Aamulla herätessä vähän hymyilytti. "Hyvää kihlajaispäivää meille!", kajautin miehelleni ja tunsin oloni nostalgiseksi palatessani mielessäni tähän päivään vuosien taakse. Karkauspäivänä vuonna 2008 kosin elämäni miestä. Oltiin ehditty olemaan yhdessä muutama tapahtumarikas vuosi miehen ulkomaanvaihtoineen ja yhteisen asunnon ostoineen. Minulla oli kiire naimisiin, olin hulluna rakkaudesta ja halusin saada sinetin pikaisesti yhteiselle loppuelämälle. Maalailin yltiöromanttisia kuviteltelmia siitä, kuinka ruusunpunaista ja täydellistä elämämme tulisi olemaan. 

Tänään istutaan aamupalalla koko perhe ja katselen tädiltäni saamaa voiveistä, jossa lukee "Arkirakkaus". Naurahtaen totean miehelleni, että tänään en ehkä häntä niin kiihkomielisesti kosisi. Ajatus naimisiinmenosta prinsessahäineen ei olisi enää se päällimmäinen unelmani ja tavoite, jota kohden tulisi pyrkiä. Unelmani ja toiveeni elämän suhteen kahdeksan vuotta myöhemmin ovat hieman erilaisia. 

Rakkaus on muuttanut muotoaan kymmenen yhteisen vuoden aikana ja vaikka siitä on tullut arkisempaa, on siitä tullut paljon parempaa. Tunnen mieheni paremmin, elämämme yhdessä on hyvää ja tasaista. Rakastan häntä tänäänkin ja olen kiitolinen yhteisistä vuosista ylä- ja alamäkineen. Rakkaudesta on tullut armollisempaa. 

"Äiti, ettehän mene sitten tänään minnekään?", lapsi kysyy huolestuneena, kun kerron juhlapäivästä. "Voidaanko sitten leipoa kihlapullia?", kysyy lapsi toiveikkaana, kun olen vastannut, että tänään on kuitenkin ihan tavallinen maanantai eikä erityistä ohjelmaa olisi tiedossa. Lupaan, että leivomme ja voidaan juhlan kunniaksi laittaa leivonnaisiin kermavaahtoa ja hilloa. 

Elämä on parasta juuri tässä ja nyt. Rakkaus on läsnä arjen yhteisissä hetkissä. Ruusunpunaiset unelmat hymyilyttää. 

Kommentit (6)

j / Lempipaikkojani
1/6 | 

Ihanaa kihlajaispäivää ja rakkaudentäyteistä elämää teille jatkossakin! Me olemme olleet nyt yhdessä reilut 16 vuotta ja allekirjoitan sanasi arkirakkauden puolesta. Vaikka välillä kaiholla muistelenkin suhteemme alkuaikojen huumaa, ei se korvaa päivittäistä arkista rakkautta, elämän jakamista toisen ihmisen kanssa. Toivon todella, että saan viettää koko lopun elämäni mieheni rinnalla :)

Tati Vihreä Crafts

Arkirakkaus on tosiaan hyvä ilmaisu, samoin kihlapullat! Kihlajaispäivälle tulee jotenkin enemmän merkitystä, kun se on niin harvoin. Onnea teille!

Vierastelija
3/6 | 

Arkirakkaus on parasta rakkautta, sen alkuhuuman jälkeen. Ja se arkirakkaus kantaa pitkälle. Hyvä kirjoitus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram