Asumme punaisessa kerrostalossa, lähellä isoa vehreää puistoa. Kaupunginosamme sijaitsee tarpeeksi lähellä keskustaa, mutta tarpeeksi kaukana suurimmasta mölystä. Matkaa meiltä Kölnin tuomiokirkolle on noin neljä kilometriä. Lähellä kotia on kosolti ravintoloita, leipomoita ja kauppoja. On posti, pankki ja lääkäripalveluita. Kaikki tarvittava on lähellä. Naapurissamme on tytön uimakoulu ja minun torstai-iltainen harrastukseni, vesijumppa. Täällä on ihanaa! 

Ensimmäiset viikot sahasin kotimme läheistä ostoskatua edestakaisin haltioituneena. "Miten täällä voi olla näin paljon kaikkea? Ihania kukkakauppoja, herkkupuoteja ja pieniä kivijalkaliikkeitä!" Asioita, jotka paikallisille ovat itsestään selvyyksiä. Suomesta tulleelle hämmästys ja suorastaan turistinähtävyys. Helsingissä asuessamme halkesin onnesta, kun kotimme viereen avattiin uusi S-market ja Subway. Täällä voisin haljeta halutessani puotien ja palveluiden runsaudesta. 

Nämä pienet suuret asiat ovat auttaneet minua kotiutumaan ja tehneet arjestani mielenkiintoisempaa ja viihtyisämpää. Meidän lähipuisto on kuin iso olohuone, jonne voi mennä oleilemaan silloin kun siltä tuntuu. Siellä on vietetty monta picnikiä, juostu useampi kilometri tai vain istuskeltu penkillä lapsen kiipeillessä leikkipuistossa. Puiston ansioista perheemme viettää nyt moninkertaisesti enemmän aikaa ulkoillen kuin Suomessa asuessa.

Tämä kaupunginosa on ollut ja on minulle tärkeä kuin ystävä. Tämä kaupunginosa on osa omaa kölniläistä identiteettiäni. Siirappista? Ehkäpä, mutta niin totta.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram