Lokakuun kunniaksi ja kesähelteiden ollessa historiaa, sain palata rakkaan harrastuksen pariin: Karjalanpiirakoihin. Viime vuoden joulukuussa, kun asumista Kölnissä oli takana kolme kuukautta, aloin tuntea pistävää Karjalanpiirakka- ikävää. Ehkä joskus kotitaloustunnilla näitä oli leivottu, mutta muuta kokemusta minulla ei ollut. Päätin siis opetella, vailla parempaakaan tekemistä.

Ohje menee suunnilleen näin:

3dl dunkel roggen mehl ( ruisjauho)

1,5 dl weizen mehl (vehnäjauho) 

Salz ( suola) maun mukaan

1 dl wasser (vesi) + riisin keittoon oman mielen mukaan 

1 lt milch (maito) 

250 g butter (voi) 

2 dl milchreis (puuroriisi) 

2 rkl rapsöl (rypsiöljy) 

Valmista ensin puuro, anna jäähtyä. Laita taikinakulhoon vesi, suola, molemmat jauhot ja rypsiöljy. Sekoita. Itselläni ei ole piirakkapulikkaa, joten levitän taikinapallot käsin litteiksi letuiksi ruisjauhotetulla alustalla. Laita lätyt pellin päälle ja reilu teelusikallinen puuroa. Sitten rypytys ja piirakoiden paisto 250 'astetta, 15 min. Tämän jälkeen maito-voisulassa kasto ja ovat valmiita. Ohje on aika ylimalkainen, mutta toimii.

Nämä omat leivonnaiset on niin hyviä, ettei ainakaan tarvitse Suomesta karjalanpiirakoita kuljettaa. Guten appetit!

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram