Vietin juuri viikonlopun Suomesta saapuneen ystäväni kanssa ja katselin itsekin Kölniä hieman turistin silmin. Ennen ystävän saapumista suunnittelin mitä tekisimme ja mitä kaikkea täällä kannattaisi nähdä. Teemme saman pohdinnan oikeastaan joka kerta kun joku ystävistä tai sukulaisista tulee kylään. Suurin osa vieraistamme ei ole koskaan käynyt Kölnissä ja näin ollen räätälöimme ohjelman jokaisen kiinnostusten mukaan.  

Köln on Saksan neljänneksi suurin kaupunki ja asukkaita täällä on noin miljoona. Kaupunki on Reinin alueen taloudellinen, kulttuurinen ja historialllinen pääkaupunki. Näkemistä ja tekemistä on jokaiseen makuun. Jalkapalloa, Kölschiä (kölniläistä olutta), shoppailua, hyvää ruokaa, kävelyitä joen varrella ja vanhassa kaupungissa. Yöelämää, tuomiokirkon ihailua, museoita ja eläintarha.  

 

(Kölnin tuomiokirkko iltahämärässä) 

Ostoskaduista oma suosikkini on pääkuvassa oleva Ehrenstraße. Liikkeistä täältä löytyvät muun muassa Sisley, Peak Performance, Maison Scotch, Ben Sherman store, & Other Stories, Fred Perry ja American Apparel. Ostoksille voi toki hyvin mennä myös Breite Straßelle tai suositulle Schildergasselle, josta löytyvät isoimmat vaatemerkit ja tavaratalot. Sympaattisin ostos- ja ravintola alue on keskustan tuntumassa oleva Belgisches Viertel - Belgialainen kortteli. Belgialainen kortteli on täynnä pieniä putiikkeja ja erilaisia ravintoloita. 

 

(Ihana putiikki Tausend fliegende Fische, Roonstraße 16)

 

Kahviloita, leipomoita ja ravintoloita Kölnissä riittää lukematon määrä. Itse tosin kaipaisin enemmän aasialaista ravintolatarjontaa. Italialaisia, saksalaisia ja turkkilaisia ravintoloita on paljon. Yksi meidän suosikeista on keskustan lähellä yhdellä Kölnin turkkilaisalueista sijaitseva Doy Doy Palast, osoitteessa Weidengasse 71. Jos haluaa illallistaa hyvin, suosittelen ravintoloita Belgischer Hof (Brüsseler Str. 54) ja Lütticher (Lütticherstr. 12). Kahteen viimeisimpänä mainittuun kannattaa tehdä pöytävaraus ainakin viikonloppuisin. 

 

(Funkhaus on lounaspaikkana mitä mainioin! Sijaitsee osoitteessa Wallrafpl. 5)

 

Ainoa asia jonka Kölnistä tiesin ennen ensimmäistä visiittiä, oli tuomiokirkko. Maantieteellinen sijainti piti tarkistaa Saksan kartasta ja googlettaa millaiseen kaupunkiin nyt olimmekaan elämää lähdössä rakentamaan. Saavuimme tuntemattomaan, joka nyt on kotimme.  

Tänään ihmettelen, mikseivät suomalaiset matkustaisi tännekin yhtä innokkaasti kuin esimerkiksi Berliiniin. Suoria lentoyhteyksiä ei Helsingistä ole, mutta mielestäni tänne pääsee kuitenkin matkustamaan kätevästi. Esimerkiksi Finnair lentää Düsseldorfiin, josta on noin puolen tunnin junamatka Kölniin ja Lufthansa tarjoaa lento- junapakettia Frankfurtin kautta. Tervetuloa sympaattiseen Kölniin!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat