Perjantaina oli mieheni viimeinen työpäivä saksalaisen yrityksen palveluksessa ja tänään hän aloittaa työt Ruotsissa. Saattelimme hänet eilen matkaan ja jäin miettimään:

Jos olisimme valinneet toisin, olisi muuttokuormamme lähtenyt jo viime viikolla Tukholmaan ja tällä erää purkaisin laatikoita ja laittaisin uutta kotiamme kuntoon.

Olisin kyyneleet valuen hyvästellyt Kölnin ystävät, joista lyhyessä ajassa on tullut tärkeitä ja läheisiä. Olisimme sopineet, että koitamme nähdä mahdollisimman pian jossain päin Eurooppaa ja että pidämme paljon yhteyttä. Haikein mielin olisin jättänyt ihanan työni ja työtoverit taakseni. Suomiyhteisöä myös kaipaisin, niin lämminhenkinen ja upea joukko meitä suomalaisia täällä on!

Jos olisimme valinneet toisin, olisi lapsemme joutunut uuteen päiväkotiin, luomaan uusia ystävyysuhteita ja kohtaamaan uuden kielen. Hänen olisi pitänyt myös hyvästellä hänelle joukko tärkeitä ihmisiä: Kaverit, lastenhoitaja, päiväkodin henkilökunta, uima-ja tanssikoulun opettajat. Sekä liuta muita aikuisia, joihin hän on hiljalleen kiintynyt.

Jos olisimme valinneet toisin, olisimme lähempänä Suomea ja sukulaisia, sekä siellä olevia ystäviä. Todennäköisesti näkisimme heitä nykyistä enemmän ja saisimme ehkä Suomesta lyhyen välimatkan vuoksi enemmän vieraita.

Tukholmassa aloittaisimme kaiken jälleen alusta. Koti, ihmissuhteet, työt ja kaupunki olisivat uusia. Jos olisimme valinneet toisin, olisi elämässä paljon uutta, jännittävää mutta myöskin vaikeita asioita kohdattavana.

Jos olisimme valinneet Kölnin sijasta Tukholman kotikaupungiksemme, voisinko rakastua tähän yhtä paljon kuin Kölniin tai kenties vielä enemmän?

Jos olisimme valinneet toisin, olisimmeko perheenä yhdessä enemmän? Sitä emme voi tietää, sillä mieheni uusi työ on liikkuvaa, eikä hän työskentele ainoastaan Tukholmassa. Lapsi joutuisi mahdollisesti kuitenkin tottumaan siihen, ettei isä ole niin paljoa kotona.

Olen onnellinen, ettemme valinneet toisin ja lähteneet tällä erää Tukholmaan. Elämässämme pyörähti tänään käyntiin uudenlainen arki, joka on meidän näköisemme ja juuri sellainen kuin itse haluamme.

Kommentit (10)

Ansku BCN
1/10 | 

Näitä asioita minäkin mietin toisinaan. Mitä jos olisimmekin muuttaneet Barcelonan sijaan lähelle Zurichia? Mitä jos olisimmekin muuttaneet Ranskasta takaisin Suomeen heti kolmen vuoden jälkeen, kuten oli tarkoitus, sen sijaan, että jäimme ulkomaille 14 vuodeksi, joka jatkuu edelleen? Mitä jos emme olisi lähteneet ulkomaille ollenkaan? Valintoja on aina hiukan hankala tehdä, mutta kai me olemme ihan hyvät valinnat tehneet loppujen lopuksi, ainakin olemme koko perhe tyytyväinen :). www.anskubcn.com

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Elämässä parasta on se, että voi tehdä juuri omannäköisiä ratkaisuja. Me mietimme myös, että olisimmeko tässä vaiheessa muuttaneet takaisin Suomeen.. Mutta sekään ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta..
Kiitos kivasta kommentista :)

Johanna, Eau De Cologne

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
2/10 | 

Kaikissa isoissa päätöksissä tuppaa olemaan monta puolta! Joka kohdassa sitä varmasti tekee päätökset parhaan kykynsä ja viisautensa mukaan. Ja sitten taas joskus seuraavia päätöksiä! Mukavaa oloa teille edelleen siellä eteläisemmissä maisemissa!

S
3/10 | 

Me olemme juuri näinä päivinä valinneet toisin ja lähteneet koko perheellä taas uuteen. Ja niinpä mietin samoja asioita kuin sinä, mutta päinvastoin: entä jos olisimme jääneet? :)

Vierailija
5/10 | 

Minä olen asunu Tukholmassa 30v, viihdyn tosi hyvin , ikinä ei ole tekemisen puutetta ja Tukholma on kaunis ja siisti kaupunki. Mutta en suosittele Tukholmaan muuttamista , ihmiset tosi stressaantuneita, epäystävällisiä varsinki arkielämässä. Joka vuosi kun käyn Vaasassa niin ihmettelen ihmisten ystävällisyyttä ja rauhallisuutta .

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, Tällä erää toivonkin, että jäisimme Kölniin pysyvämmin. Tukholma on kyllä kaunis kaupunki, mutta rento kölniläinen elämänmeno kiehtoo. Vaikka toki täälläkin omat huonot puolensa on..

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram