“Nyt on kiire!”, huudahdan tyttärelleni klo 11 aamupäivällä. Lounas on vielä syömättä ja hänellä on yöpaita päällään. Itse haarukoin seisaaltaan kalapuikkoja. Päiväkotiin ja töihin pitäisi kohta lähteä.

Samalla kun hoputan, mietin miten ihmisellä voi olla kiire kello 11 aamupäivällä. Miten en tänäkään aamuna saanut tehtyä asioita niin, ettei kiirettä tarvitsisi hokea. Kilpajuosta kellon kanssa.

Totuinko täysipäiväisenä Hausfrauna liian verkkaisaan menoon ja nyt arjen hallinta tuntuu karkaavan käsistä. Karkaavan käsistä minulta osa-aikatyöläiseltä. Suorastaan huvittavaa ja naurettavaa. Arki on tällä hetkellä juuri sellaista, kuin itse olen siitä tehnyt. Arki on työpäivinä kaaottista. 

Tällaisina kiireen värittäminä päivinä tuntuu lapsellakin olevan vaatimuksia urakalla “Äiti, tule tänne, äiti tee sitä, tätä ja tuota!”. Kiire on tarttunut lapseenkin. Yhdessä sinkoilemme ympäri kotia ja “kiirehdimme”. Ja kun olen vienyt lapsen päiväkotiin, juoksen bussille. 

Olen viikossa arkisin kahtena tai kolmena päivänä töissä. Tällöin tyttäremme menee iltapäiviksi päiväkotiin. Päiväkoti on auki klo 7-19 ja tavallisesti hän on siellä noin klo 12-17 tai 12-18. Viikkomme on myös muuttunut niin, että olen ollut nyt useampana lauantaina töissä. Arkivapaat on ihania ja silloin olemme lapsen kanssa molemmat vapaalla. 

Suomessa koti ja elämä pysyi järjestyksessä kokopäivätyöläisillä ja kokopäivätarhalaisella. Olenko laiskistunut? Ehkä, tai ainakaan en ole yhtä tehokas kuin ennen. Vuoden ajan elin täysin erilaista päivärytmiä laiskoine aamuinen ja hitaine lounaineen. Uuteen on ollut vaikea totutella. 

Hävettää puhua kiireestä, kun sitä ei oikeasti ole. Minulla on ihana työ, josta nautin. Kiireeseen ei ole aihetta. Kiire on kamalaa. Hiljaa hyvä tulee, opettelen jälleen hallitsemaan päänsisäistä kaaosta. Hoppu saa nyt luvan loppua!
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat