Köln on yksi Saksan suurimmista joulumarkkinakaupungeista. Neljä viikkoa ennen joulua keskustan alue täyttyy erilaisista joulumarkkinoista. Muun muassa enkelimarkkinat Neumarktilla, tuomiokirkon markkinat, Rudolfplatzin satumarkkinat, joulumarkkinat satamassa, vanhankaupungin tonttuisat markkinat sekä värikkäät “gay”- markkinat. Markkinoita on joka lähtöön ja makuun. 

Viime vuonna minuun iski joulumarkkinahulluus. Menin sekaisin joulumarkkinoiden tunnelmasta, silmää hivelevästä kimalluksesta ja saksalaisista makkaroista. Olimme lapsen kanssa kotona tällöin vielä molemmat ja neljä viikkoa kestävien markkinoiden aikana kävimme Kölnin eri joulumarkkinoilla ainakin jokatoinen päivä.  Syy lienee se, etten koskaan ollut nähnyt ja kokenut mitään vastaavaa. Hullaannuin täysin ja kielipitkällä olen odottanut tämän vuoden markkinoiden alkamista.

Tämän vuoden joulumarkkinat avautuivat vihdoin toissapäivänä, maanantaina 23. marraskuuta. Oli heti päästävä tunnelmoimaan vuoden ensimmäistä joulumarkkinailtaa. Bratwürstia, glüchweinia ja vohveleita. Joulumarkkinoilla on myynnissä runsas kattaus erilaisia käsitöitä, ruokatuotteita ja joulukoristeita. Viime vuonna keskityin tunnelmointiin ja ostoksia ei juuri tullut tehtyä. Saa nähdä miten tänä vuonna käy. Yhdet ihanat lapaset ainakin bongasin jo maanantaina. 

 

Mainittujen herkkujen lisäksi tarjolla myös kuumia kastanjoita.

Värikäs joulukoristekoju & lapsen suosikki joulumarkkinoilla, karusellit.

Rudolpaltzin markkina-alue ulkopuolelta. 

Minä ja Ystäväni Anne. Kuva on viime vuoden joulumarkkinoilta. Saan hänet tänäkin vuonna kylään markkina-aikaan fiilistelykaveriksi. (Kuvan käyttöön on lupa). 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (2)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos ja kyllä, joulumarkkinat ovat täällä upeita. Luulen, ettei tämä jää viimeiseksi postaukseksi aiheesta :-)

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat