Ah, niin ihanaa! Kevät on täällä! Mielestäni se on oikeastaan ollut täällä jo pidemmän aikaa. Mutta varma merkki kevään saapumisesta olivat allergiaoireet, jotka puhkesivat miehelläni helmikuun alussa. Talvea täällä ei tänä vuonna käytännössä ollut ollenkaan, tai ei ainakaan sellaista talvea jonka suomalainen talveksi mieltää. Lunta näin taivaalta satavan kerran, pakkaspäiviä (jopa -8 astetta) on ollut muutama. 

Päivä on pidentynyt ja valoa riittää aamu kahdeksasta melkein kuuteen saakka illalla. Suomeen verrattuna tämä tuntuu niin luksukselta! Suomen talvessa ihanaa on lumi, mutta muuten en kaipaa kovia pakkasia tai pimeyttä. Aurinko ei toki täälläkään aina paista ja tulevalle viikolle on luvattu ainoastaan sateita. Mutta kunhan on valoisaa, niin sateistakin selvitään! 

 (Nämä sipulit ovat tarjolla meidän ruokakaupassa)

Parvekekin pitäisi saada uuteen uskoon, sillä luulenpa, että kohta siellä jo kahvitellaan! Kevääseen itselleni aina kuuluu pieni kasvien kanssa puuhastelu (oikeammin uusien hankinta). Tosin olen niin auttamattoman huono kasvien kanssa, että syksyllä hankitut talvikasvit kokivat aika nopeasti kuoleman. En oikein tiedä mitkä olisivat sitten tällaiselle kasvitumpelolle oikeat ja helpot kasvit parvekkeelle? Sisätiloissakaan ei meillä oikeastaan menesty kuin leikkokukat. 

Tänään kuitenkin rohkeasti hankin kevään ensimmäisen kukan, orkidean. Katsotaan miten tämän kanssa käy. Auringon paistaessa ikkunasta sisään, tekee mieli vielä toivottaa oikein hyvää alkanutta kevättä!

Kommentit (18)

Saana
3/18 | 

Onpa ihanan keväistä! Skotlannissa koetaan takatalvea (hyi pakkaset!), mutta tuo lisääntynyt valo on kyllä niin luksusta. Näkyykö kevät muuten jo katukuvassa kuten pukeutumisessa tai muussa? 

Terhi / Muru Mou
4/18 | 

Hassua ajatella, että siellä on jo kevät! Olen ollut kolme kuukautta poissa Euroopasta, ja palaan kotiini Kööpenhaminaan ylihuomenna. Ja toivon, että siellä on vielä talvi! Lunta tuskin kuitenkaan enää on, mutta kunhan on edes kylmä :D

Saija
5/18 | 

Kevat on munkin ehdoton lemppari. Alottelin myos vahan kevatkylvoja mutta saa nahda olinko niiden kanssa jo myohassa. Oikein ihanaa ja aurinkoista kevatta :)

Avletto
6/18 | 

Ohhoh, onkos hyasintti siellä suosittu kasvi muulloinkin kuin joulun aikaan. Ehkä me täällä pohjan perukoilla emme  näe laajemmin. Toisaalta teillähän ne hyasintit voi laittaa tähän aikaan terassille ja rappupieleen ulos. Ikään kuin siirtymävaiheeksi puutarhan sipulikukkakauteen. Hyvin sen orkidean kanssa menee kunhan vaan et "hoida" hengiltä  :) Sumupullo riittää.

lena / londona and beyond
7/18 | 

Voi kevät! Välillä tulee olo että jes, se tosiaan on täällä. Mutta sitten harmaus palauttaa aina maanpinnalle :D Vielä en ole käynyt nauttimassa kahvikupillista ulkona terassilla, pitäisi joku päivä ehdottomasti ottaa tavaksi kun aurinko vähän pilkottaisi. Elämän pikku luksusta, ehdottomasti. Tulisi vaan se kevät ihan kunnolla nyt (lämpötilat!) niin pääsisi ulkoilemaan kunnolla. Sade ahdistaa :D

Martta / Martan Matkassa
8/18 | 

Voih! Minäkin odotan että pääsen kevään ensimmäisille kukkaostoksille ja tiukkaa tekee että maltan mennä ostoksille vasta lomien jälkeen. Minulla vähän sama vika kuin sinulla tuossa kukkien hoidossa, mutta Ilokseni huomasin juuri että kukkieni haustausmaasta alkaa nousta versoja. Kannatti siis nakata ne kuolleet kukat roskiksen sijaan vielä mullan alle... Mukavaa keväänodotusta!
martanmatkassa.blogspot.fi

Oili / Ajatuksia Saksasta
9/18 | 

Mä en ole kyllä oikein vielä sisäistänyt tätä keväthommaa tästä harmaudesta johtuen. Vaikka näkyihän meillä siis jo ekat silmutkin, eli kyllä se sieltä tulee! Mut jotenkin kun täällä ei perinteisesti tota talveakaan ollut lainkaan, tarvitsen rehellistä auringonpaistetta kevätfiilikseen pääsemiseksi. Ensi viikoksi lupasivat onneksi ainakin yhden aurinkoisen päivän, jes!

Meeri / Lapasesta lähti
10/18 | 

Voi nyt iski pieni kateus. Pitikin lähteä sieltä Keski-Euroopasta juuri helmikuuksi tänne Suomen loskaan... Saksan ja näemmä Wieninkin talvet ovat kyllä suomalaiselle vähän merkillisiä pidennettyjä syksyjä, mutta kyllä sen hinnan on valmis maksamaan, kun kevät koittaa pari kuukautta aiemmin.

Paljon onnea viherpeukalointiin! Ehkä näissäkin asioissa harjoitus tekee mestarin? :)

Mrs Finntastic
11/18 | 

Meillä täällä Englannissa myös miehellä ja pojalla puhkee allergiaoireet jo helmikuussa! Oli tottumista siihen ja veinkin pojan lääkäriin muutama vuosi sitten kun en tajunnut että niin aikaisin keväällä  alkaa! Odotan innolla että säät lämpiävät ja pääsen puutarhaan istumaan!

-K- / Kuulumisia Kataloniasta
13/18 | 

Mä en ole uskaltanut hankkia orkideaa, vaikka ovat niin kauniita, kun pelkään, että tapan sen! :D Piteneävät päivät ilahduttaa myös Espanjassa, me asutaan vuoristossa osa viikossa (osa viikossa rannikolla) ja talvella aurinko jää vuoren taa piiloon, joten meillä on pari kuukautta niin ettei aurinko paista suoraan pihaan. Sade on täällä myös kaivattu kaveri kuivuuden takia, mutta tokikaan se ei ole kiva jos liikaa sataa. 

anna milano
14/18 | 

Valoisan ajan pidennystä minäkin jo kaipasin ja nyt todella huomaa, että päivät ovat ottaneet ison loikan. Aamulla töihin lähtiessä on ihanaa, kun luonnosakin alkaa näkyä heräämisen merkkejä.

Héléna @ Chez Héléna
15/18 | 

Me ollaan nyt Suomessa nauttimassa talvesta, olen kevään sijasta kaivannut kylmää talvea! Toki Etelä-Ranskassa niistä aurinkopäivistä saa nauttia ihan tarpeeksi muutenkin...

Liza in London
16/18 | 

Onpa kivoja kukkakuvia! Täällä on viime päivinä ollut epätavallisen kylmä, mutta tänään aurinko paistaa siihen malliin ja kirsikkapuutkin alkavat kukoistaa, että kevät ei varmasti ole kaukana!

Maria Carole /stazzy.net
17/18 | 

Meille Pohjois-Ranskaan tuli ensimmäinen lumi vasta nyt eilen (ei siitä ole enää jälkeäkään). Lapsj, 2,5 vuotta, näki lunta ensimmäisen kerran eläissään.

Vaikka kevät muuten yrittää kovasti saapua. Valon lisääntyminen on ihanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram