"Mitä minä laittaisin päälle?" Kuulun siihen naisjoukkoon, joka ei hirveästi pähkäile vaatetuksensa kanssa. Kaapista yleensä löytyy jotain ja se saa kelvata. Jostain syystä olen kuitenkin päässäni muutaman viikon pyöritelly tätä ongelmaaa: Miten pukeudun tämän vuoden karnevaaleihin?

Kölnin kuuluisat karnevaalit starttaavat torstaina kello 11.11 ja minulla ei ole vielä hankittuna asua tälle vuodelle. Viikon kestävä karnevaalihulina saa pään pyörälle ja mielen hieman lapsenomaiseksi. Enpä olisi vuosi sitten uskonut, että hullaannun tästäkin kölniläisestä tavasta. Kölniläiset itse juhlivat ja pitävät hauskaa viikon ajan. Toiset ottavat jopa lomaa töistä voidakseen täysillä nauttia karnevaaliviikosta ja toiset ovat taas töissä karnevaaliasut päällä.

He, jotka tykkäävät juhlia karnevaaleja, satsaavat asuihin ja pukeutumiseen ihan tosissaan. Kaupat pullistelevat asuja, peruukkeja ja kasvomaaleja. Suurin osa kölniläisistä kauppiaista onkin sitä mieltä, että joulun jälkeen ennen karnevaaleja on turha odottaa suurta myyntiä (jollei ole kysymys karnevaalikrääsästä), koska ihmiset haluavat kuluttaa rahansa karnevaalihullutuksiin. 

Viime vuonna sain pukeutua kahteen eri asuun. Hankin itselleni punahilkkamekon viittoineen ja peruukkeineen (en tiedä miksi). Ja koska osallistuimme lapsen kanssa suomalaisen seurakunnan kanssa karnevaali- tiistain kulkueeseen, pukeuduimme yhdessä ryhmänä kaloiksi. Kaapissani on jo siis kaksi karnevaaliasua, mutta eihän sitä samoihin asuihin voi pukeutua. Jotain muuta on keksittävä! Enää huominen aikaa metsästää tämän vuoden täydellistä asua.

Toisaalta on hyvä, että olen myöhässä asun hankinnassa: Suurin osa karnevaaliasuista ja peruukeista on huomenna erittäin hyvässä alennuksessa. Alan nimittäin hiljalleen omaksua myös tätä saksalaista tapaa pihistellä kaikessa mahdollisessa.  

Ai niin, mitä nämä karnevaalit sitten käytännössä tarkoittavat? Omasta mielestäni nämä bakkanaalit muistuttavat Suomen penkkareita, mutta ovat vain miljoona kertaa suureellisemmat. Kölnissä yli kymmenen vuotta asunut suomalainen ystäväni kuvaili asian mielestäni hyvin: "Tämä on keskiajalta lähtöisin oleva katolinen perinne, jota kutsutaan myös narrijuhlaksi. Eli narrit ovat keskiajalla matkineet ja tuoneet esille satiirisesti maailman menoa ja poliittisia asioita. Nykyäänkin karnevaalikulkueissa tuodaan esille näitä samoja asioita. Karnevaalit on viikon  kestävä hassuttelu- ja hauskanpitoputki aina kuusi viikkoa ennen pääsiäistä. Lähes joka kaupunginosassa on omat kulkueet ja lapsille heitellään runsaasti karkkeja ja naisille kukkia."

Nähtäväksi jää siis, tuleeko minusta tänä vuonna noita, jänis, perhonen, merirosvo, hippi, porkkana, jääkarhu tai jokin Star Wars - hahmoista? 

Kommentit (2)

AnneH.
1/2 | 

Mäkin haluaisin juhlia noita karnevaaleja!! Täytynee ajoittaa joku reissu sinne suuntaan tuolle viikolle :) 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram