Sai laulaa, esitellä kortin ja kantaa lahjan sänkyyn. Isänpäivän lisäksi olemme tänään juhlistaneet myös mieheni parin päivän päästä olevia synttäreitä. 

Parempaa päivää ei olisi näille tuplajuhlille voinut sattua. Aurinko paistoi ja lämpömittarissa oli +18. Lounastamaan pystyi terassilla ja puistossa sai nauttia marraskuun lämpimästä säästä tuntitolkulla. Meidän lähipuisto on tällä erää aika satumainen. Lehdet ovat pääosin maassa ja kastanjoita ei tipahtele enää päähän. Värien loisto on kuitenkin uskomattoman kaunis. 

Meille on itsestään selvyys, että vietämme täällä isänpäivää samaan aikaan kuin Suomessakin. Saksassa isänpäivä on hieman erityylinen ja se on helatorstaina. Päivää ehkä pikemminkin voisi nimittää miestenpäiväksi. Silloin täällä on tapana lähteä retkelle miesporukalla oluet ja makkarat mukana, eikä tällä ole mitään tekemistä sen kanssa millaiseksi itse miellän isänpäivän. 

Ihana ja juhlallinen sunnuntai on ollut myös hieman haikea sunnuntai. Olen mielessäni palannut lapsuuteen, muistellut edesmennyttä isääni ja lapsuuden tähtihetkiä esimerkiksi juuri isänpäivänä. Kuinka tärkeää olikaan nousta ennen vanhempia, keittää kahvia ja saada viedä aamiaista sänkyyn. Kaava, joka toistui joka isän- ja äitienpäivä. Sen lisäksi, että oli toisen vanhemman juhlapäivä, oli tämä päivä myös pienelle lapselle juhlallinen juuri näiden tärkeiden perinteiden vuoksi.  

Olohuoneestamme kuuluu naurua ja kiljahtelua. Tyttö ja hänen isänsä pelaavat, kuuntelevat musiikkia ja kinastelevat kappalevalinnoista. Aurinko on laskenut ja ulkona on pimeää. Takana on jälleen yksi elämänmakuinen sunnuntai.  

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram